Στέλιος Νικολαΐδης

Πέντε απλές φράσεις που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να σας χειραγωγήσουν

today22 Αυγούστου, 2020

Background
share close

Πέντε απλές φράσεις που οι άνθρωποι ίσως χρησιμοποιούν κάποτε για να σας χειραγωγήσουν.

Οι άνθρωποι που κατέχουν την τέχνη της χειραγώγησης είναι κάποιοι από τους πιο περίτεχνους αφηγητές ιστοριών, ενοχλητικοί άνθρωποι που υπεκφεύγουν συνέχεια.

Ξέρουν απλώς τι πρέπει να πουν, πώς να το πουν, σε ποιον να το πουν και τι να κάνουν με αυτά μετά από όλα ώστε να πάρουν αυτό που θέλουν. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ελάχιστο έως καθόλου ενδιαφέρον για τα αισθήματα των ανθρώπων ή τις ζωές τους.

Δεν είστε τίποτε άλλο εκτός από ένα πρόβλημα γι’ αυτό που θέλουν να πάρουν πιο πολύ από εσάς.

Για να ξέρετε τι να κοιτάξετε όταν έρθετε σε συμφωνία με έναν εκμεταλλευτή, πρέπει να προσέχετε αυτές τις κοινές φράσεις που λένε στους ανθρώπους όταν υπάρχει κάτι που θέλουν να πάρουν από αυτούς.

Μην υπερβάλλεις.

Πολύ συχνά ένας εκμεταλλευτής θα σας πει ότι υπερβάλλετε γι αυτό που ζητάει από εσάς. Θα προσπαθήσει να το παρουσιάσει σαν να μην είχε ζητήσει απολύτως τίποτα από εσάς. Τις περισσότερες φορές θα υπερβάλλει αυτός αν συνεχίσετε να του αρνείστε οτιδήποτε γυρεύει από εσάς. Μην ενδώσετε, δεν υπερβάλλετε, απλώς αυτός θέλει να υποχωρήσετε στις ανάγκες του.

Μη γίνεσαι δραματικός.

Σε συνέχεια της φράσης μην υπερβάλλεις, θα σας πει να μη γίνεστε δραματικοί σε αυτόν. Δυστυχώς, αυτό το σενάριο είναι ήδη δραματικό με αυτόν να είναι αδιάκριτος σχετικά με οποιαδήποτε πληροφορία θέλει να πάρει από εσάς. Είναι σημαντικό να τον δείτε σαν να είναι αυτός ο δραματικός και να μην ικανοποιήσετε τα μικρά χειριστικά του παιχνίδια.

Μην είσαι τόσο ευαίσθητος.

Λέγοντάς το αυτό, αυτό το άτομο ήδη σας εκδηλώνει ότι δεν νοιάζεται για τα αισθήματά σας, για την κατάστασή σας. Ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό που σας ζητάει και δεν αισθάνεστε άνετα με αυτό, δεν χρειάζεται να του εξηγήσετε γιατί νιώθετε έτσι όπως νιώθετε. Δεν χρειάζεται να διασκεδάσετε κάποιον που δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί είτε τον βοηθήσετε είτε όχι. Τα αισθήματά σας είναι κάτι περισσότερο από έγκυρα και αν σας λένε να μη βοηθήσετε αυτό το άτομο, τότε μην το κάνετε.

Μην είσαι τρελός

Αν αυτό το άτομο έχει το θράσος να σας πει τρελό ή να πει «μην είσαι τρελός», αφού του πείτε όχι, τότε θα θέλετε να το αντιμετωπίσετε αυτό άμεσα. Μην παραδοθείτε στα παιχνίδια του, άσχετα από τι θα προσπαθήσει να σας πει ή τον τρόπο που συμπεριφέρεστε. Αν το «είσαι τρελός» είναι μια λογική απάντηση στις ανάγκες του, τότε πιθανώς αυτός είναι ένας καλός λόγος γιατί αισθάνεστε έτσι. Δεν είστε τρελοί. Σκέφτεστε πιο καθαρά από ποτέ. Αν κάποιος θα θρεπε να αποκαλείται τρελός, τότε είναι αυτός.

Μην με παρεξηγείς

Πολλές φορές ο εκμεταλλευτής θα καταλήξει να πει αυτή την τελική πρόταση: «μην παρεξηγείς τις προθέσεις μου». Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ζητήσει τα πράγματα που θέλει από εσάς. Σας έχει ήδη παρεξηγήσει όταν καταλήγει στα θέλω σας και τις ανάγκες σας, παρενοχλώντας σας για κάτι για δικό του κέρδος.

Δεν έχετε παρεξηγήσει τίποτα. Δεν οφείλετε σε αυτόν τον άνθρωπο το παραμικρό. Ούτε καν τον χρόνο που περνάτε μαζί του αυτή τη στιγμή. Αν ζείτε τη ζωή σας με ένα άτομο που συχνά χειρίζεται εσάς ή τους άλλους, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτή την τοξική συμπεριφορά και μετά να απαλλάξετε τελείως τον εαυτό σας από την παρουσία του.

Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί, δεν υπάρχει καθοδήγηση, δεν υπάρχει κατάληξη σε μια κατανόηση και αν πραγματικά θέλει αυτά τα πράγματα τόσο πολύ από εσάς, τότε ας πάει να τα βρει από κάποιον άλλον.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Νικολαΐδης

Αγάπη σημαίνει να μένει άθικτη η ελευθερία

Αγάπη σημαίνει να μένει άθικτη η ελευθερία: Γάμος σημαίνει ότι εγκαταλείφθηκε η ελευθερία. Παζάρεψες για την μονιμότητα, για την ασφάλεια, και το πλήρωσες αυτό με την ελευθερία σου... σίγουρα...Ο γάμος είναι πολύ ασφαλής. ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Δίνει ασφάλεια. Δεν υπάρχει κανένα μεγάλωμα όμως εκεί. Μένεις απλώς κολλημένος. Ο γάμος αποτελεί μια σεξουαλική ρύθμιση... η συναισθηματική ρύθμιση ή ακόμα και οικονομική.ΠΑΝΤΩΣ...Είναι θεσμός και ποιός θέλει να ζεί με θεσμούς. ΕΤΣΙ ΜΟΝΟη οικειότητα […]

today22 Αυγούστου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%