Στέλιος Νικολαΐδης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

today30 Μαρτίου, 2023

Background
share close

Μόνον ένας τρόπος υπάρχει για να σημειώσεις πνευματική πρόοδο και αυτός είναι η εξάσκηση στην Παρουσία του Θεού.

Ο άνθρωπος επιζητεί διαρκώς να ανακαλύψει ένα σύντομο μονοπάτι αλλά, ως συνήθως, ο τεμπέλης ταλαιπωρείται μακροχρόνια περισσότερο! Και έχοντας χάσει τον χρόνο του σε άσκοπες περιπλανήσεις οδηγείται τελικά, μέσω των αποτυχιών και των βασάνων, στην κατανόηση της μεγάλης αλήθειας που λέει ότι, δεν υπάρχει υποκατάστατο για την προσευχή, για την συνειδητή δηλαδή παραμονή στην Ύπαρξη του Θεού.

Αν η ενορατική σου φύση είναι καλά αναπτυγμένη, σπάνια θα χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τυπικές ρήσεις. Αυτό είναι κάτι το υπέροχο, γιατί ποιος θα υποβληθεί στον κόπο να αναρριχηθεί σε μια σκάλα όταν είναι αρκετά δυνατός να πηδήξει με άλμα τον τοίχο;

Δεν πρέπει όμως να παραβλέπετε το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν χρησιμοποιώντας τυπικές ρήσεις για την Αλήθεια και έχουν καλά αποτελέσματα μ’ αυτό τον τρόπο.

Όχι με την επανάληψη αξιωματικών ρήσεων σαν παπαγάλοι. Εκείνοι που εργάζονται σαν παπαγάλοι έχουν αναπόφευκτα και αποτελέσματα παπαγάλου: παραμένουν στο κλουβί.

Για κάποιον που χρησιμοποιούσε τις ίδιες φράσεις πολλές φορές ειπώθηκε το εξής: «Χρησιμοποιεί διαρκώς τις παλιές ρήσεις αλλά τις διανθίζει με καινούργιο αίσθημα κάθε φορά».

«Ὁ Κύριος εἶναι πλησίον πάντων τῶν ἐπικαλουμένων αὐτόν· Πάντων τῶν ἐπικαλουμένων αυτόν ἐν ἀληθεία».

(Ψαλμός ΡΜΕ΄, 18)

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%