Στέλιος Νικολαΐδης

«Είμαστε τόσο έξυπνοι και οι ζωές μας είναι τόσο περίπλοκες, που είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η απλή ανακάλυψη της ΘΕΙΚΗΣ επίγνωσης θα μπορούσε να είναι η λύση στα δεινά μας!»

today29 Νοεμβρίου, 2022

Background
share close

«Είναι εξίσου δύσκολο να πιστέψουμε ότι η πιο σημαντική ανακάλυψη είναι ήδη εδώ, μέσα μας. Δεν χρειάζεται να περάσουμε μια οδύσσεια για να τη βρούμε, να την κερδίσουμε».

Το μεγαλύτερο αστείο είναι η απλότητα του πράγματος. Είναι πολύ αστείο επειδή αυτό που είμαστε στα αλήθεια, που είναι κοντά μας όσο και η ίδια μας η ανάσα, διαφεύγει των περισσότερων ανθρώπων εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Έχουμε χάσει την πιο απλή και υπέροχη ανακάλυψη, επειδή οι σκέψεις μας έχουν υπνωτιστική επίδραση επάνω μας, που μας διατηρεί απαθείς απέναντι στην Επίγνωση.

Συνήθως εστιάζουμε αποκλειστικά στις σκέψεις που κάνει ο νους μας και σε ό,τι αντιλαμβανόμαστε μέσω των αισθήσεων, και, με την προσοχή μας διασπασμένη, χάνουμε αυτό που είναι πάντα παρόν – την Επίγνωση ΤΟΝ ΘΕΟ.

«Δεν είναι πως κάτι πάει στραβά με το σώμα ή τον νου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ταυτίζουμε μαζί τους την μαρτυρία της παρουσίας μας, τη συνείδησή μας. Όσο το κάνουμε αυτό, δεν υπάρχει χώρος ώστε η παρουσία αυτή ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΘΕΟΥ ΕΝΤΟΣ να αποκαλυφθεί σε όλη της την δόξα».

«Το να πιστεύουμε ότι ο Εαυτός μας -η φωτεινή, ανοιχτή, ΑΓΙΑ Επίγνωση- μοιράζεται τα όρια και το πεπρωμένο του νου και του σώματος, είναι σαν να πιστεύουμε ότι η οθόνη μοιράζεται τα όρια και τη μοίρα ενός χαρακτήρα σε μια ταινία».

Οι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι ένα ανθρώπινο ον, όμως είναι Άπειρο Ον ΚΑΤΑ ΧΑΡΗ. Έχουν κάνει λάθος για την ταυτότητά τους, αλλά ο πραγματικός εαυτός τους ουδέποτε τους εγκατέλειψε και είναι πάντα παρών.

Το μυαλό σας εμφανίζεται μόνο όταν έχετε μια σκέψη και χάνεται μετά την λήξη της σκέψης. Αλλά η Επίγνωση ουδέποτε εμφανίζεται και χάνεται. Η Επίγνωση ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ Η ΘΕΟΣ ΕΝΤΟΣ είναι πάντα παρούσα, ακόμα και όταν κοιμόμαστε. Υπάρχει η αίσθηση πως η Επίγνωση χάνεται όταν πηγαίνετε για ύπνο και εμφανίζεται ξανά όταν ξυπνάτε, όμως ξέρετε πότε έχετε κάνει έναν υπέροχο ύπνο, επειδή λέτε κάποιες φράσεις όπως: «Κοιμήθηκα πολύ καλά, σαν μωρό». Πώς το ξέρετε ότι κοιμηθήκατε σαν μωρό; Το ξέρετε επειδή η Επίγνωση το γνωρίζει και ήταν παρούσα όλη την ώρα που εσείς κοιμόσασταν.

Όταν κάνετε στον εαυτό σας την ερώτηση: «Έχω επίγνωση ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΣΑ ΜΟΥ;» αμέσως η Επίγνωση γίνεται αντιληπτή. Δεν εμφανίζεται εκείνη την στιγμή. Ήταν πάντα εκεί. Απλώς τραβήξατε την προσοχή σας από την σκέψη, και έτσι αποκτήσατε επίγνωση συνειδητά.

Καθετί εκτός από την Επίγνωση στο τέλος τελειώνει ή πεθαίνει. Όλα ανεξαιρέτως τα υλικά πράγματα έρχονται και φεύγουν, εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Κάθε ξεχωριστό πράγμα πάνω στη Γη -σώματα, πόλεις, χώρες, ωκεανοί- εμφανίζεται και εξαφανίζεται.

Τα σώματά μας γερνούν, αλλά όταν οι άνθρωποι μεγαλώνουν, λένε ότι δεν αισθάνονται ότι έχουν γεράσει. Θα παραδεχτούν ότι νιώθουν το σώμα τους να έχει βαρύνει, αλλά αυτό που νιώθουν πως υπάρχει βαθιά μέσα τους δεν το αισθάνονται να έχει γεράσει καθόλου. Χωρίς να το συνειδητοποιούν, νιώθουν την διαχρονική Επίγνωση, που είναι η πραγματική τους φύση.

Όλοι μας είμαστε σε άμεση επαφή και έχουμε στην κατοχή μας μια Άπειρη Ύπαρξη, ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΝΤΟΣ, που είναι απολύτως τέλεια, παρούσα, χαρούμενη και αιώνια. Όλοι μας είμαστε σε άμεση επαφή μαζί ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΤΩΡΑ! Αλλά εξαιτίας πραγμάτων που έχουμε διδαχτεί λάθος, θεωρώντας, με την πάροδο των αιώνων, δεδομένες πολλές περιοριστικές ιδέες και κοιτάζοντας προς τα έξω, θολώσαμε την οπτική μας.

Έχουμε καλύψει αυτό το άπειρο ον που είμαστε ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ, με έννοιες όπως «Είμαι το υλικό σώμα» ή «Είμαι αυτό το μυαλό».

Με πολλούς τρόπους, η αλήθεια της ζωής και του εαυτού μας είναι το τελείως αντίθετο από αυτό που έχουμε διδαχθεί. Αντί να ψάχνουμε στον ΓΥΡΩ κόσμο για ευτυχία, πληρότητα, απαντήσεις και αλήθεια, πρέπει να γυρίσουμε και να κοιτάξουμε προς ΕΜΑΣ, γιατί μόνο εκεί θα βρούμε ό,τι αναζητούμε.

Ο συναρπαστικός μας κόσμος και ό,τι υπάρχει σε αυτόν έχει δημιουργηθεί με σκοπό να τον απολαύσουμε στο έπακρο, αλλά η ευτυχία, η χαρά, η αγάπη, η συμπόνια η ειρήνη και η ελευθερία που είναι η θεϊκή μας Επίγνωση- η ίδια η φύση ΜΑΣ- μπορούν να βρεθούν μόνο ΣΕ ΕΣΕΝΑ.

Υ.Γ

ο Κύριος θεωρεί «νεκρούς» όλους τους ανθρώπους που δεν έχουν ζωντανή κοινωνία με το Θεό, ανεξάρτητα από το αν είναι βιολογικά ζωντανοί ή βιολογικά νεκροί.

Όλοι είναι ουσιαστικά νεκροί μόνο που οι βιολογικά ζωντανοί μπορούν να θάψουν τους βιολογικά νεκρούς. Επομένως, αυτό που κάνει τον άνθρωπο πραγματικά ζωντανό, αυτό που τον κάνει «ψυχήν ζώσαν» δεν είναι κάτι που βρίσκεται σε όλους τους ανθρώπους. Είναι κάτι που δίδεται μόνον σ’ αυτούς που έχουν την προαίρεση να το δεχθούν, σ’ αυτούς που το θέλουν ελεύθερα.

Δεν είναι ένα φυσικό συστατικό του ανθρώπου, όπως θα ήταν η ψυχή, αλλά μια υπερφυσική θεία δωρεά και Ενέργεια, η δωρεά και άκτιστη Ενέργεια της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος.

Η ΑΙΣΘΗΣΗ αυτής της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος είναι ο σκοπός της ζωής μας, όπως τόσο παραστατικά το δίδαξε ο άγιος Σεραφείμ στον μαθητή του Μοτοβίλωφ. Γι’ αυτό είμαστε δημιουργημένοι και σ’ αυτό είμαστε καλεσμένοι.

Ό Θεός αγάπη εστί και ό μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ό Θεός εν αύτώ» (Α΄ Ιωαν. Δ.16)

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%