Στέλιος Νικολαΐδης

Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας των παθών και της Μεγάλης Εβδομάδας, έχουμε την ευκαιρία να αναλογιστούμε την αδυναμία μας να κατανοήσουμε τους απεσταλμένους του Θεού και κυρίως τον εαυτό μας μέσω αυτών.

today10 Απριλίου, 2023

Background
share close

Σε αυτήν την προσπάθεια να αναζητήσουμε την επανασύνδεσή μας με το ζώντα Θεό και να ακολουθήσουμε τα μονοπάτια της αγάπης, της δικαιοσύνης και της συμπόνιας, συχνά κυνηγάμε τους απεσταλμένους του Θεού με τους χειρότερους τρόπους και αποτυγχάνουμε να κατανοήσουμε το μήνυμά τους.

Το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν σταύρωσαν ποτέ τον Χριστό μπορεί να φανεί σαν μια παράξενη αναφορά σε αυτό το κείμενο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να κατανοήσουμε την αδυναμία μας να συνδεθούμε με το ζώντα Θεό και να ακολουθήσουμε τα μονοπάτια της αγάπης.

Στην ουσία αυτό που κυνηγάμε είναι ο εαυτός μας, καθώς προσπαθούμε να επανασυνδεθούμε με τον Θεό και να αντιμετωπίσουμε τις ανασφάλειές μας με τη βοήθεια της θρησκείας και της πίστης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, μπορούμε να επικεντρωθούμε στην αναζήτηση της εσωτερικής μας αλήθειας και να αναγνωρίσουμε τα πράγματα στη ζωή μας που μας εμποδίζουν να συνδεθούμε με τον Θεό αισθητικά και πνευματικά.

Μπορούμε να αναλογιστούμε πώς οι επιλογές και οι πράξεις μας επηρεάζουν τη σχέση μας με τον Θεό και μπορούμε να αναζητήσουμε τους τρόπους για να βελτιώσουμε αυτήν τη σχέση. Μπορούμε να αποκτήσουμε μια βαθύτερη κατανόηση της πίστης μας και της θρησκευτικής παράδοσής μας και να αναζητήσουμε τους τρόπους για να εφαρμόσουμε αυτές τις αξίες στην καθημερινή μας ζωή.

Τέλος, η αναφορά στη ρήση “ΝΥΝ εδοξάσθη ο ιός του ανθρώπου” μπορεί να ερμηνευτεί ως μια υπενθύμιση για την τρέχουσα κατάσταση στον κόσμο μας και την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με ελληνικό και θεόπνευστο φρόνιμα ώστε να βρούμε την εσωτερική μας δύναμη και ηρεμία, που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να ζήσουμε μια ζωή που βασίζεται στην αλήθεια και στην πίστη.

Τέλος, μέσα από την αναζήτηση της πνευματικής μας ανάτασης μπορούμε να ενισχύσουμε την πίστη και την ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ παράλληλα μπορούμε να επικεντρωθούμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας που βασίζεται στην αλληλεγγύη, την αγάπη και τη δικαιοσύνη.

Συνολικά, η εβδομάδα των Παθών,  η Μεγάλη Εβδομάδα, μας προσκαλεί να αναζητήσουμε την εσωτερική μας αλήθεια και να αναπτύξουμε πνευματική διάσταση στη ζωή, μακριά από τον θάνατο που είναι η απώλεια από την κατά χάριν θέση μας κοντά στον άγιο Πατέρα.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%