Στέλιος Νικολαΐδης

Έχε εμπιστοσύνη, μην απελπίζεσαι! Σκέψου ότι το συλλογικό Ασυνείδητο έχει τεράστια Σοφία!

today26 Μαΐου, 2023

Background
share close

Στην ελληνική μυθολογία, ο θεός που συμβολίζει το συλλογικό ασυνείδητο είναι ο Κρόνος, ο οποίος θεωρούνταν  θεός του χρόνου και της αφθαρτότητας.

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Κρόνος αντιπροσωπευόταν συνήθως με την μορφή ενός γέρου με μακριά γένια, ο οποίος κατάπινε τα παιδιά του μόλις γεννιούνταν.

Αυτή η μυθολογική ιστορία αντιπροσωπεύει την ιδέα του χρόνου ως καταναλωτή, ως δύναμη που καταστρέφει και αναδημιουργεί συνεχώς τον κόσμο.

Ωστόσο, ο Κρόνος συνδέεται επίσης με το συλλογικό ασυνείδητο καθώς καταπίνει τα παιδιά του, τα οποία συμβολίζουν τις ανεξέλεγκτες και αδιέξοδες, άπατες επιθυμίες κακοποίησης του ανθρώπινου είναι και των ανθρώπων.

Αυτό συμβολίζει την αντίσταση του ασυνείδητου στον έλεγχο, και την ανάγκη για την απελευθέρωση, εκδήλωση και εφαρμογή με βία των ανεξέλεγκτων πιέσεων και καταναγκασμού, προκειμένου να γίνει δυνατή η εξέλιξη και η ανανέωση του ανθρώπινου πνεύματος.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κρόνος δεν ήταν ένας από τους δώδεκα κύριους Ολύμπιους θεούς, αλλά ένας από τους Τιτάνες, τους αρχαίους θεούς που κυβερνούσαν τον κόσμο πριν την κυριαρχία των Ολύμπιων.

Αυτό επιδεινώνει την αντίθεση του Κρόνου με τους Ολύμπιους, καθώς οι Τιτάνες συνήθως αντιπροσωπεύουν την αρχαία τάξη των πραγμάτων που ξέρει να τακτοποιεί με αόρατο και δυνατό τρόπο τα πράγματα.

Συνεπώς, ο Κρόνος αντιπροσωπεύει την δύναμη του ασυνείδητου που αντιστέκεται στην κυριαρχία και τον έλεγχο της συνείδησης σε οτιδήποτε ψεύτικο, μιαρό, ανήθικο και παράνομα οργανωμένο, και απαιτεί την αναγνώριση και απελευθέρωση.

Το συλλογικό ασυνείδητο έχει μία υπέρτατη Σοφία που ακόμα και όταν τα πράγματα φαίνονται ότι πηγαίνουν λάθος, εκείνο εργάζεται με σωστό τρόπο κάποιες φορές δίνοντας τιμωρίες που ξεκινούν από εκείνον που παρακολουθεί την κακοποίηση των άλλων χωρίς να επεμβαίνει.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%