Στέλιος Νικολαΐδης

Καλό Ταξίδι Τίνα!

today26 Μαΐου, 2023

Background
share close

Όταν η Τίνα Τέρνερ, κατά κόσμον Άννα Μέη Μπούλοκ, το έσκασε από τον εξαιρετικά κακοποιητικο και βίαιο άντρα της, είχε μαζί της κυριολεκτικά μόνο τα ρούχα που φορούσε και λίγα σεντς στην τσέπη της . Έτρωγε ξύλο επί χρόνια, ανέχτηκε σωματική και ψυχική κακοποίηση μέχρι που μια μέρα με ρούχα ματωμένα και πρόσωπο πρησμένο από τις μπουνιές ήρθε στα σύγκαλά της και σηκώθηκε κι έφυγε. Βρήκε ένα πανδοχείο και ικέτεψε να της δώσουν δωμάτιο μέχρι να βρει χρήματα να το πληρώσει.

Ώσπου να βγάλει διαζύγιο και να ξανασταθεί στα πόδια της, ζούσε σε σπίτια φίλων και τους καθάριζε τα σπίτια σε αντάλλαγμα για την διαμονή της. Κι όταν χώρισε, δεν ζήτησε τίποτα από τον πρώην άντρα της, παρά μόνο να κρατήσει εκείνη το όνομα Τέρνερ (το επίθετο του που είχε πάρει ως παντρεμένη) με το οποίο είχε αρχίσει να γίνεται γνωστή.

Αν η Τίνα δεν είχε φύγει εκείνη την ημέρα  δεν θα γινόταν ποτέ το αστέρι που έγινε (μετά τα 42 χρόνια της παρακαλώ!) που λάμπρυνε με την παρουσία της και την φωνάρα της τις σκηνές και τις ψυχές τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο (η μουσική στοχεύει στο θυμικό μας και γι’ αυτό έχει ισχυρότατη επίδραση στις ψυχές μας).

Αν δεν είχε φύγει, δεν θα γνώριζε τον νέο της σύντροφο, τον Ελβετό μουσικό executive Erwin Bach με τον οποίο έζησε ως το τέλος της ζωής της. Αν δεν είχε φύγει, δεν θα μάθαινε ποτέ πώς είναι να σε αγαπούν αληθινά.

Ο κατά δεκαέξι χρόνια μικρότερος δεύτερος σύζυγος της, αφού έζησε δεκαετίες μαζί της, όταν η Τίνα ήταν 76 ετών και άρχισε να έχει πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και να υποφέρει πολύ και σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή της με την διαδικασία της ιατρικώς υποβοηθούμενης ευθανασίας (στην Ελβετία επιτρέπεται) αυτός ο πλούσιος και σχετικά νέος ακόμη στα 60 του άνδρας, της είπε, κατά λέξη: “δεν μπορώ να σκεφτώ ζωή χωρίς εσένα, ούτε με άλλη γυναίκα!” και της έδωσε το ένα του νεφρό, χαρίζοντας της έτσι αλλά εφτά χρόνια ζωής μαζί του.

Αν δεν είχε φύγει τότε η Τίνα, δεν θα τελείωνε την ζωή της στα 83 της στην αγκαλιά του άντρα που την αγάπησε, μετά από μια γεμάτη, ευτυχισμένη και όλο ευμάρεια ζωή κατά την οποία έκανε όλα τα όνειρα της πραγματικότητα.

Αν δεν είχε φύγει, είναι πολύ πιθανόν να είχε την κατάληξη που είχε η κοπέλα που την σκότωσε προχτές με καραμπίνα ο άντρας της, μπροστά στο παιδί τους, επειδή δεν ανέχτηκε ότι ήθελε να τον αφήσει (αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε).

Κορίτσια, και κυρίες μου, και φυσικά και κύριοι μου: Μάθετε στις κόρες και γενικά στα παιδιά σας και στον εαυτό σας να ΦΕΥΓΕΙ!

Να φεύγετε όχι μόνο από όπου σας κακοποιούν, αλλά ακόμα κι από εκεί που δεν σας σέβονται! Γιατί μετά την έλλειψη σεβασμού, πιστέψτε με, αργά ή γρήγορα, ακολουθεί και η σωματική κακοποίηση. Μάθετε να φεύγετε μόνο με τα ρούχα που φοράτε και τα παιδιά σας στην αγκαλιά σας, αν δεν γίνεται αλλιώς.

Όχι, δεν μένουμε για τα παιδιά. Είναι η δειλία σας και τα λάθος κοινωνικά πρότυπα που το υπαγορεύουν αυτό. Τα παιδιά είναι προτιμότερο να στεναχωρηθούν και να πονέσουν από ένα αναπόφευκτο διαζύγιο, παρά να τραυματιστεί ανεπανόρθωτα η ψυχή τους και το σώμα τους από το θάνατο της μητέρας τους ή  καθημερινές σκηνές βίας.

Και αφήστε τα: “πού θα πάω, πώς θα ζήσω, δεν έχω χρήματα, δεν έχω τίποτα”. Η ζωή αξίζει περισσότερο από τα υλικά αγαθά κι αν χρειαστεί να την ζήσετε στην ανέχεια, αν χρειαστεί να πεινάσετε, ας γίνει κι έτσι. Καλύτερα φτωχή και ζωντανή, παρά χορτάτη και νεκρή μέσα σε κανένα χαντάκι.

Όχι, δεν θα αλλάξει αυτός όπως υπόσχεται ή εσείς μάταια ελπίζετε. Όσο πιθανόν είναι να κερδίσετε το τζόκερ, άλλο τόσο είναι πιθανόν να αλλάξει ο κακοποιητικός άντρας. Πιστέψτε με, δεν θα είστε εσείς οι τυχερές.

Βάλτε το καλά στην ψυχή  σας και στο μυαλό σας και στη ζωή σας: Για κάθε κρυφομισογύνη/φανερο-μισογυνη, άνανδρο και κακοποιητικο άνδρα εκεί έξω, που βρίζει, χτυπάει, ταπεινώνει και, αν το φέρουν οι συνθήκες, μπορεί και να σκοτώσει την γυναίκα που λέει πως αγαπάει, (δεν την αγαπάει, απλά έχει θυμικό τρίχρονου παιδιού και την βλέπει σαν άψυχο αντικείμενο, η γυναίκα είναι το παιχνίδι του, κι όταν “χαλασει’ επειδή θέλει να φύγει, θα το σπάσει για να μην το πάρει άλλο παιδάκι, αφού το παιχνίδι έχει λόγο ύπαρξης μόνο για να το έχει αυτός!) για κάθε τέτοιον άντρα εκεί έξω από τον οποίο κινδυνεύει η ψυχή σας και η ζωή σας και συχνά και τα παιδιά σας, υπάρχει ένας άλλος, ίσως και πολλοί άλλοι, που, σαν τον δεύτερο σύζυγό της Τίνας, θα έδινε και το νεφρό του και την ζωή του ακόμη για να σας κρατήσει ζωντανές και ευτυχισμένες!

Δεν είπε ο απόστολος Παύλος ότι η γυναίκα οφείλει να σέβεται τον άντρα, αλλά αυτός σε αντάλλαγμα πρέπει να είναι έτοιμος και την ζωή του να θυσιάσει γι’ αυτήν;;;  Γιατί αυτός δεν θα μπορεί να φανταστεί άλλη ζωή χωρίς εσάς! Τέτοια αγάπη την αξίζουμε όλοι και όλες. Και τέτοια αγάπη δεν θα την βρούμε ποτέ αν δεν έχουμε το κουράγιο να φύγουμε από κει που υποφέρει η ψυχή και το σώμα μας! Το εύχομαι σε όλες και όλους! Αυτή την δύναμη ψυχής και το κουράγιο!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%