Στέλιος Νικολαΐδης

Ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία και απουσία δομής

today29 Ιουλίου, 2020

Background
share close

Ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία, ούτε και σημαίνει απουσία δομής. Σημαίνει απλώς ευελιξία, να μπορεί να κινείται κανείς εύκολα από τη μια δομή στην άλλη – από τη μη-δομή σε δομή, από τη δομή στη μη-δομή. Αν η ελευθερία σου φοβάται να μπει σε δομή, τότε δεν πρόκειται καθόλου για ελευθερία.

Προσπάθησε να το καταλάβεις και θα εξαφανιστεί τότε ο διχασμός. Δεν υπάρχει μέσα στην ύπαρξή σου, αλλά μόνο μέσα στο νου σου, είναι απλώς μια ιδέα. Άφησε την ιδέα κι απόλαυσε την ελευθερία και μερικές φορές την πειθαρχία.

Η πειθαρχία έχει τη δική της ομορφιά, δεν είναι συνεχώς σκλαβιά. Και η ελευθερία έχει τους δικούς της κινδύνους και δεν είναι συνέχεια όμορφη. Ο πραγματικός άνθρωπος είναι πάντοτε ικανός για ατελείωτη πειθαρχία και ατελείωτη ελευθερία – δεν είναι σκλάβος ούτε εθισμένος σε τίποτα.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Νικολαΐδης

Η προσευχή αποτελεί την μόνη απάντηση σε όλα τα ερωτήματα τού ανθρώπου

Η προσευχή αποτελεί την μόνη απάντηση σε όλα τα ερωτήματα τού ανθρώπου. Μπορεί να πρόκειται για απογοήτευση, για κατάθλιψη, μπορεί να πρόκειται για λύπη, για απουσία νοήματος, μπορεί να πρόκειται για αγωνία: τα προβλήματα μπορεί να είναι πολλά, αλλά η απάντηση είναι μία. Η απάντηση είναι: η προσευχή.Προσευχή σημαίνει να απολαμβάνεις τον εαυτό σου, να μένεις καθιστός σιωπηλά χωρίς να κάνεις τίποτα: ευτυχισμένος, χαρούμενος χωρίς κανένα λόγο, διότι όλοι οι λόγοι […]

today29 Ιουλίου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%