Στέλιος Νικολαΐδης

Η παρακμή σε μία χώρα φαίνεται από τα δελτία ειδήσεων και τον τρόπο που συντάσσουν και παρουσιάζουν την πληροφορία για να χειραγωγήσουν!

today2 Μαΐου, 2022

Background
share close

Και το καταφέρνουν με ευκολία Και το μόνο που μπορείς να θεωρήσεις αλήθεια από όσα λέγονται είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτά που ακούς.

Επίσης από το ότι η χώρα ασχολείται είτε με σαχλούς παρουσιαστές που έχουν καταπιεί τόνους σιλικόνης για να παρουσιάζουν ένα θεϊκό πρόσωπο και τους πιστεύεις, αλλά και με παρτάλια ινφλουένσερς, παιδιά αγράμματα τα περισσότερα, όχι όλα ευτυχώς, χωρίς ηθικές αξίες, χαλασμένα, που αντί να τα βοηθήσουμε και να τα συμβουλέψουμε, τα παρακολουθεί ο κόσμος με μανία για το τι κάνουν, πότε το κάνουν, χωρίς κανέναν λόγο.

Ακόμα φαίνεται, επειδή οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές και οι μουσικοί της πλέον είναι για κλάματα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, και από το ότι αυτό που εκφράζει καλύτερα τους νέους σήμερα είναι το φαινόμενο Τραπ και άλλες τέτοιες «μουσικές», υποτίθεται, ή όπως αλλιώς θες να τις πεις.

Η παρακμή σε μία χώρα φαίνεται όταν οι πολιτικοί που πολλοί από αυτούς στην ουσία είναι επίσης αγράμματοι, εννοείται και μικροχειραγωγοί, κάνουν τα πάντα για να σε ξεγελάσουν και το καταφέρνουν εύκολα… Και τελικά σου έχουν αφαιρέσει όλα τα δικαιώματα! Επίσης σε κρατούν παράλυτο για να μην αντιδράσεις αλλά ούτε και να ενδιαφέρεσαι.

Φαίνεται όταν οι διανοούμενοι που έπρεπε να προτείνουν δρόμους ανάπτυξης και πολιτισμού, έχουν σωπάσει προ πολλού είτε γιατί πληρώθηκαν είτε γιατί έχασαν το ενδιαφέρον τους.

Μία χώρα φαίνεται ότι είναι σε παρακμή όταν οι άνθρωποι της για να κερδίσουν λεφτά δέχονται να συμμετέχουν σε σήριαλ και τηλεπαιχνίδια τα οποία δεν ενέχουν πραγματική διασκέδαση και πολιτισμό αλλά ξεφτιλίζουν και αποστεώνουν τον άνθρωπο οδηγώντας τον σε μία κτηνωδία γύρω από τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του! Και δεν αναφέρω ονόματα γιατί δεν χρειάζεται! Τα περισσότερα από τα ριάλιτις είναι έτσι.

Η παρακμή σε μία χώρα φαίνεται όταν σε μία συζήτηση με έναν κάτοικο της, αν ξύσεις λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια δεν αντέχει να ακούσει, παρανοεί και μέσα του νιώθει πολύ βαθιά την διαίρεση του από τους υπόλοιπους Και συνήθως μισεί χωρίς λόγο.

Η παρακμή σε μία χώρα φαίνεται όταν οι κάτοικοι της δεν είναι πια ευτυχισμένοι, παλεύουν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, να φάνε, και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Όταν οι θεσμοί κλονίζονται χωρίς αιτία, όταν γάμοι και σχέσεις διαλύονται χωρίς αιτία, και όταν οι φιλίες αποσκοπούν μόνο στην εκμετάλλευση.

Το θέμα είναι ότι από πολλά μπορείς να δεις την παρακμή μίας χώρας, και σε αυτήν την περίπτωση αναρωτιέσαι τι μπορείς και τι μπορούμε να κάνουμε! Γιατί όλοι πάνω κάτω βλέπουμε όλα αυτά που ειπώθηκαν εδώ αλλά και πολλά περισσότερα που ο καθένας θα μπορούσε να συμπληρώσει και να γράψει ώστε να γίνει πιο σαφής η εικόνα.

Ήρθε η ώρα να μάθουμε να σκεφτόμαστε με πληρότητα, με αγάπη, με συμπόνια!

Ήρθε η ώρα να μάθουμε να βοηθάμε τον διπλανό μας ακόμα και όταν δεν μπορούμε!

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πάντα αλλάζοντας εμάς!

Ας σκεφτούμε τους τρόπους, ας προσευχηθούμε και ας αγαπήσουμε ό,τι είναι γύρω μας! Ας εκδηλώσουμε ομορφιά και ενδιαφέρον.

Έτσι θα προσελκύσουμε την χάρη του Θεού και, είτε το πιστεύεις αυτό που θα πω είτε όχι, τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται καλύτερα και θα αλλάξουν! Εξάλλου αντί να ζούμε έτσι, είναι καλύτερα να το δοκιμάσουμε!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%