Στέλιος Νικολαΐδης

Είναι όλο και πιο δύσκολο στον σύγχρονο κόσμο να βρεις κάποιον που δεν θέλει να σου “πουλήσει” κάτι, ή που δεν “προσδοκά” κάτι από σένα!

today28 Σεπτεμβρίου, 2022

Background
share close

Πολλοί οι “έμποροι” σε διάφορα μέσα, υλικών αγαθών, ιδεών, αξιών, διαφορετικότητας, εξουσίας, θεών, σωτηρίας.

Όσο πιο πολύπλοκος, αγχωτικός, και ακατανόητος ο τεχνολογικός κόσμος, τόσο πιο πολύ “παραιτείται” ο άνθρωπος προς ένα εικονικό κόσμο, όπου η σκέψη παύει να λειτουργεί, απλά “παρατηρεί” για να “ξεχαστεί”, να “χαλαρώσει”, σε οθόνες ή “ουσίες”.

Δεν υπάρχει χρόνος για κοίταγμα στον καθρέπτη, στοχασμός, αναζήτηση του παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος. Υπάρχει μόνο το “φαίνεσθαι” όχι το “είναι”, υπάρχει μόνο ο καλλωπισμός ψυχής και σώματος, μια εξωραϊσμένη εικόνα του κορμιού και της προσωπικότητας που θα θέλαμε να “πουλήσουμε” και εμείς με την σειρά μας.

Ζούμε για “άλλους”, με πρότυπα που δημιουργούν “άλλοι”, με ανάγκες που δημιουργούν “άλλοι” ώστε να “πουλούν” και να διατηρείται το σύστημα. Πωλητές παντού, δάσκαλοι παντού, ειδικοί παντού. Ίσως όμως έρθει σύντομα η ώρα που δεν θα θέλει ή δεν θα μπορεί κάποιος να “αγοράζει” μονίμως και το σύστημα θα καταρρεύσει εκ των έσω!

Υπάρχει ένας δρόμος, ο λιγότερο ταξιδευμένος για τον άνθρωπο: το σημείο της απόλυτης συνάντησης της πραγματικής μας φύσης με την φύση! Ο καθρέπτης στον οποίο κάθεσαι γυμνός, παρατηρώντας όλες σου τις ατέλειες, τις οποίες επιμελώς ο σύγχρονος άνθρωπος προσπαθεί επίμονα να καλύψει.

Ο εσωτερικός καθρέπτης, ο οποίος σου αποκαλύπτει όλα τα ελαττώματα, τους φόβους, τις ελπίδες, τις προσδοκίες σου. Και έχουμε εφεύρει τόσους τρόπους να καλύπτουμε την εικόνα μας, την σκέψη μας, το κορμί μας. Και δημιουργήσαμε τόσους ειδικούς” πωλητές, οι οποίοι προσπαθούν να “βελτιώσουν” την εικόνα μας, την ψυχή, το πνεύμα μας.

Αλλά χρειάζεται να ταξιδέψει εσωτερικά κάποιος, να αφιερώσει χρόνο, ψυχή και θέληση, για να συντονιστεί, να “συναντηθεί”.

Το φως ξέρει, και χαρίστηκε δωρεάν στον άνθρωπο. Ακολουθήστε το φως! Εκεί θα βρείτε την πραγματική σας φύση, μακριά από θορύβους, ειδικούς, δασκάλους, ψεύτικους θεούς, πωλητές ονείρων, ελπίδων και σωτηρίας!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%