Στέλιος Νικολαΐδης

Γνωρίζεις ότι, ο εγκέφαλός σου είναι μία καταγραφή του παρελθόντος;

today31 Οκτωβρίου, 2020

Background
share close

Ο εγκέφαλός σου είναι μία καταγραφή του παρελθόντος! Πέρα από την γενετική και ενεργειακή υπογραφή, όλα όσα έχεις βιώσει και μάθει μέχρι αυτή την στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές ανήκουν στο παρελθόν, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο επέτρεψες να εισέλθουν μέσα σου για να σε διαμορφώσουν.

Είσαι ο δημιουργός της ζωή σου! Κι όταν το καταλάβεις αυτό, με τα κατάλληλα βήματα, τεχνικές, εργαλεία, θέληση και δράση, θα μπορέσεις να συναρμολογήσεις μια νέα νευρωνική αρχιτεκτονική που θα σε οδηγήσει σε ένα αύριο σχεδιασμένο από εσένα, για σένα. Η νευροπλαστικότητα είναι αυτή ακριβώς η εγκεφαλική ιδιότητα που ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορεί να σε μεταμορφώσει. Προϋπόθεση: να την αξιοποιήσεις.

Το πιο δύσκολο κομμάτι της αλλαγής είναι να μη κάνεις την ίδια επιλογή που έκανες την προηγούμενη ημέρα ή στιγμή. Είσαι έτοιμος να αλλάξεις σε κάτι το οποίο θα σε εξυπηρετεί;

«Η ζωή δεν σου συμβαίνει. Η ζωή, σου ανταποκρίνεται σε ό,τι έχεις μέσα σου!»

Κάποιος είπε: Ζήτησα απ’ τη ζωή υπομονή, κι εκείνη μου έδωσε 3 ώρες αναμονή στην ουρά της τράπεζας. Δύο πράγματα συμβαίνουν όταν ζητάς. Θα λάβεις αυτό που πραγματικά εκπέμπεις, άσχετα με το τι λες. Ή, θα λάβεις τις συνθήκες, τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που θα σου δώσουν ή θα βγάλουν από μέσα σου εκείνο που πραγματικά εκπέμπεις και χρειάζεσαι. Συνειδητά ή υποσυνείδητα. Στην εκπομπή αυτή, τόσο σε προτεραιότητα όσο και σε ισχύ, έρχονται πρώτα σκέψεις και συναισθήματα, και εν συνεχεία οι λέξεις. Το πρόσεχε τι σκέφτεσαι δεν είναι μια πρόταση την οποία πρέπει να παίρνεις ελαφρά την καρδία.

«Στο τέλος της ημέρας, υπάρχουν μόνο δύο τρόποι να δεις την ζωή σου: είτε ως θύμα, είτε ως δημιουργός!»

Δεν υπάρχει τρίτη οδός σαν συνολική στάση. Υπάρχουν οι άνθρωποι που τους συμβαίνουν πράγματα, και οι άνθρωποι που κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν. Οι αμέτοχοι παρατηρητές ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Το ίδιο και τα «θύματα». Οι «θύτες» στην δεύτερη. Αυτό που έχει το μεγαλύτερο όφελος μακροπρόθεσμα, είναι να είσαι στη δεύτερη, όχι ως θύτης, αλλά ως δημιουργός.

«Αυτό που απαιτεί η συνειδητή αλλαγή, είναι θετικές συνήθειες, ρουτίνες και επιλογές, που θα σε κρατήσουν σε ευθυγράμμιση με τους στόχους σου!»

Προϋπόθεση: Να έχεις βάλει στόχους. Σωστούς στόχους.

Προϋπόθεση: Να ξέρεις ποιος είσαι, και τι πραγματικά θέλεις.

Προϋπόθεση: Να θέλεις να αλλάξεις σε κάτι καλύτερο από το τώρα ή το χθες σου.

Προϋπόθεση: Να έχεις φτάσει στο σημείο της εσωτερικής βουτιάς και ανάγκης μετακίνησης.

«Αληθινή συγχώρεση είναι η απελευθέρωση από την συναισθηματική φόρτιση και ενεργειακό δέσιμο μιας παρελθοντικής κατάστασης»

Αν το καταφέρεις αυτό, εκείνο που μένει είναι μια εμπειρία χωρίς συναισθηματική φόρτιση. Κι αν καταφέρεις και να το αναβαθμίσεις σε συνείδηση, τότε αυτό λέγεται Σοφία. Διαφορετικά λειτουργεί σαν ένας πανίσχυρος μαγνήτης που σε κρατάει πίσω και δημιουργεί επανάληψη σε κάθε σου βήμα. Συγχωρώντας το χθες, έχεις πάλι τη δύναμη να δημιουργήσεις το αύριο.

Όσο ζεις στο παρελθόν, κοιμάσαι στο τώρα! Η συνείδηση δεν μπορεί να βρίσκεται εστιασμένη σε δύο σημεία ταυτόχρονα, μόνο διασκορπισμένη. Ενώ το παρελθόν δεν σημαίνει μέλλον, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό. Κι όσο δεν το ξεπερνάς ή δεν το ουδετεροποιείς, τόσο θα εισβάλει και θα στοιχειώνει το κάθε τώρα κι εμπειρία σου.

«Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά, οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους θα δουλέψουν είτε προς όφελός τους, είτε εναντίων τους!»

Γι’ αυτό και ο σωστός προγραμματισμός είναι κλειδί για την υπόλοιπη εμπειρία ζωής τους. Το συγκεκριμένο ισχύει και για τα «μεγάλα» παιδιά. Σου οφείλεις να διατηρήσεις και να εξελίξεις μόνο μηχανισμούς και αυτοματισμούς που σε εξυπηρετούν. Οι τρόποι είναι εκεί έξω.

Για να το καταφέρεις όμως, πρέπει να κάνεις «walk the talk» (πράξεις τις λέξεις-προθέσεις σου).

«Η προσωπικότητά σου, δημιουργεί την προσωπική σου πραγματικότητα!»

«Ο θεός είναι αγάπη και όποιος μένει στην αγάπη μένει στον θεό και ο θεός μένει σε αυτόν» (Α Ιω. Δ.16)

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%