Στέλιος Νικολαΐδης

Η προσευχή αποτελεί την μόνη απάντηση σε όλα τα ερωτήματα τού ανθρώπου

today29 Ιουλίου, 2020

Background
share close

Η προσευχή αποτελεί την μόνη απάντηση σε όλα τα ερωτήματα τού ανθρώπου. Μπορεί να πρόκειται για απογοήτευση, για κατάθλιψη, μπορεί να πρόκειται για λύπη, για απουσία νοήματος, μπορεί να πρόκειται για αγωνία: τα προβλήματα μπορεί να είναι πολλά, αλλά η απάντηση είναι μία. Η απάντηση είναι: η προσευχή.
Προσευχή σημαίνει να απολαμβάνεις τον εαυτό σου, να μένεις καθιστός σιωπηλά χωρίς να κάνεις τίποτα: ευτυχισμένος, χαρούμενος χωρίς κανένα λόγο, διότι όλοι οι λόγοι προέρχονται από τα έξω.

Ο προσευχόμενος όμως είναι απλώς ευτυχισμένος. Η ευτυχία του δεν έχει κάποιο λόγο προερχόμενο από τον απέξω κόσμο΄ η ευτυχία του αναβλύζει από μέσα του και απο τήν παρουσία του Θεού.

Και μόλις συντονιστείς με το θΕΌ μέσα σου, θα γνωρίζεις τον δρόμο, θα γνωρίζεις τον τρόπο. Δεν θα έχει τότε σημασία το πού βρίσκεσαι. Μόνος σου ή μέσα στο πλήθος, μέσα στις σιωπές τού δάσους ή τους θορύβους τής πόλης, όλα είναι το ίδιο. Μπορείς απλώς να μείνεις συχεχώς μαζί του.

Και μη ρωτάς ποια είναι τα βήματα΄ ένα μόνο βήμα υπάρχει. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το βήμα είναι μόνο ένα: δηλαδή να προσεύχεσαι να είσαι σε καθε τι που κάνεις ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%