Στέλιος Νικολαΐδης

ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

today23 Φεβρουαρίου, 2023

Background
share close

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ! Ο ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ!

Τώρα έχασαν κάθε μέτρο! Και μόλις ανάψουν τα φώτα στο πλατό τρελαίνονται! Η αίσθηση ότι έχουν δύναμη επηρεασμού, τους τρελαίνει.

Η αίσθηση αναγνωρισιμότητας δρα σαν ισχυρότατο ντοπάρισμα! Οι περισσότεροι μεθούν άσχημα από το ίδιο το εγώ τους! Γίνονται σαν «δαίμονες».

Μετατρέπονται σε «Άρπυιες», τρέφουν το υπέρογκο εγώ τους με όσους τους παρακολουθούν και τους θαυμάζουν σαν θεούς -αυτούς και όσα λένε. Και σκίζουν και καταστρέφουν ό,τι πέσει μπροστά τους -και φυσικά το κατασπαράζουν μπροστά στα μάτια μας αν και όποτε θέλουν.

Ψυχαγωγικές δήθεν εκπομπές, ειδήσεις, παιχνίδια, ό,τι και αν είναι… Ακόμα, γίνονται άκομψα τέρατα. Και οι παίχτες όταν είναι πολλά τα επεισόδια που παίζουν, την ψωνίζουν… Καβαλάνε τρικάλαμα και μετά όλοι μαζί «χαπακώνονται» για να αντέξουν… Την πίεση που τους ασκεί το υπέρογκο εγώ τους.

Τελικά, τηλεοπτικοί βρυκόλακες -μακιγιαρισμένοι και με όμορφα ρούχα και φίλτρα ομορφιάς για να μην τους καταλάβεις- είναι οι περισσότεροι, που δεν χορταίνουν όσο και αν τους θαυμάσεις. Η δύναμη του μέσου τους τρελαίνει, άλλους περισσότερο και άλλους εντελώς.

Είναι θλιβερό πολύ θλιβερό ακόμα και για αυτούς να χάνονται και σαν πρόσωπα και σαν οντότητες μέσα στην τηλεοπτική υπερπερσόνα την οποία αναγκάζονται να φορούν την ώρα που ανάβουν τα φώτα του μέσου στο οποίο εργάζονται.

Όλο αυτό καλό είναι να αλλάξει! Βλάπτει και αυτούς και τον κόσμο! Φτιάχνει «δαίμονες» που προσπαθούν να κοιμίσουν τον τηλεθεατή, να τον χειραγωγήσουν και να τον οδηγήσουν στην κόλαση της υποτίμησης, της υπακοής στο βασίλειο της «Αιγύπτου» η οποία στις Γραφές συμβολίζει κάθε είδους περιορισμό.

Σαν κακοί Φαραώ με ψεύτικο καλό και γλυκό πρόσωπο κρατούν υπόδουλο τον λαό που τους παρακολουθεί. τους θαυμάζει και τους πιστεύει!!!

Πάντα βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις ανάμεσα τους, άνθρωποι που προσπαθούν και ανοίγουν δρόμο σε μια νέα τηλεόραση – ακόμα και αν οι ίδιοι είναι παλαιοί ως προς αυτήν.

Η χειραγώγηση του κόσμου έχει ξεφύγει, είναι σε άλλο επίπεδο!

Εύχομαι ο περισσότερος κόσμος -θέλω να το πιστεύω- όχι μόνο να τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά αλλά να ξέρει να προστατεύεται όταν βλέπει κάτι από όλους αυτούς, και να θωρακίζεται.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%