Στέλιος Νικολαΐδης

ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

today16 Ιουνίου, 2021

Background
share close

Η Πνευματικότητα είναι ένα δικαίωμα όλων. Το ότι υπάρχουν εκπρόσωποι της Πνευματικότητας που ίσως να έχουν χάσει τον δρόμο, να τον έχουν μεταποιήσει αυτό δεν αλλοιώνει στο ελάχιστο την Πνευματικότητα αυτή καθεαυτή, αλλά τους ίδιους. Το να μένουμε εμείς σε απόσταση από την περιουσία μας επειδή κάποιοι κακομεταχειρίζονται τον Λόγο είναι μία δικαιολογία που καλό είναι να την αλλάξουμε, τουλάχιστον προς τους εαυτούς μας. Μας αξίζει το καλύτερο και ήρθε η ώρα να το πάρουμε. Αν είστε έτοιμοι να πάρετε, να δείτε και να βιώσετε αυτό το Μεγαλείο Ευσπλαχνίας που σας ανήκει, όσο ανήκει σε όλους μπορείτε να συνεχίσετε την μελέτη.

Από δω και στο εξής στη Χιονάτη παράλληλα με το 7ο μυστικό πέρασμα που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο φινάλε της, που θα εξηγήσει αρκετά πως και γιατί θα μετατραπεί σε «Αποκαλύπτω αλήθειες που δεν υπάρχουν πουθενά γραμμένες» είναι η έρευνα που κράτησε 15 χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα να την μελετήσετε.

Βάπτισμα

 Η ενέργεια του Ιδεαλισμού και της Αφοσιώσεως

 Από τη στιγμή της γέννησης του Ιησού μέσα μας, μέσα σε κάθε άνθρωπο που στόχος του είναι η πνευματική τροφή και ανάπτυξη. Η σύνδεσή του με τη Χριστική ζωή και επίγνωσης γίνεται ένα και το αυτό με τη ζωή του. Ο μαθητευόμενος μετά από όλο τον δρόμο της αυτοβελτίωσης και της συνεχόμενης αναζήτησής του για την ουσία των πραγμάτων, έχει «υποστεί» έναν αναπροσανατολισμό για όλα τα πράγματα γύρω του. Μαθαίνει να πειθαρχεί στην κατώτερη φύση του και επιτυγχάνει ένα βαθμό κυριαρχίας, έτσι αποδεσμεύει την ενέργειά του και φέρνει σε τάξη τη ζωή του.

Ο Αγώνας μεταξύ της κατώτερης φύσης και τις ανάγκες της ψυχής μας βρίσκονται σε συνεχή πάλη καθ’ όλη την διαδρομή της αυτοβελτίωσης ενάντια στη ζωώδη φύση και την πνευματική φύση.

Όσο γνωρίζω την πνευματική φύση οι πνευματικές ενέργειες θα διαλύσουν σιγά- σιγά τις ζωώδης ανάγκες- ένστικτα.

Έτσι φωτίζεται ο Νούς και γίνεται διαβιβαστικό μέσω όργανο για να φτάσουμε στο απόλυτο Φως.

Ο μαθητευόμενος οφείλει να καθαρίσει τελείως το σώμα του από όλες τις πλευρές -από σκέψεις, συναισθήματα, τροφή και γενικά όλες τις ενέργειες εκείνες που καταφέρνουν να εισβάλλουν μέσα μας είτε από μας είτε από εξωγενείς παράγοντες και να βιώσουμε μια περίοδο κάθαρσης. Έτσι κι αλλιώς όσο εργάζεστε με τον εαυτό σας αυτογνωστικά με βοήθεια τα 7 μυστικά περάσματα, όσο πιο ειλικρινείς είστε με τον εαυτό σας και όσο πιο μέσα πηγαίνετε τόσο θα καταλαβαίνετε πολλές αλλαγές στο σώμα σας ως βελτίωση, στα συναισθήματα και στον τρόπο σκέψης. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πώς ο καλύτερος «σύμμαχος» σε όλο αυτό το δρόμο είναι η συνέπεια και η αφοσίωση. Μη έχετε αυταπάτες πως θα εργαστείτε αποσπασματικά και θα φτάσετε κάπου. Απλώς θα μπερδευτείτε χειρότερα και μπορεί να αναζητάτε μαγικά ραβδάκια για να σας πάνε πιο γρήγορα στον «στόχο» … μα δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια και θα νομίζετε ότι φτάσατε σε κάποιο στόχο. Κανένας δάσκαλος που αναζήτησε το Ανώτερο επίπεδο της Πνευματικότητας δεν έψαξε να βρει «δεκανίκια» στήριξης και ευκολίας.. το αντίθετο μάλιστα όλοι μιλούν για κόπο και πολύ εργασία.

Με εξομολόγηση, προσευχή, διαβάζοντας το Λόγο Του Θεού, σίγουρα οι δρόμοι που ανοίγονται είναι τελείως διαφορετικοί και υπάρχει άλλη ορατότητα. Κλείνει η όραση και η ακοή οι οποίες δεν είναι πάντα 100% σωστές και ανοίγει η όραση και η ακοή της καρδιάς. Τότε ο Λόγος Του κι εμείς είμαστε προς το Ένα. Γιατί κι Εκείνος αυτό είπε να τα μεταφέρουμε όλα στην καρδιά.

Ο δρόμος λοιπόν είναι ένας οι παραλλαγές του δρόμου πολλές. Τα βήματα προς την αυτοβελτίωση υπάρχουν παντού.

Σημαντικό όμως είναι να καθαρίσουμε πέρα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα το όχημα της ψυχής μας που είναι το σώμα μας. Με την νηστεία η οποία πρέπει να έχει τον χαρακτήρα της κάθαρσης από το φαί αλλά και από τις σκέψεις μας. Να μην είναι η τροφή μας μέσω κάλυψης εγώ- συναισθήματος αλλά μέσω προσευχής και αγάπης, αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν αναζητώ υποκατάστατα τυριού κλπ γιατί τότε πάλι καλύπτω τις αλόγιστες ορέξεις και επιθυμίες του σώματος- εγώ.

Άρα νηστεύω θα πει εκπαιδεύω το εγώ μου να μείνει έξω από τα πάθη της γαστριμαργίας και της λαγνείας. Μένω με επίγνωση στη μορφή της κάθαρσης που οφείλω να δώσω στο σώμα μου- στον νου μου και επιστρέψω στην Πνευματικότητα.

Δεν νιώθω λοιπόν ότι στερούμε, αλλά νιώθω ευλογημένος, για να μη με κάνει το σώμα κουμάντο με τις ορέξεις του και να κερδίζει το ένστικτο του ζώου μέσα μου.

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%