Στέλιος Νικολαΐδης

Αντιστοίχιση μεταξύ των προσώπων της γέφυρας του Star Trek και των ανθρώπινων λειτουργιών του εγκεφάλου και της ψυχολογίας!

today10 Μαΐου, 2023

Background
share close

Καπετάνιος James T. Kirk:

 Εκπροσωπεί τη λήψη αποφάσεων και την εκτέλεση εντολών. Συμβολίζει τον προμετωπιαίο φλοιό, που είναι υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων, τον έλεγχο των συναισθημάτων και την επίλυση προβλημάτων.

Επιστήμονας Spock:

Αντιπροσωπεύει τη λογική, την ανάλυση και την κριτική σκέψη. Συμβολίζει τον εγκέφαλο, που είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία πληροφοριών και την ανάλυση δεδομένων.

Γιατρός Leonard McCoy:

Αντιπροσωπεύει την ευαισθησία, τη συμπόνια και την κατανόηση. Συμβολίζει τον υποκορτικό φλοιό, που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των συναισθημάτων και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Μηχανικός Montgomery Scott:

 Αντιπροσωπεύει την πρακτικότητα, την εφευρετικότητα και την προσαρμογή. Συμβολίζει τον κεραυνό, που είναι υπεύθυνος για την εκμάθηση, τη μνήμη και την προσαρμογή σε νέες καταστάσεις.

Επικοινωνίες Uhura:

 Αντιπροσωπεύει την επικοινωνία, την κατανόηση και την ανταλλαγή πληροφοριών. Συμβολίζει τον έλεγχο της γλώσσας και της ομιλίας, που είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία και την παραγωγή γλωσσικών εκφράσεων.

Πλοίαρχος Hikaru Sulu:

 Αντιπροσωπεύει την προσανατολισμένη προς τη δράση και την εξερεύνηση πλευρά του ανθρώπου. Συμβολίζει τον ιππόκαμπο, που είναι υπεύθυνος για την πλοήγηση, την αναγνώριση του χώρου και την ανακάλυψη.

Πλοίαρχος Pavel Chekov:

Αντιπροσωπεύει την προσαρμοστικότητα, την ευφυΐα και την πολυπλοκότητα. Συμβολίζει τον νεοφλοιό, που είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία πολύπλοκων πληροφοριών και την ανάπτυξη νέων ικανοτήτων.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%