Στέλιος Νικολαΐδης

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ!

today23 Νοεμβρίου, 2021

Background
share close

Η δικτατορία καταχράστηκε ένα πανάρχαιο μυθολογικό σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε από κράτη και οργανώσεις ως έμβλημα σχεδόν σε όλη την πορεία της Ιστορίας, και ειδικά στην Ελλάδα από αναπάντεχα ετερόκλητα σχήματα.

ΟΜΩΣ, η λέξη «φοίνικας» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ προέρχεται από το «φοινός», που σημαίνει «πορφυρός, βαθυκόκκινος». Στον φοίνικα που είχε συνδεθεί με τη λατρεία του Ήλιου και του Απόλλωνα, έχει αναφερθεί ο Ηρόδοτος, διευκρινίζοντας πως, σύμφωνα με τον μύθο, ο φοίνικας είναι πάντα ένας: μόνο ένα πουλί, χωρίς ταίρι, που εκτός από την αθανασία του (και την μοναξιά του…) έχει κι άλλες εξαιρετικές ιδιότητες, όπως είναι η θαυμάσια φωνή!

ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ! ΜΕ ΣΟΦΙΑ, ΦΩΣ, ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ… ΘΑ ΦΩΤΙΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ! ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΟΣΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΗΔΗ! Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ! ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ! ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΙΣ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΛ! ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΕΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ! ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΡΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ…

Είναι τόσο όμορφο το τραγούδι του φοίνικα, που ακόμα και ο Ήλιος σταματά για να το ακούσει, λέει ο αρχαιοελληνικός μύθος!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%