Στέλιος Νικολαΐδης

Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς.

today13 Σεπτεμβρίου, 2021

Background
share close

Γεν. 1,3 Και είπεν ο Θεός· να γίνη φως επί της γης· και έγινε φως.

Γεν. 1,4 καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὸ φῶς, ὅτι καλόν· καὶ διεχώρισεν ὁ Θεὸς ἀνὰ μέσον τοῦ φωτὸς καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σκότους.

Γεν. 1,4 Και είδεν ο παντογνώστης Θεός το φως ότι είναι καλόν και σκόπιμον· και εχώρισεν ο Θεός το σκότος από το φως.

Γεν. 1,5 καὶ ἐκάλεσεν ὁ Θεὸς τὸ φῶς ἡμέραν καὶ τὸ σκότος ἐκάλεσε νύκτα. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα μία.

Όσο θα αυξάνεται η παρουσία του Θεού στη Γη πολλά πράγματα θα αλλάξουν, όλα αυτά που είμαστε θα αποκαλυφθούν και η συνείδηση θα ξυπνήσει προς την μία κατεύθυνση ή την άλλη ακολουθώντας τον δρόμο που έχει επιλέξει ο καθένας από εμάς.

Πολλά πράγματα που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα συνομωσιών-προκλήσεων, που σχεδιάστηκαν με στόχο να μας διατηρούν εγκλωβισμένους στην απιστία και την απελπισία!

Γι’ αυτό όσο βρισκόμαστε σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε σε βάθος και αυτό που επείγει είναι να γίνουμε περισσότερο θετικοί, στοργικοί, αλληλέγγυοι, να συμμεριζόμαστε τους άλλους και να μάθουμε να μετατρέπουμε τις βαριές καταστάσεις σε ελαφριές.

Ακόμα, να αποφύγουμε καταστάσεις αντίδρασης-ενόχλησης-αναταραχής για να μην οδηγηθούμε σε ισχυρές εκφορτίσεις-ξεσπάσματα, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ανθρώπους που δεν ξέρουν να συμπεριφερθούν με σύνεση, σεβασμό κι ευφυΐα.

Όλα αυτά είναι μία κατάσταση που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα στον ίδιο βαθμό, γι’ αυτό δεν υπάρχει σημείο όπου μπορούμε να προσκολληθούμε, να κρυφτούμε, να παραπονεθούμε ή να αναζητήσουμε βοήθεια! Γιατί το μόνο αληθινό είναι η ένωση που αισθάνεται ο καθένας από μας και μπορεί να έχει με τους άλλους αλλα κυρίως με τον Ζώντα Θεό! «Εγώ ειμι το φως του κόσμου· ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ’ έξει το φως της ζωής» ( Ιω.8, 12)

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%