Στέλιος Νικολαΐδης

ΚΑΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΑΛΗΘΙΝΑ!

today9 Ιουλίου, 2021

Background
share close

Οι περισσότεροι άνθρωποι παρασύρονται κάπου-κάπου σ’ ένα είδος φαντασίας ή ονειροπολήματος. Αυτό δεν είναι κακό εφόσον ο χρόνος που αφιερώνουν δεν είναι υπερβολικά μεγάλος, αλλά εκείνο που έχει σημασία να διακρίνει κανείς είναι ότι τέτοιου είδους ονειροπολήματα είναι θετικής και εποικοδομητικής φύσης. Όταν δεν κοιμάσαι, σκέφτεσαι διαρκώς και, όπως γνωρίζεις πολύ καλά, το πεπρωμένο σου βρίσκεται στην επιλογή των σκέψεών σου!

Μην αφήνεις τα ονειροπολήματά σου να γίνονται ένας τρόπος διαφυγής απ’ την πραγματικότητα. Αυτό ισοδυναμεί με το να αποφεύγεις τα προβλήματά σου. Είναι μια δειλή υπεκφυγή που μοιάζει με το να παίρνεις ναρκωτικά. Το ονειροπόλημα γίνεται διαφυγή όταν είναι μια φαντασίωση για κάτι το ευχάριστο που πάντως πιστεύεις ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί στ’ αλήθεια. Ένα τέτοιο ονειροπόλημα είναι χάσιμο χρόνου και ψυχικής ενέργειας και φθείρει την όλη διάνοια.

Μερικοί άνθρωποι ονειροπολούν κάθε λογής δυσάρεστα πράγματα που θα μπορούσαν να τους συμβούν: φανταστικούς καβγάδες, αδικίες και κακοτυχίες. Επειδή δε πιστεύουν ότι θα τους συμβούν τέτοιου είδους γεγονότα κι επειδή η σκέψη είναι δημιουργική, τα προσελκύουν μόνοι τους στον εαυτό τους.

Φρόντισε τα ονειροπολήματά σου να αφορούν θέματα που θα επιθυμούσες αληθινά. Ξέρεις ότι κάθε τι το καλό είναι κατορθωτό. Να θυμάσαι πως η σκέψη είναι μια δημιουργική δύναμη και πως τα ονειροπολήματά σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα προς όφελός σου.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%