Στέλιος Νικολαΐδης

Η αναγέννηση του “αετού” μέσα μας!

today2 Μαΐου, 2023

Background
share close

Στους περισσότερους συμβαίνει στα 50! Σε άλλους, ίσως και λίγο αργότερα! Είναι η στιγμή που πρέπει να πάρεις μια σκληρή απόφαση, όπως ο αετός. Ή να αλλάξεις, ή να “πεθάνεις”! Ο αετός είναι το μακροβιότερο αρπακτικό. Ζει μέχρι τα 70. Για να φτάσει όμως εκεί, στα μέσα της ζωής του, εκεί γύρω στα 40, πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση. Διότι, τα νύχια του δεν μπορούν πλέον να αρπάξουν την λεία. Το ράμφος του γίνεται κυρτό. Τα βαριά φτερά του, κολλάνε στο στήθος τους και δυσκολεύεται να πετάξει. Του μένουν λοιπόν δύο επιλογές: Ή να πεθάνει ή να περάσει μια επώδυνη διαδικασία που διαρκεί 150 ημέρες.

Ανεβαίνει λοιπόν στην πιο ψηλή κορυφή και απομονώνεται στην φωλιά του. Χτυπά το ράμφος του στον βράχο μέχρι να το αποκόψει. Μόλις φυτρώσει καινούργιο, κόβει με αυτό τα νύχια του. Μόλις φυτρώσουν καινούργια νύχια, μαδάει με αυτά τα γερασμένα φτερά του! Μετά από 5 μήνες, μόλις ο αετός βγάλει τα ολοκαίνουργια φτερά του, πραγματοποιεί την περίφημη “πτήση της αναγέννησης” όπου ζει άλλα 30 χρόνια.

Για τον άνθρωπο, το ράμφος, τα νύχια και τα φτερά, είναι οι γερασμένες πεποιθήσεις μας, οι κακές συνήθειες, μια δουλειά που μας έχει φτάσει σε τέλμα, οι τοξικοί άνθρωποι που ρουφάνε την ενέργεια μας και το παρελθόν που μας πληγώνει!!!

Ξερίζωσε τα! Βγάλε τα από μέσα σου και πέτα ψηλά!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%