Στέλιος Νικολαΐδης

Δες, αν κάνεις ακριβώς εκείνα τα πράγματα τα οποία οι άνθρωποι περιμένουν από σένα, θα εγκλωβιστείς σε κατάσταση σκλαβιάς!

today11 Νοεμβρίου, 2020

Background
share close

Δες, δεν είναι οι σκέψεις το πρόβλημα, αλλά η σχέση μας μ’ αυτές!

Ο νους προσκολλάται με επιμονή στην αιτιολόγηση των κακών συναισθημάτων μας. Όταν μια εξήγηση δεν καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, το μυαλό σου ψάχνει κάποια άλλη.

Αν η σκέψη «είμαι δυστυχισμένος επειδή παντρεύτηκα λάθος άνθρωπο» δεν βοηθάει, δοκιμάζεις κάποια άλλη: «είμαι δυστυχισμένος επειδή έζησα φριχτά ως παιδί!» Το μυαλό σου θα αναζητά ασταμάτητα την σωστή απάντηση, ενώ στην πραγματικότητα η σωστή απάντηση είναι πάντα η ίδια: δεν φταίνε τα ίδια τα γεγονότα, αλλά οι σκέψεις σου είναι αυτές που τα κάνουν να φαίνονται οδυνηρά!

Αν οι οδυνηρές σκέψεις σου είναι περαστικές, θα βλέπεις όλα τα γεγονότα με την ίδια κατανόηση και ευρεία οπτική γωνία. Η άλλη εναλλακτική σου, είναι να προσκολλάσαι στους λόγους της δυστυχίας σου. Αυτή, δυστυχώς, είναι η εναλλακτική που γίνεται τρόπος ζωής για πολλούς ανθρώπους.

Σε κανέναν δεν αρέσει ο πόνος και η δυστυχία και κανείς δεν θέλει να νιώθει άσχημα. Η διαφορά ανάμεσα σε ένα άτομο που βιώνει και ξεπερνάει τα οδυνηρά γεγονότα της ζωής του με υγιή και χαριτωμένο τρόπο από έναν που παραλύει από παρόμοια γεγονότα, έγκειται στην σχέση τους με τις ίδιες τους τις σκέψεις.

Πρέπει να θέσεις δύο ερωτήματα στον εαυτό σου: το πρώτο είναι: μπορείς να κάνεις σκέψεις, ακόμα και αρνητικές, και να τις αφήνεις να περνούν, ή προσκολλάσαι πάνω τους, παρεμποδίζεις την φυσική τους ροή καταλήγοντας με μια τραυματισμένη συναισθηματική ζωή;

Και το δεύτερο: μπορείς να αναγνωρίσεις ότι οι σκέψεις είναι απλώς δημιουργήματα του μυαλού σου, ή πιστεύεις ότι από την στιγμή που δημιουργούνται πρέπει να τις ακούς και να τις συμβουλεύεσαι σαν να έχουν κάποια αυτόνομη ύπαρξη;

Οι απαντήσεις σου θα καθορίσουν την δυνατότητα ελέγχου της συναισθηματικής σου κατάστασης. Αν μπορείς να κάνεις οποιεσδήποτε σκέψεις ενώ ταυτόχρονα έχεις κατά νου ότι δεν είναι πραγματικές και ότι δεν μπορούν να σε επηρεάσουν αρνητικά, είσαι σε θέση να τις αφήνεις να περνούν.

Όταν έχεις μια υγιή σχέση με την ίδια σου την σκέψη, μπορείς να αφήνεις απεριόριστες αρνητικές σκέψεις να περνούν από το μυαλό σου. Όσο δυνατές, οδυνηρές ή επίμονες κι αν είναι, εξακολουθείς να τις βλέπεις σαν απλές σκέψεις. Αν τις αφήνεις να είναι περαστικές και δεν τις «προσέχεις» περισσότερο από όσο τους αξίζει, θα νιώθεις πάντα καλά και θα διατηρείς μια αίσθηση προοπτικής. Ακόμα και οι δυσκολότερες φάσεις της ζωής σου δεν θα είναι τόσο τραγικές και θα μπορείς να ξεφεύγεις από αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Μουσική

Δείτε τους νικητές των MTV EMA 2020

Τα MTV Europe Music Awards 2020 πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8 Νοεμβρίου με μια διαφορετική τελετή απονομής που έλαβε χώρα σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη τον κόσμο, από το Λονδίνο μέχρι τη Βουδαπέστη και το Λος Άντζελες. Τη βραδιά παρουσίασαν οι Little Mix, ωστόσο το παρών έδωσαν μόνο η Perrie Edwards, η Leigh-Anne Pinnock και η Jade Thirlwall, καθώς η Jesy Nelson απουσίαζε λόγω ασθένειας. Η τελετή απονομής των MTV EMA 2020 είχε διάρκεια […]

today10 Νοεμβρίου, 2020


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%