Στέλιος Νικολαΐδης

“Γητευτές”, Social Maniacs, τζογαδόροι ψυχών…

today11 Οκτωβρίου, 2023

Background
share close

Ο γητευτής και ειδικά οι social γητευτές των μέσων κοινωνικής Δικτύωσης όπως οι in-φλουενσερς, παίχτες σε πλατφόρμες που τα κονομάνε από άλλους κ.λπ. είναι δυνατοί ηθοποιοί της καθημερινότητας! Συνήθως «απατεώνε»ς ή «μικρο-απατεώνες» οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ευπιστία, την μοναξιά, την ερωτική διάθεση Την ανάγκη συμμετοχής σε ομάδα ή την αφέλεια των άλλων για να τους εξαπατήσει ή να αποσπάσει χρήματα από αυτούς.

Ο γητευτής είναι συνήθως ένας αρκετά πειστικός ομιλητής και χρησιμοποιεί διάφορες ψυχολογικές τεχνικές για να καταφέρει τον στόχο του.

Όταν ένας άνθρωπος έχει την ικανότητα να επηρεάζει άλλους, μπορεί να τους παραπλανήσει και να τους οδηγήσει σε λάθος δρόμους. Αυτό συμβαίνει όταν ο επηρεαστής χρησιμοποιεί την ικανότητά του για αυτοπροβολή ή για άλλους λόγους που είναι κακόβουλοι.

Στις περιπτώσεις αυτές, οι επηρεαζόμενοι άνθρωποι ενδέχεται να λαμβάνουν λανθασμένες αποφάσεις, να ακολουθούν λανθασμένες συμπεριφορές ή να δίνουν χρήματα σε απατεώνες και γητευτές.

Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και να εξετάζουμε προσεκτικά τις απόψεις και τις συμβουλές των ατόμων που επηρεάζουν την ζωή μας.

*

SOCIAL MANIAK

Πολλά κοινωνικά μέσα -ευτυχώς λίγοι προς το παρόν τα έχουν μετατρέψει σε πραγματικό τζόγο- έχουν γίνει τζόγος για τα συναισθήματα, την πορνεία κ.λπ. Βλέπουμε και αγώνες ιπποδρομίας με τους παίκτες να είναι άνθρωποι που συμμετέχουν στα Διαδικτυακά παιχνίδια, στα οποία ορισμένοι ποντάρουν γιατί μπορούν και ικανοποιούνται έτσι.

Αυτοί οι παίκτες σκορπούν πολλά χρήματα που χάνονται πραγματικά χωρίς λόγο, χωρίς να βοηθούν κανέναν, δημιουργώντας κάτι σαν δήθεν αστέρια των κοινωνικών μέσων, που εκμεταλλεύονται ευκολόπιστους και μοναχικούς ανθρώπους που είναι εύκολα θύματα για την χρηματοδότηση κάθε γητευτή και απατεώνα.

Είναι ένας περίεργος χώρος με πολλές διαφημίσεις, διαφημιστές, «ερωτικά», μπανιστήρι και κάποιους γελοίους επηρεαστές, ιν-φλου, που εκμεταλλεύονται τα θύματα.

Παράλληλα με τα καλά που προσφέρουν αυτές οι νέες τεχνολογίες, που έχουν να κάνουν με την ενημέρωση, τη γνώση και την πληροφόρηση, κρύβουν κινδύνους εθισμού και προβλήματα για τους ευάλωτους ανθρώπους.

Όλα αυτά γίνονται επειδή αυτά τα κοινωνικά μέσα αντικαθιστούν την τηλεόραση για τη νέα γενιά. Επομένως χρειάζεται να αναπτύξουμε ισχυρές άμυνες για να μην ελέγχονται από αυτά και να μην πέσουμε στα πιο χαμηλά σημεία του μυαλού μας.

Χρειάζεται να έχουμε συνείδηση όταν χρησιμοποιούμε αυτά τα μέσα και να γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνουμε. Να προσφέρουμε ωφέλιμη εργασία και σωστές κατευθύνσεις για εμάς και τα παιδιά μας.

Μπείτε σε αυτά με χρήσιμες ιδέες και ένα εξελιγμένο πνεύμα. Μην αφήσουμε τα παιδιά μας να στροβιλιστούν σε έναν βόθρο που τίποτα καλό δεν υπάρχει μέσα σε αυτόν. Ας είμαστε άοκνα δημιουργικοί και ευφυείς.

*

Το τ@κ τ@κ και άλλα social media με κάποιους τρόπους -ευτυχώς λίγα προς το παρόν- έχουν μετατραπεί σε ΤΖΟΓΟ πραγματικό ΤΖΟΓΟ!! Τζόγο ψυχών συναισθημάτων, πορνείας! Αγώνες Ιπποδρόμου με άλογα τους παίκτες! Ανθρώπους μέσα ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ SOCIAL ΜEDIA πάνω στους οποίους κάποιοι ποντάρουν γιατί θέλουν και  μπορούν και ικανοποιούνται σκορπώντας χρήματα! Πολλά χρήματα που χάνονται πραγματικά χωρίς λόγο, χωρίς να βοηθούν κανέναν δημιουργώντας κάτι σαν σταρς, social σταρς «δήθεν», από κάθε καρυδιάς καρύδι! Χώρος ανθρώπων,  Γητευτών, εταίρων, αρσενικών και θηλυκών, που εκμεταλλεύονται καταθλιπτικούς και μοναχικούς ανθρώπους! Ευκολόπιστους που είναι τα πρόβατα για σφαγή χωρίς έλεος για την χρηματοδότηση κάθε γητευτή και παπατζή! Χώρος περίεργων διαφημίσεων, διαφημιστών, ερώτων, μπανιστηριού και μερικών γελοίων Ινφλουένσερς που την ψωνίζουν επειδή εκμεταλλεύονται τα πρόβατα!

Μαζί με τα καλά που μας προσφέρουν αυτές οι νέες τεχνολογίες -που είναι πραγματικά πολλά και έχουν να κάνουν με την ενημέρωση μας από πολλές πηγές, την γνώση και την πληροφόρηση- κρύβουν τρομακτικοί κίνδυνοι εθισμών, γητευτές και πολλά προβλήματα για τους ευάλωτους ανθρώπους.

Ναι τα ξέρουμε αυτά, επειδή όμως πρόκειται τα social media να αντικαταστήσουν την τηλεόραση για την νέα γενιά, χρειάζεται να αναπτύξουμε άμυνες ισχυρές για να μην αυτο-χειραγωγηθούμε στα χαμηλότερα σημεία του νου μας.

Χρειάζεται να έχουμε συνείδηση όταν είμαστε μέσα σε αυτά, και να γνωρίζουμε τι κάνουμε ακριβώς. Για να προσφέρουμε ωφέλιμο έργο και ορθή πορεία σε εμάς και τα παιδιά μας.

Ας είμαστε προσεκτικοί!

Ας είμαστε «μέσα» για ενημέρωση και όταν έχουμε να προσφέρουμε κάτι καλό. Διαφορετικά η χειραγώγηση, ο αποσυντονισμός του νου και η αποβλάκωση από την πραγματικότητα που δημιουργεί η τηλεόραση, θα μοιάζει με μικρό χαρούμενο παραμυθάκι αν δεν αναπτύξουμε άμυνα και νοητική προστασία! Μια νέα και δυναμική νοητική Λειτουργία.

*

Όταν ξεκίνησαν τα πρωινά και τα ριάλιτις τα είχαμε δεχτεί. Έμοιαζαν εκπομπές ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα, με αληθινούς ανθρώπους και αληθινές ιστορίες.

Έκτοτε έχουν γίνει ελεεινά σκουπίδια, οίκοι ανοχής. Όλα στημένα και ψεύτικα. Ξέρεις τι οντισιόν περνάνε όλοι αυτοί για να μπουν σε αυτές τις εκπομπές; Διαλέγουν τους «χειρότερους» τους πιο ξεδιάντροπους, τους «κάνω τα πάντα με τους πάντες»! Για μια θέση σε πάνελ εκπομπής ή σε παιχνίδι διαλέγουν τους χειρότερους για να κάνουν, λέει, τηλεθέαση.

Πετάμε στα σκουπίδια την νόηση μας όταν βλέπουμε και πιστεύουμε όλα όσα μας δείχνουν.

Έκλεισε ο κύκλος της τηλεόρασης, κέρδισε το web με το fb, youtube, tiktok κ.λπ. Το καταλαβαίνουν όλα τα τηλεσκουπίδια! Ξέρουν ότι 3 με 4 χρόνια έμειναν! Και θα είναι όλοι κοντά στο 4 με 9% -μόνο οι μυθοπλασίες.

Τώρα σαν τσακάλια όλοι στο άψυχο γυαλί μαζεύουν όσα εκατομμύρια μπορούν και γρήγορα, για να προλάβουν – ηλεμανεκέν, πρωινούδες, μεσημεριανές, δημοσιο-γραφικοί πληρωμένοι… Όλοι αυτοί… Η τηλεόραση τελείωσε πριν τελειώσει!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%