Στέλιος Νικολαΐδης

Έξι Αρχές Ηγεσίας που μπορούμε να μάθουμε από έναν Αετό και τι μας διδάσκουν άλλα ζώα

today28 Μαΐου, 2023

Background
share close

1. Οι αετοί πετούν Μόνοι και σε Υψόμετρα.

Δεν πετάνε με σπουργίτια, κοράκια και άλλα μικρά πουλιά.

ΝΟΗΜΑ; Μακριά από στενόμυαλους ανθρώπους, αυτούς που σε ρίχνουν. Ο αετός πετάει με τους Eagles. Κρατήστε καλή παρέα.

2. Οι αετοί έχουν ακριβές όραμα. Έχουν την δυνατότητα να εστιάσουν σε κάτι μέχρι και 5 χιλιόμετρα μακριά. Ανεξάρτητα από τα εμπόδια, ο αετός δεν θα μετακινήσει την εστία του από το θήραμα μέχρι να το αρπάξει.

ΝΟΗΜΑ; Να έχεις όραμα και να παραμείνεις συγκεντρωμένος ανεξάρτητα από τα εμπόδια και θα πετύχεις.

3. Οι αετοί δεν τρώνε νεκρά πράγματα. Τρέφονται μόνο με Φρέσκο Θήραμα.

ΝΟΗΜΑ: Μην βασίζεσαι στην περασμένη σου επιτυχία, συνέχισε να ψάχνεις για νέα σύνορα για να κατακτήσεις. Άσε το παρελθόν σου εκεί που ανήκει, στο παρελθόν.

4. Οι αετοί αγαπούν την καταιγίδα.

Όταν μαζεύονται σύννεφα, ο αετός ενθουσιάζεται, ο αετός χρησιμοποιεί τον άνεμο της καταιγίδας για να σηκωθεί ψηλότερα. Μόλις βρει τον άνεμο της καταιγίδας, ο αετός χρησιμοποιεί την μανιασμένη καταιγίδα για να σηκωθεί πάνω από τα σύννεφα. Αυτό δίνει στον αετό την ευκαιρία να γλιστρήσει και να ξεκουράσει τα φτερά του. Εν τω μεταξύ, όλα τα άλλα πουλιά κρύβονται στα κλαδιά και τα φύλλα του δέντρου.

ΝΟΗΜΑ: Αντιμετώπισε τις προκλήσεις σου κατά μέτωπο γνωρίζοντας ότι αυτές θα σε κάνουν να αναδειχθείς δυνατότερος και καλύτερος από ότι ήσουν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις καταιγίδες της ζωής για να ανέβουμε σε μεγαλύτερα ύψη. Οι επιτήδειοι δεν φοβούνται να ανέβουν σε μεγαλύτερα ύψη. Οι επιτήδειοι δεν φοβούνται τις προκλήσεις, αλλά τις απολαμβάνουν και τις χρησιμοποιούν κερδοφόρα.

5. Οι αετοί προετοιμάζονται για Εκπαίδευση.

Αφαιρούν τα πούπουλα και το μαλακό γρασίδι στη φωλιά για να νιώσουν άβολα οι μικροί στην προετοιμασία για πτήση και τελικά πετούν όταν γίνεται αφόρητο να μένουν στη φωλιά.

ΝΟΗΜΑ: Αφήστε την Ζώνη Άνεσης σας, δεν υπάρχει Ανάπτυξη εκεί.

6. Όταν ο Αετός μεγαλώνει,

Τα φτερά του γίνονται αδύναμα και δεν μπορούν να τον πάρουν όσο γρήγορα και ψηλά πρέπει. Αυτό τον κάνει αδύναμο και μπορεί να τον κάνει να πεθάνει. Έτσι αποσύρεται σε ένα μέρος πολύ μακριά στα βουνά. Ενώ είναι εκεί, βγάζει τα αδύναμα φτερά στο σώμα του και σπάει τα ράμφη και τα νύχια του πάνω στα βράχια μέχρι να είναι εντελώς γυμνός· μια πολύ αιματηρή και επίπονη διαδικασία. Μετά μένει σε αυτή την κρυψώνα μέχρι να βγάλει νέα φτερά, νέα ράμφη και νύχια και μετά βγαίνει πετώντας ψηλότερα από πριν.

ΝΟΗΜΑ: Πρέπει περιστασιακά να αποβάλλουμε την παλιά συνήθεια ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολα, πράγματα που μας επιβαρύνουν ή δεν προσθέτουν καμία αξία στη ζωή μας πρέπει να αφήνονται.

Υπάρχουν πολλά ζώα στον κόσμο που μπορούν να μας διδάξουν πολλά για την ζωή μας. Μερικά παραδείγματα ιδιοτήτων ζώων που μπορούν να μας διδάξουν κάτι είναι τα εξής:

1. Οι μέλισσες

 Οι μέλισσες είναι εξαιρετικά οργανωμένα και συνεργατικά ζώα. Μπορούμε να διδαχθούμε από αυτές την σημασία της ομαδικότητας και της συνεργασίας για την επίτευξη κοινών στόχων. Επιπλέον, οι μέλισσες μας διδάσκουν την σημασία της εργατικότητας και της συνέπειας στην δουλειά μας.

2. Οι σκύλοι

Οι σκύλοι είναι πιστοί φίλοι και συντροφικά ζώα. Μπορούμε να διδαχθούμε από αυτούς την σημασία της αγάπης, της πίστης και της αφοσίωσης στους ανθρώπους που αγαπάμε. Επιπλέον, οι σκύλοι μας μαθαίνουν να εκτιμούμε τις απλές χαρές της ζωής και να αντιμετωπίζουμε την ζωή με αισιοδοξία και χαρά.

3. Οι χελώνες

 Οι χελώνες μας μαθαίνουν την σημασία της υπομονής και της επιμονής στην επίτευξη των στόχων μας. Οι χελώνες κινούνται αργά, αλλά σταθερά και πάντα φτάνουν στον προορισμό τους. Μπορούμε να διδαχθούμε από αυτές ότι η επιμονή και η διατήρηση της θέλησης μας μπορούν να μας οδηγήσουν στην επιτυχία, ακόμα και όταν οι προκλήσεις είναι μεγάλες και η πορεία είναι αργή.

4. Οι αρκούδες

Οι αρκούδες είναι ισχυρά και ανθεκτικά ζώα που μπορούν να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες. Μπορούμε να διδαχθούμε από αυτές την σημασία της αντοχής και της επιβίωσης σε αντίξοες συνθήκες. Επιπλέον, οι αρκούδες μας διδάσκουν να σεβόμαστε την φύση και να ζούμε συναρμονισμένα με το περιβάλλον μας.

5. Οι γάτες

Οι γάτες είναι ανεξάρτητα ζώα και μας διδάσκουν την σημασία της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας. Μπορούμε να διδαχθούμε από αυτές την σημασία της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης, καθώς και την σημασία της χαλάρωσης και της απόλαυσης της ζωής.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα ζώων που μπορούν να μας διδάξουν κάτι για την ζωή μας. Κάθε ζώο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και ιδιότητες που μπορούν να μας διδάξουν κάτι για τη ζωή και την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%