Στέλιος Νικολαΐδης

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ!

today2 Ιουνίου, 2022

Background
share close

Η δικτατορία καταχράστηκε ένα πανάρχαιο μυθολογικό σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε και από κράτη και οργανώσεις ως έμβλημα σχεδόν σε όλη την πορεία της Ιστορίας, και ειδικά στην Ελλάδα από αναπάντεχα ετερόκλητα σχήματα.

ΟΜΩΣ, η λέξη «φοίνικας» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ προέρχεται από το «φοινός», που σημαίνει «πορφυρός, βαθυκόκκινος». Στον φοίνικα που είχε συνδεθεί με την λατρεία του Ήλιου και του Απόλλωνα, έχει αναφερθεί ο Ηρόδοτος, διευκρινίζοντας πως, σύμφωνα με τον μύθο, ο φοίνικας είναι πάντα ένας: μόνο ένα πουλί, χωρίς ταίρι, που εκτός από την αθανασία του (και την μοναξιά του…) έχει κι άλλες εξαιρετικές ιδιότητες, όπως είναι η θαυμάσια φωνή!

ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ! ΜΕ ΣΟΦΙΑ, ΦΩΣ, ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ… ΘΑ ΦΩΤΙΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΟΣΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ! ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΗΔΗ! Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ! ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΛ! ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΕΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ!

ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΡΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ…

Είναι τόσο όμορφο το τραγούδι του φοίνικα, που ακόμα και ο Ήλιος σταματά για να το ακούσει, λέει ο αρχαιοελληνικός μύθος.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%