Στέλιος Νικολαΐδης

Η ζωντάνια είναι ύπαρξη! Τίποτε άλλο εκτός από αυτό!

today2 Ιουνίου, 2021

Background
share close

Μπορεί ξαφνικά να γίνει φανερό ότι το μόνο που κάθεται εδώ είναι η ζωντάνια. Κανένας δεν μπορεί να σας διδάξει να είστε

ζωντανοί. Ποιος θα είχε την αλαζονεία να σας διδάξει να είστε, όταν υπάρχει μόνο ύπαρξη. Πρέπει να αλλάξετε; Υπάρχει μόνο το τίποτε και τα πάντα! Αυτό είναι πέραν της κατανόησης, πέραν της καρδιάς και του νου του ανθρώπου. Μπορούμε να συζητάμε και να χρησιμοποιούμε λέξεις, αλλά οι λέξεις απλώς θα δείχνουν -θα συνεχίσουν να δείχνουν- κάτι πέραν. Οι λέξεις μπορούν να καταστρέψουν την πλάνη στον νου ότι υπάρχει χωρισμός επειδή ο νους είναι παραμυθάς. Αυτό που μπορεί να διαλυθεί εδώ, είναι η ιδέα ότι υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα όπως ένα χωριστό άτομο. Και φυσικά αυτό που επίσης διαλύεται είναι η ιδέα ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει, ότι υπάρχει κάποιος που έκανε κάποτε κάτι. Συνεπώς δεν υπάρχει τίποτε να επιτευχθεί, τίποτε να κατανοηθεί και ό,τι υπάρχει είναι αυτό. Απλώς αυτή η ζωντάνια που αναδύεται. Είναι μια μετατόπιση από την συστολή του να είστε κάποιος, ένα χωριστό άτομο με έναν κόσμο εκεί έξω, πίσω στη φυσική και πολύ συνηθισμένη αίσθηση ότι υπάρχει μόνο το παν. ο ΘΕΟΣ . Έτσι η συστολή αυτή διαστέλλεται στο παν. Και αυτό το πράγμα που νομίζατε ότι είστε, γίνεται το παν. Αυτή η επικοινωνία δεν είναι κάτι που κατέχει ή που έχει πετύχει ΚΑΠΟΙΟΣ. Δεν έχει καμιά σχέση με την αναγνώριση, με την προσωπική προσπάθεια ή με την επίτευξη. ΕΣΥ δεν είσαι διαφορετικός από οποιονδήποτε. Είναι απλώς ένας οργανισμός σώματος-νου που κουνάει τα χέρια του και μιλάει. Η δυσκολία είναι ότι κατά την αναζήτηση προσωποποιούμε τα πάντα. Προσπαθούμε να πούμε, «Τι υπάρχει σε αυτό για μένα; Τι μπορώ να πάρω από αυτό: Τι πρέπει να κάνω για να γίνω αυτό;» Αυτή είναι η σύγχυση. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ!

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Νικολαΐδης

«Επειδή σύ τον Κύριον, την ελπίδα μου, τον Ύψιστον έκαμες καταφύγιον σου, δεν θέλει συμβαίνει εις σε κακόν και μάστιξ δεν θέλει πλησιάζει εις την σκηνήν σου»

 Πρόκειται για μια από τις πιο σαφείς και απόλυτες υποσχέσεις που δίνονται σ' ολόκληρη τη Βίβλο. Καμιά από τις τόσες δηλώσεις για την εγγύτητα και την βεβαιότητα της Θεϊκής βοήθειας που αφθονούν στις Γραφές, δεν είναι τόσο ακριβής ή τόσο ξεκάθαρη όσο αυτή. Λέει ότι από την στιγμή που θα κάνεις αυτή την Θεϊκή, Χριστική Δύναμη καταφύγιό σου, ζώντας μέσα στην πνευματική συνειδητότητα -κάνοντάς την κατοικία σου- κανένα πρόβλημα δεν […]

today2 Ιουνίου, 2021

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%