Στέλιος Νικολαΐδης

Έρως και Αύρα

today17 Ιουνίου, 2021

Background
share close

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε με ποιες και με ποιους ερχόμαστε σε ερωτική σύζευξη ακόμη και σε πρόσκαιρες ερωτικές επαφές. Κατά την ερωτική σας επαφή οφείλετε να γνωρίζετε ότι οι ηλεκτρομαγνητικές αιθερικές επιρροές μεταδίδονται από το ένα πρόσωπο στο άλλο την ώρα της επαφής…. Γιατί πλέον και τα δύο κορμιά ενώνονται και ανταλλάσσουν τις αύρες τους. Η επαφή είναι ακριβώς σαν την συγχώνευση δύο ηλεκτρικών φορτίων-συστημάτων και ακριβώς βάση αυτής ο ένας απορροφά ό,τι έχει ο απέναντι του. Δηλαδή βρίσκεται στην αύρα του συντρόφου του. Δηλαδή αν το κάθε ΟΝ έχει από προηγούμενες ζωές αρνητική ενέργεια και εκείνη την ώρα σκέφτεται και αρνητικά για το άλλο ΟΝ, αυτόματα διαπερνούν την αύρα του άλλου Όντος και μοιράζεται έτσι την αρνητική ενέργεια μ’ αυτόν που έρχεται σ’ επαφή. Αν επίσης το αρνητικό άτομο έχει βεβαρημένο παρελθόν από τις προηγούμενες ζωές και συνεχίζει να έχει συχνή ερωτική επαφή με το ίδιο άτομο, τότε αυτόματα μοιράζεται και τα χρέη που έχει να πληρώσει ο άλλος και κατά κάποιον τρόπο τα κληρονομεί χωρίς να τα θέλει, αλλά είναι αναγκασμένος όμως να τα πληρώσει.

Αυτό να το προσέχετε, γιατί τέτοια άτομα επιζητούν συνήθως καλά και αγαθά άτομα, και τα εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Κι ενώ εκείνοι διαπιστώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση τους, εν τούτοις με πολύ δύσκολο τρόπο μπορούν να απομακρυνθούν από αυτά, γιατί ασφαλώς υπάρχουν κι άλλοι παράμετροι που δυσκολεύουν την απομάκρυνση. Έτσι όλα τα προηγούμενα χρέη είτε είναι υλικά ή συναισθηματικά ακόμη και νοητικά ή κοινωνικά, είτε αυτά είναι θετικά ή αρνητικά πληρώνονται αδρά! Θα πρέπει να επισημάνω ότι στο αιθερικό πεδίο οι Ψυχές δεν αναγνωρίζουν άρσεν και θήλυ όπως συμβαίνει στο γήινο επίπεδο. Ένα δεύτερο φαινόμενο που παρουσιάζεται με την συγχώνευση της αύρας μέσω της ερωτικής επαφής είναι και οι ασθένειες που δημιουργούνται στο νοητικό όσο και στο αστρικό σώμα ενός Όντος, εισχωρούν αμέσως στο αστρικό και στο νοητικό σώμα του άλλου Όντος και πηγαίνουν με μαθηματική ακρίβεια στο αιθερικό του σώμα και ύστερα από λίγο χρονικό διάστημα εκδηλώνονται και στο φυσικό σώμα. Για να μην πανικοβληθείτε με όσα γράφω, παρόλο που ίσως να μην μπορεί να απορροφήσει ασθένειες άμεσα από το σώμα του άλλου, απορροφά όμως περίπου το 90% των αστρικών ή νοητικών «μικροβίων» του, τα οποία όμως σε τελική ανάλυση θα προκαλέσουν κάποια προβλήματα στο άλλο υλικό σώμα.

Ένας άλλος κίνδυνος που πρέπει να προσέχουμε κατά την ερωτική μας επαφή είναι ότι αν υπάρχει κάποια έντονη εμμονή ή κατάληψη στην αύρα του συντρόφου σας τότε αυτόματα κατά την ερωτική συνεύρεση όλα μεταβιβάζονται άμεσα και στην δική σας αύρα. Έτσι αν μέσω της επαφής σας παίρνετε την εμμονή ενός άλλου ατόμου, ο νους σας τότε αρχίζει να λειτουργεί δυαδικά και η κατεύθυνσή σας αρχίζει να μπερδεύεται και δεν ξέρετε τι ακριβώς να κάνετε και έχετε διάσπαση προσοχής και η συγκέντρωσή σας αρχίζει να εξασθενεί, γιατί τώρα υπάρχει κάτι άλλο στην αύρα σας που μεταφέρθηκε αυτόματα από την αύρα του συντρόφου σας και έτσι δυσκολεύεστε να κουμαντάρετε τον εαυτό σας! Η αύρα σας τότε γίνεται μιαρή, άρρωστη και παραμορφωμένη.

Πιο ειδικά, αν και το θήλυ μπορεί να μην συλλάβει ένα φυσικό παιδί με την ερωτική επαφή, όμως ο ανήρ τα ρίχνει όλα αυτόματα όσα έχει στο αιθερικό του σώμα και στο αιθερικό σώμα της γυναίκας που πλαγιάζει και έτσι λαμβάνει χώρα μια «αιθερική σύλληψη». Αν το θήλυ κάνει έρωτα μ’ έναν «αλήτη» και πει: «Ευχαριστώ Θεούλη μου που δεν έμεινα έγκυος!» εντούτοις δεν την γλυτώνει γιατί είναι έγκυος αιθερικά! Όπως τόνισα παραπάνω, στην αιθερική σύλληψη δεν υπάρχει ψυχή και επομένως υπάρχουν δύο αιθερικά σώματα που όταν ενώνονται δημιουργούν μια μορφή, ένα αιθερικό στοιχειακό. Ο κίνδυνος που υπάρχει σε όσες και όσους επιδίδονται επαγγελματικά στο σεξ ως πόρνες και πόρνοι είναι ότι η αύρα τους τελικά μολύνεται, και ραγίζει, επειδή ακριβώς απορροφά τα σκουπίδια από την άλλη αύρα τόσων πολλών ερωτικών συντρόφων. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε με ποιους έχουμε επαφές, ακόμη και οι γυριστρούληδες και ανικανο-ποίητοι, γιατί ο κίνδυνος εκτός των διαφόρων λοιμώξεων είναι άμεσος κίνδυνος και για την αύρα τους.

Τώρα ίσως μπαίνει το ερώτημα: καλά πώς θα είμαστε τόσο σίγουροι, πώς μπορούμε ακριβώς να ξέρουμε αν υπάρχει κατάληψη στην αύρα του άλλου Όντος; Κάποια κριτήρια είναι εμφανή, αρκεί να μην σας πιάσει φυσικά υστερία κι αρχίζετε όλα να τα βλέπετε με έντονη προκατάληψη. Χρειάζεται κάποια προσοχή σε αυτό. Όταν ανακαλύψετε κάτι, να παρατηρήσετε με πολύ προσοχή αν αλλάζει πολύ συχνά η διάθεση του συντρόφου σας, Ενώ αποφασίζει να πάει κάπου, να αλλάζει απόφαση. Αν διαπιστώνουμε ότι αυτό  επαναλαμβάνεται, είναι ένα πρώτο δείγμα προς διερεύνηση! Καλό είναι αν δείτε κάποια εμφανή σημάδια κατάληψης να μην αγγίζετε τα άτομα αυτά, γιατί αυτή η κατάληψη θα επηρεάσει κι εσάς. Επίσης αν βλέπουμε κάποιον να είναι έντονα ευτυχισμένος ενώ δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, και άλλοτε να είναι πολύ μοναχικός ενώ έχει φυσικά εσάς δίπλα σας, αυτό ας σας βάλει σε προβληματισμό.

Επειδή δεν είναι εύκολα και διακριτά τα στοιχεία θα παρακαλέσω να τα παρατηρείτε ως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ και όχι να  πάρετε ως αφορμή τα στοιχεία που σας δίδω για να εκπληρώσετε κάποιο καπρίτσιο σας. Θέλει προσοχή και σωστές παρατηρήσεις χωρίς να αγγίζουν την μανία δίωξης προς το άλλο πρόσωπο. Αν τώρα το γενετήσιο όργανο ενός Όντος είναι κατειλημμένο κι εσείς έχετε ερωτική επαφή μαζί του, υπάρχει πιθανότητα ο σύντροφός σας να αρχίσει να σκέφτεται το άλλο πρόσωπο και να πειράζει εσάς ως πρόσωπο την ώρα που βρίσκεται μαζί σας. Επίσης αν κάποιο άτομο διεγείρει και ικανοποιεί έντονα το όργανό του ενώ έχει ερωτική σχέση με εσάς, σημαίνει ότι κάτι υπάρχει στην αύρα του. Αν π.χ. η οντότητα που κάνει κατάληψη σε μια γυναίκα εισχωρήσει στον άνδρα ή αντίστροφα, τότε  συμπεριφέρεται με τις ιδιότητες του άλλου φύλου. Αν όμως η οντότητα δεν καταλάβει την γυναίκα, τότε ο άνδρας γίνεται εν μέρει ψυχρός απέναντί της και αντίστοιχα και εκείνη.

Δηλαδή όταν η αύρα μιας γυναίκας καταλαμβάνεται από την οντότητα που είναι στην αύρα ενός άνδρα, τότε ανοίγει μια ενεργειακή ροή στα γεννητικά όργανα. Και αν έχουν συνεχόμενες ερωτικές σμίξεις η γυναίκα πιθανόν να εμφανίσει προβλήματα και αρρώστιες που χρήζουν ιατρικής εξέτασης. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα τα κάθε είδους μικρόβια να μην εισχωρήσουν στα άλλα όργανα όταν ακριβώς το άλλο άτομο είναι καθαρό. Αν διαπιστώσουμε ότι η ενεργειακή ροή εμποδίζεται εξ αιτίας της κατάληψης, το αποτέλεσμα είναι να έχουμε συμφόρηση που θα επιφέρει όγκους ή καταστολή ενέργειας και έλλειψη κυκλοφορίας που θα επιφέρει παρενέργειες στα κύτταρα γιατί θα αναζητήσουν την ανάλογη ενέργεια… Κι έτσι θα μεγαλώσουν και θα αυξηθούν.

Προσοχή αν κάποιο ΟΝ… αν είναι άρρεν και δεν είναι καθαρό είτε σωματικά είτε νοητικά είτε συναισθηματικά και έρθει σε επαφή με το θήλυ, τότε η γυνή μπορεί να απορροφήσει έντονα αυτή την μόλυνση και να μολύνει την αύρα της. Αν ο ανήρ τυχαίνει να είναι και «σκοτεινός» τότε αναπτύσσεται μία «γέφυρα» επικοι-νωνίας για άλλες αρνητικές νοητικές, αστρικές ή αιθερικές οντότητες οι οποίες διαπερνούν μέσω του άνδρα στη γυναίκα. Οπότε οφείλουν ειδικά οι γυναίκες να είναι εξαιρετικά προσεκτικές, εκλεκτικές θα έλεγα επειδή δρούνε σαν «μαγνήτης». Η γυναίκα έλκει κάθε τι που υπάρχει στον άνδρα, ενώ η αύρα των ανδρών δεν είναι μαγνητική, απορροφητική, γιατί ακριβώς η ενέργεια του άνδρα είναι προβολική, ενώ της γυναίκας γίνεται δεκτική, με αποτέλεσμα οι τυχόν «κίνδυνοι» από την συγχώνευση της αύρας να είναι μεγαλύτερες για την γυναίκα από ότι στους άνδρες.

Γενικά η κατάληψη είναι μεγάλο πρόβλημα και υπάρχει ουσιώδης «κίνδυνος» να εξαπλωθεί, ιδιαίτερα σε όσους άνδρες προσφεύγουν σε ιερόδουλες. Αλλά και το αντίθετο ισχύει -και για τις γυναίκες. Ο εύκολος τρόπος πληρωμής, η εύκολη πρόσβαση σε πορνεία, δημιουργούν αλλεπάλληλες αλληλεπιδράσεις σε ολόκληρη την κοινωνία. Βλέπετε κάποιος θέλει να «ξεδώσει» την  βιολογική του ανάγκη. Και δεν σκέφτεται ότι την «γυναίκα» πόρνη την έχει περάσει ουκ ολίγος στρατός-πληθυσμός! Και δεν γνωρίζει βέβαια τις αρνητικές επιδράσεις που υφίσταται, αφού το εγώ το έχουμε διογκώσει τόσο έντονα ώστε να νομίζουμε ότι είμαστε σπουδαίοι άντρες μιας και «πηδάμε» και το θεωρούμε μαγκιά. Αλλά να ξέρετε τσάμπα μάγκας είναι όποιος ορέγεται τέτοιες καταστάσεις αφού χωρίς να το αντιλαμβάνεται γεμίζει αρνητικά την αύρα του.

Θα μου πείτε, φίλε εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ μας γράφεις τέτοια! Μόνο που κάτι τέτοια μπορεί να είναι πιο σημαντικά ακόμη και από τα οικονομικά μέτρα που παίρνονται εναντίων μας -αφού μια ΚΑΘΑΡΗ ΑΥΡΑ μας βρίσκει πιο έτοιμους για ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ. Οπότε έχω να τονίσω ότι πολλές φορές μίλησα για ΚΑΘΑΡΣΗ, και δεν το λέγω τυχαία. Γιατί όταν βρέθηκα σε ΙΕΡΟ ΣΕΠΤΟ ΜΕΡΟΣ αφού πρώτα έκανα την προσωπική μου ΚΑΘΑΡΣΗ, κατόπιν μου έγινε και Ουράνια ΚΑΘΑΡΣΗ για να μπορέσω να ολοκληρώσω το ΕΡΓΟ μου. Σας τονίζω ότι από εκείνη την στιγμή μέχρι την ολοκλήρωση του ΕΡΓΟΥ μου ήμουν μια χαρά και δεν είχα κανένα πρόβλημα υγείας. Λειτουργούσαν όλα «ρολόι». Η κάθαρση ΑΔΕΛΦΙΑ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

Οφείλετε ακόμη να γνωρίζετε ΑΔΕΛΦΙΑ ότι οι οντότητες που επιδιώκουν να κάνουν κατάληψη, μένουν περισσότερο στην αύρα της γυναίκας από ότι στου άνδρα. Στον άνδρα προσπαθεί να πειράξει το νοητικό-συναισθηματικό και αιθερικό σώμα και κατόπιν να εξαφανιστεί! Δεν μένει σε μεγάλη διάρκεια στον άνδρα, εκτός βέβαια αν ο άνδρας είναι ιδιαίτερα μολυσμένος ή διαταραγμένος στο νευρικό του σύστημα, στους πνεύμονες ή στον εγκέφαλο. Αν δεν υπάρχει καμία μόλυνση η οντότητα αυτή βλάπτει και καταστρέφει και μετά την κοπανάει!

Τώρα δώστε λίγη προσοχή. Αν μια γυναίκα απορροφά μια τέτοια αρνητική οντότητα από την αύρα ενός άνδρα κατά την διάρκεια της ερωτικής της επαφής, η οντότητα αυτή θα καταλαγιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη γυναίκα. Και όταν λέγω «διάστημα» αυτό είναι σχετικό σε κάθε περίπτωση. Εννοώ ότι θα πάρει αρκετά χρόνια 3,4,5,6 ή 7 χρόνια, ανάλογα πάντα με πώς την θρέφει. Για να γίνω πιο κατανοητός. Αν μια γυναίκα είχε μία ερωτική επαφή με ένα «ρεμάλι» και μια οντότητα από αυτό το «ρεμάλι» εισήλθε στην αύρα της, τότε η οντότητα αυτή θα προσκολληθεί στο γενετήσιο όργανο της γυναίκας και θα την κάνει να θέλει να κάνει έντονα και πολλές φορές έρωτα -χωρίς η ίδια να ξέρει την ύπαρξη αυτής της οντότητας. Και επίσης όσο η γυναίκα φαντασιώνεται τον άνδρα από τον οποίον πήρε την οντότητα, τότε αυτή η οντότητα θα τρέφεται και από την αύρα του άνδρα.

Μιλάμε για σεξ όχι έρωτα, με την έννοια της μιας στιγμής. Γιατί ακριβώς δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση και πραγματική φροντίδα για το άλλο πρόσωπο όταν κάνεις «σεξ» επειδή θέλεις μόνο να ικανοποιήσεις τον εαυτό σου. Διαπιστώνεται ότι δυστυχώς τα άτομα που αλλάζουν συνέχεια ερωτικό σύντροφο, που πηγαίνουν δηλαδή από λουλούδι σε λουλούδι, στο τέλος θα πέσουν και σε «τσουκνίδα»! Τα άτομα αυτά χρειάζονται «φροντίδα» και ενημέρωση. Ξέρετε όταν κάποιοι πηγαίνουν στο γιατρό και τους πει  «θα πεθάνεις» τότε αμέσως αλλάζουν «ρότα», έστω και από φόβο. Κάπως έτσι όμως είναι και εδώ, μιας και είναι πολύ ζωτικής σημασίας να είμαστε καθάριοι για να μπορέσουμε να μπούμε σε άλλες ανώτερες διαστάσεις. Οπότε η ενημέρωση και η συζήτηση είναι απαραίτητη. Αν βλέπετε ότι δεν σας δίνουν σημασία ή σας  υποτιμούν τότε να την κοπανήσετε δια παντός από αυτό το άτομο χωρίς άλλες εξηγήσεις.

Θυμήθηκα τότε με τους «σατανιστές» που είχε προξενήσει μεγάλο σάλο στο πανελλήνιο. Έκαναν «όργια», κάτι που το βλέπουμε συνήθως να γίνεται στις περίεργες θρησκευτικές ή παραθρησκευτικές οργανώσεις (και δεν είναι τυχαίο αυτό) Μας έκανε τότε μεγάλη εντύπωση ακριβώς που αυτό το ωραίο κορίτσι ενώ είχε κάνει «σεξ» και ανέπτυξε ένα μαγνητικό δεσμό με το αγόρι -και στην προκειμένη περίπτωση είχε αρνητικά αποτελέσματα- το αγόρι μάλλον φαίνεται να είχε κάποια «σκοτεινή» σύνδεση με αρνητικές δυνάμεις, οπότε συνδεόταν αυτόματα και το κορίτσι. Με αποτέλεσμα να γίνει υποχείριο από το αγόρι, και στην ουσία από την αρνητική οντότητα.

Γενικά όταν διαπιστώνετε έντονα εμμονές σε ερωτικά θέματα να προσέχετε την ρίζα του φαινομένου. Τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Καλό είναι να αφήνουμε ένα χρονικό διάστημα γνωριμίας με το άλλο φύλο ώστε να έχουμε την δυνατότητα μιας πιο πλήρους έρευνας και αξιολόγησης. Καλό είναι στις σχέσεις να συμφωνούν από κοινού, ακόμη και για τις ερωτικές «στάσεις». Τα ζευγάρια να κάνουν κάτι από κοινού και με κοινή συναίνεση. Και να αποφεύγουν κάθε είδους «διαστροφές».

Φυσικά υπάρχει και η άλλη πλευρά. Όταν μια γυναίκα καταλαμβάνεται αυτή από μία «σκοτεινή οντότητα -και ειδικά όπως στην παραπάνω περίπτωση ενδεχομένως να έχει μπλέξει με μαύρες «μαγείες» οι οποίες δυνάμεις ενώ δεν την έχουν καταλάβει πλήρως, την χρησιμοποιούν- τότε με όποιον συνδέεται εκείνη την χρονική στιγμή, αυτές οι «σκοτεινές» δυνάμεις θα συνδεθούν αυτόματα και θα τον χρησιμοποιήσουν, θα επιχειρήσουν να τον καταλάβουν και στην συνέχεια να τον καταστρέψουν.

Είναι σημαντικό να τονίσω ότι με την συγχώνευση της αύρας μέσω της ερωτικής μας επαφής γίνεται εξομοίωση και των 7 ενεργειακών μας κέντρων σε όλα τα επίπεδα, όπου οι «σκοτεινές» δυνάμεις προσπαθούν να αφομοιώσουν και να διανέμουν τις αρνητικές τους ενέργειες και δυνάμεις παντού, στο κάθε ΟΝ που έχουν καταλάβει. Τότε παρατηρούμε, ειδικά όταν έχουμε ένα ΟΝ αρκετά εξελιγμένο πνευματικά όπου όλα τα ενεργειακά κέντρα λειτουργούν ομαλά, και το άλλο ΟΝ είναι κατώτερου πνευματικού επιπέδου, να ελλοχεύει ο κίνδυνος τα ενεργειακά κέντρα του κατώτερου Όντος να αντλήσουν την ενέργεια από το ανώτερο ΟΝ εξομοιώνοντας κατά κάποιο τρόπο τα δύο όντα σε ένα! Σαν να έχουμε βάλει ζεστό ύδωρ και κρύο μαζί, οπότε βγαίνει στο τέλος χλιαρό. Εδώ θα αναφέρω κάτι που μου έρχεται ως συνειρμός. Πράγματι κάποιοι «αξιόλογοι» άνθρωποι, από διάφορες επιστήμες και με εξελιγμένο επίπεδο έχουν επιδοθεί σε σχέσεις είτε με νεότερα άτομα αψηφώντας ακόμη και την υστεροφημία τους -έχουμε αρκετά τέτοια δείγματα κοινωνικής συμπεριφοράς στην γήινη ιστορία μας. Τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις συνταράζουν τον κοινωνικό περίγυρο τόσο για την κοινωνική θέση των ατόμων όσο και για τα «σκάνδαλα» και τις περισσότερες φορές τα βαφτίζουμε «τρελό έρωτα» Δεν σκεφτόμαστε όμως την περίπτωση μιας αρνητικής κατάληψης!

Όταν αναφέρομαι σε εξομοίωση εννοώ ποσοστιαία ότι αν ένας άνδρας π.χ. έχει αριθμητικά το 100% της πλήρους ενέργειας και η γυναίκα το 20%, τότε με την εξομοίωση το ποσοστό του άνδρα κατεβαίνει στα 50%, ενώ της γυναίκας ανεβαίνει στα 50% αντίστοιχα -και υπάρχει «ισορροπία». Όπως διαπιστώνουμε, του άνδρα η ενέργεια μειώθηκε κατά 50% ενώ της γυναίκας αυξήθηκε κατά 30%. Στην γυναίκα μπαίνοντας η επιπλέον ενέργεια του 30% την πλημμυρίζει, είναι όμως ανίκανη να την χειριστεί κατάλληλα, οπότε της είναι πλεονάζουσα ενέργεια! Με αποτέλεσμα να βιώσει μία κατά κάποιον τρόπο παραμόρφωση πλάνης, γιατί ακριβώς τόση ενέργεια την κάνει υπερδραστήρια (με ξένα «κόλλυβα» που λέμε!) και της δίνει μία έντονη ματαιοδοξία και πολλές φορές καβαλάει το «καλάμι».

Αν ένα ΟΝ είτε άνδρας ή γυναίκα αντίστοιχα… -πχ. μία γυναίκα που νοιάζεται για κάποιον άνδρα που είναι κατώτερου επιπέδου από αυτήν, εκείνο που έχει να κάνει είναι να αφήσει να περάσει ο κατάλληλος χρόνος 1 ή 2 χρόνια ή και παραπάνω,  ανάλογα με την περίπτωση, και να συζητάει, να προσπαθήσει να ανεβάσει το επίπεδο του συντρόφου της. Στην παράδοση μας προτού παντρευτεί ένα ζευγάρι υπήρχε ο αρραβώνας που έπαιζε τον σπουδαίο αυτό ρόλο. Και κοινωνικά και ουσιαστικά -αν ταίριαζε το ζευγάρι τότε γινόταν η κοινωνία του «γάμου». Όχι βεβαίως «η γυνή να φοβείται τον άνδρα» και να πατάει το πόδι του βλάκα!

Τώρα αντίστοιχα αν ένας άνδρας έχει φθάσει σε ανώτερο επίπεδο από την γυναίκα, τότε με ασφάλεια μπορεί να αρχίσει η γνωριμία και μια πιο στενή επαφή η οποία  μπορεί να επιφέρει και ερωτική επαφή. Και μη σας πιάνει το «φεμινιστικό» σας (μιλάω για τις γυναίκες) γιατί ήδη έχω εξηγήσει τον λόγο.

Για να αντιληφθούμε αυτό το φλέγον ζήτημα της ερωτικής επαφής οφείλουμε πρώτα να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, για να μπορούμε να τον ελέγχουμε και να τον κουμαντάρουμε καλύτερα. Όχι να είναι έρμαιο στο άλλο φύλο. Οπότε κάνουμε το «βήμα» της επαφής προσπαθώντας να είμαστε ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ με τον εαυτό μας και βλέποντας και κάνοντας τις ανάλογες κινήσεις που να μας δίνουν την δυνατότητα της αξιολόγησης του προσώπου που μας ενδιαφέρει.

Ο άλλος στην ουσία είμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. Ανάλογα με την συμπεριφορά μας, δίνουμε το δικαίωμα επαφής στο άλλο πρόσωπο, κι αφού είμαστε κατά ένα ποσοστό «έτοιμοι» ζευγαρώνουμε με αποτέλεσμα ενδεχομένως της ερωτικής «σύμπραξης» μια νέα ζωή στον πλανήτη -αν θελήσουμε απογόνους οι οποίοι παίρνουν κάποια κληρονομικά χαρακτηριστικά μας. Εν- τούτοις όμως είναι μια άλλη ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ και μια άλλη ΟΝΤΟΤΗΤΑ.

Πολλές φορές βλέπουμε τα ζευγάρια πότε σοβαρά, πότε ειρωνευτικά ή  με κωμικό τρόπο να κατηγορούν ο ένας τον άλλον! Μήπως όμως αυτός που κατηγορούμε είναι ο ίδιος μας ο ΕΑΥΤΟΣ! Νομίζω ότι μόνον με την γνώση, την συζήτηση και με ειλικρίνεια, αντί να κατηγορούμε τον απέναντι μας και ιδιαίτερα το προσφιλές για εμάς πρόσωπο να βλέπουμε πιο ανοιχτά και να βάζουμε ορθή πορεία πλεύσης και σύμπλευσης από κοινού.

Έως τώρα σας έχω επισημάνει σχετικά με τις αρνητικές οντότητες που πιθανόν να μας περιτριγυρίζουν, και επειδή πιθανόν να έχουμε ή να θέλουμε να συνάψουμε κάποια σχέση με το άλλο φύλο, αν πράγματι έχει θετική υπόσταση και το αντιληφθούμε αυτό, τότε είμαστε πολύ τυχεροί και βαδίζουμε στο νέο μονοπάτι της ύπαρξής μας -που το χαράζουμε από κοινού. Όταν δύο Όντα είναι θετικά, είναι το ΙΔΑΝΙΚΟ. Φυσικά αξίζει να σημειώσουμε ότι ως Όντα της 3ης διάστασης που είμαστε, υπάρχουν αρκετά και ευμετάβλητα στοιχεία τα οποία οφείλουμε να ξεπεράσουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε την «υπέρβαση» μας αλλάζοντας πνευματικό επίπεδο.

Αυτό ας μην το ξεχνάμε! Ο χρόνος είναι όλος δικός μας! Ας μην βιαστούμε! Αλλά και ας μην τραβάμε μία σχέση μακρόσυρτα ταλαιπωρώντας τον εαυτό μας και συνάμα και τον άλλον. Έτσι κι αλλιώς ο έρωτας έχει να κάνει και με τον άλλον! Αλλιώς θα αγκαλιάζαμε τον εαυτό μας! Όμως αντί αυτού, αν βρεθείτε σε δάσος, αγκαλιάστε ένα δέντρο! Αυτό θα σας βοηθήσει, όσο κι αν σας φαίνεται εκ πρώτης όψεως γελοίο.

Κλείνοντας, ας δούμε μυθολογικά σύμφωνα με την ορφική διδασκαλία τι είναι ο έρωτας. Ο «Έρωτας» φαίνεται να προήλθε από το «Κοσμικό Αυγό» που άφησε η Νύχτα στους κόλπους του Ερέβους. Ο Ησίοδος στην Θεογονία μας αναφέρει πως ο «Έρωτας» προήλθε από το Χάος μαζί με την Γαία -στοιχεία επίσης χωρίς γεννήτορες. Μετά τον Όμηρο παρουσιάζονται και άλλοι γεννήτορες του Έρωτα, ενώ συχνά σχετίζεται και με τη θεά Αφροδίτη.

Το όνομα της Αφροδίτης με αναγραμματισμό μας δίνει το εξής: ΑΦΡΟΔΙΤΗ=ΔΙΑΤΡΟΦΗ/ΔΙΑ-ΤΡΟΦΗ! Τροφή του Διός. Συνάμα είναι και ο πλανήτης ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ο μόνος πλανήτης που γυρίζει σε φορά ανάποδη, αντίστροφα από τους άλλους! Ο «Έρωτας» σύμφωνα με την Σαπφώ είναι γιος της Αφροδίτης και του Ουρανού, ενώ σύμφωνα με τον Σιμωνίδη τον Κείο είναι υιός της Αφροδίτης και του Άρη και αναφέρεται ως υπηρέτης και συνοδός της Αφροδίτης. Επίσης ο Αλκαίος μας αναφέρει ότι ο Έρωτας ήταν γιος της Ίριδας και του Ζέφυρου. Σε άλλες πηγές πατέρας του Έρωτα θεωρείται ο Ήφαιστος! Όποιος κι αν είναι ο «Έρωτας», ΑΔΕΛΦΙΑ, οφείλουμε να τον σεβαστούμε. Γιατί έχει να μας ενώσει με το έτερον ήμισυ -μιας και ο Ευριπίδης διαχωρίζει την δύναμη του «Έρωτα» σε δύο εμφανείς κατηγορίες:
Σ’ αυτή που μπορεί να μας οδηγήσει στην ΑΡΕΤΗ και σε εκείνη που μας οδηγεί στην ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ των πράξεών μας.

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%