Στέλιος Νικολαΐδης

Εντάξει, δεν είμαι κατά του γάμου, είμαι υπέρ της αγάπης!

today17 Ιουλίου, 2023

Background
share close

Αν η αγάπη γίνει ο γάμος σου, πολύ καλά, αλλά μην ελπίζεις ότι ο γάμος μπορεί να φέρει την αγάπη. Αυτό δεν είναι δυνατόν. Η αγάπη μπορεί να γίνει γάμος. Πρέπει να δουλέψεις πολύ συνειδητά για να μεταμορφώσεις την αγάπη σου σε γάμο.

Κατά κανόνα, οι άνθρωποι καταστρέφουν την αγάπη τους. Κάνουν τα πάντα για να την καταστρέψουν κι έπειτα υποφέρουν. Και λένε συνεχώς, «Τι δεν πήγε καλά;» Την καταστρέφουν, κάνουν τα πάντα για να την καταστρέψουν.

Υπάρχει τεράστια επιθυμία και δίψα για αγάπη, αλλά η αγάπη χρειάζεται μεγάλη επίγνωση. Μόνο τότε μπορεί να φτάσει στην ανώτερη κορύφωσή της. Και γάμος είναι η ανώτερη αυτή κορύφωση. Δεν έχει καμιά σχέση με τον νόμο. Πρόκειται για την συνάντηση ΟΝΤΩΝ μέσα σε ολικότητα. Πρόκειται για την λειτουργία δυο ανθρώπων σε συγχρονισμό -αυτό είναι ο γάμος.

Οι άνθρωποι όμως δοκιμάζουν την αγάπη και επειδή δεν έχουν συνειδητότητα… Είναι καλή η δίψα τους, όμως η αγάπη τους είναι γεμάτη από ζήλια, γεμάτη από κτητικότητα, γεμάτη από θυμό, γεμάτη από κακίες. Σύντομα την καταστρέφουν. Κι έτσι επί αιώνες έχουν στηριχτεί στον γάμο.

Καλύτερα να ξεκινήσεις με τον γάμο, έτσι ώστε ο νόμος να μπορεί να σε προστατεύει για να μην τον καταστρέψεις. Η κοινωνία, το κράτος, το δικαστήριο, ο αστυνομικός, σε αναγκάζουν όλοι να ζεις μέσα στον θεσμό τού γάμου και θα είσαι απλώς ένας σκλάβος. Αν αποτελεί θεσμό ο γάμος, θα είσαι σκλάβος εκεί. Μόνο οι σκλάβοι θέλουν να ζουν μέσα σε θεσμούς.

Ο γάμος είναι ένα τελείως διαφορετικό φαινόμενο: αποτελεί την αποκορύφωση της αγάπης. Τότε είναι καλός.

Δεν είμαι κατά του γάμου, είμαι υπέρ του πραγματικού γάμου. Είμαι κατά του ψεύτικου, του πλαστού που υπάρχει. Αλλά πρόκειται για ένα διακανονισμό. Σου δίνει κάποια ασφάλεια, εξασφάλιση, απασχόληση. Σε κρατά απασχολημένο. Αλλιώς, δεν σου προσφέρει κανένα εμπλουτισμό, δεν σου δίνει κάτι που να σε θρέφει. Αν θέλεις λοιπόν να παντρευτείς σύμφωνα με μένα, μόνο τότε μπορώ να σου δώσω την ευλογία μου.

Μάθε να αγαπάς και άφησε όλα αυτά που στρέφονται κατά της αγάπης. Πρόκειται για ανηφορικό δρόμο. Πρόκειται για την πιο μεγάλη τέχνη που υπάρχει, να μπορείς να αγαπάς. Χρειάζεται κανείς μεγάλη εκλέπτυνση, μεγάλη εσωτερική καλλιέργεια, μεγάλη διαλογιστικότητα, ώστε να μπορεί να βλέπει άμεσα με ποιο τρόπο καταστρέφει συνεχώς.

Αν μπορείς να αποφύγεις την καταστροφικότητα, αν γίνεις δημιουργικός μέσα στη σχέση σου, αν την στηρίζεις, την θρέφεις, αν είσαι ικανός να έχεις ευσπλαχνία για τον άλλο άνθρωπο και όχι μόνο πάθος… Το πάθος από μόνο του δεν μπορεί να συντηρήσει την αγάπη, χρειάζεται η ευσπλαχνία. Αν μπορείς να έχεις ευσπλαχνία προς τον άλλο, αν μπορείς να αποδεχτείς τις αδυναμίες του, τις ατέλειές του, αν μπορείς να τον αποδεχτείς έτσι όπως είναι και παρόλα αυτά να τον αγαπάς, τότε συμβαίνει κάποια μέρα ο γάμος. Μπορεί να πάρει χρόνια. Μπορεί να πάρει όλη σου τη ζωή.

Μπορείς να έχεις την ευλογία μου, όμως δεν σου χρειάζεται η ευλογία μου για τον νομικό γάμο και ούτε που πρόκειται να σε βοηθήσει η ευλογία μου. Και πρόσεχε! Πριν κάνεις αυτό το άλμα, σκέψου το άλλη μια φορά.

Μια γυναίκα μπαίνει σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων και βλέπει ένα πουλί με μεγάλο ράμφος. «Ποιο είναι αυτό το πουλί με την παράξενη όψη;» ρωτάει τον ιδιοκτήτη. «Είναι το πουλί Καταβροχθιστής» απαντάει εκείνος. «Γιατί τον λες Καταβροχθιστή;» Ο άνθρωπος λέει στο πουλί: «Καταβροχθιστή, μου χάλασε η καρέκλα!» Το πουλί αρχίζει αμέσως να τσιμπάει την καρέκλα και να την καταβροχθίζει. «Θέλω να το αγοράσω» λέει η γυναίκα. Ο ιδιοκτήτης την ρωτάει γιατί. «Να σου πω» λέει εκείνη, «όταν έρθει σπίτι ο άντρας μου, θα δει το πουλί και θα ρωτήσει, ΄Τι είναι αυτό;΄ θα του πω, ΄΄Ένα πουλί-Καταβροχθιστής΄΄ Και τότε εκείνος θα πει, ΄Καταβροχθιστής! Τώρα μάλιστα, μου κόπηκαν τα πόδια!΄

Να είσαι σε εγρήγορση πριν κάνεις κάποια κίνηση! Η ευλογία μου δεν θα σε βοηθήσει. Ο γάμος είναι μια παγίδα και η γυναίκα ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ θα βρεις αργά ή γρήγορα ένα πουλί- Καταβροχθιστή.

Έχε λοιπόν λίγη επίγνωση πριν πέσεις στην παγίδα! Ο γάμος είναι παγίδα: θα βρεθείς παγιδευμένος με μια γυναίκα κι η γυναίκα θα βρεθεί παγιδευμένη μαζί σου. Πρόκειται για μια αμοιβαία παγίδα. Κι έπειτα θα σας επιτρέπεται με τον νόμο να βασανίζετε ο ένας τον άλλο για πάντα. Και ιδιαίτερα σε τούτη την χώρα, όχι μόνο στη διάρκεια μιας ζωής αλλά στη διάρκεια πολλών ζωών μαζεμένων! Το διαζύγιο δεν επιτρέπεται καν όταν έχεις πεθάνει. Και στην επόμενη ζωή την ίδια σύζυγο θα έχεις, να το θυμάσαι! ΟΣΣΟ

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%