Στέλιος Νικολαΐδης

Η αρχαία ρήση μας διδάσκει ότι «οι άνθρωποι των οποίων οι σκέψεις, τα λόγια και τα έργα είναι σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους, είναι ευγενείς, ανώτερες ψυχές.

today15 Δεκεμβρίου, 2021

Background
share close

Αντιθέτως, εκείνοι που δεν έχουν αρμονία στα παραπάνω τρία, είναι «κακοί άνθρωποι!» Στον άνθρωπο βέβαια δεν αρέσει να τον αποκαλούν κακεντρεχή, από την άλλη πλευρά όμως, δεν φροντίζει να υπάρχει αρμονία ανάμεσα στις σκέψεις, τα λόγια και τα έργα του.

Άνθρωποι της Αγάπης του Θεού!

Η ζωή ως άνθρωπος είναι η ανώτερη, ευγενέστερη και ιερότερη μορφή ζωής. Είναι θεϊκή ως προς την φύση της.

Ρωτάτε πού βρίσκεται ο Θεός; Εσείς οι ίδιοι είστε παιδιά του Θεού. Η ρήση λέει ότι «το σώμα είναι ναός και ο κάτοικός Του είναι ο Θεός». Η κατανόηση αυτής της Αλήθειας αποτελεί τον στόχο όλων των πνευματικών ασκήσεων και πειθαρχιών.

Σε αυτόν τον ναό του σώματος, ο Θεός είναι εγκατεστημένος υπό την μορφή της Θεϊκής Ψυχής. Τα ιερά μας κείμενα περιγράφουν την Θεϊκή Ψυχή που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο ως «άνευ ιδιωμάτων, αγνή, υπέρτατη και τελική κατοικία, αιώνια, άσπιλη, έχουσα συνειδητότητα, ελεύθερη και με ιερότητα». Όταν λοιπόν έχουμε μέσα μας μία τέτοια Θεία αρχή, γιατί περιπλανιόμαστε σε αναζήτηση της Θειότητας αλλού;

Στον κόσμο αυτόν υπάρχουν 6 δισεκατομμύρια ναοί! Κάθε ανθρώπινο σώμα είναι και ένας ναός του Θεού. Η Θεία συνειδητότητα υπάρχει μέσα σε κάθε ανθρώπινο σώμα, μηδενός εξαιρουμένου. Οι Γραφές με πολλούς τρόπους λένε και διακηρύσσουν: «Ο Θεός είναι ο εσώτερος κάτοικος όλων των όντων». Δυστυχώς όμως, οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν αυτή την αλήθεια.

Να μην μισείτε και να μην πληγώνετε ή βλάπτετε κανέναν! Αληθινός άνθρωπος είναι εκείνος που έχει συνειδητοποιήσει την αλήθεια ότι ο Θεός υπάρχει μέσα σε όλους! Πώς λοιπόν μπορείτε να αποκαλείτε τον εαυτό σας παιδί του Θεού όταν βλάπτετε και δεν νοιάζεστε για τους άλλους;;;

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%