Στέλιος Νικολαΐδης

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ: «ΑΣΕΒΗΣ»

today8 Μαρτίου, 2022

Background
share close

Η λέξη «ασεβής» συναντάται πάνω από 300 φορές στην Βίβλο και είναι μία από τις σημαντικότερες. Στην Βίβλο η λέξη «ασεβής» σημαίνει «βασκαμένος» ή «μαγεμένος».

Ο Νόμος της Ύπαρξης είναι τέλεια αρμονία και η αλήθεια αυτή δεν αλλάζει ποτέ, αλλά ο άνθρωπος δεν χρησιμοποιεί σωστά την ελεύθερη βούλησή του κι έτσι δημιουργεί άσχημες συνθήκες τριγύρω του, που πιστεύει, στην συνέχεια, πως είναι αληθινές. Οι συνθήκες αυτές δίνουν την εντύπωση ότι είναι αληθινές κι έτσι ξεχνάει πως ήταν αυτός ο ίδιος που τις δημιούργησε. Έτσι πλανεύει τον εαυτό του ή τον φέρνει να είναι θύμα μιας μαγικής επίδρασης και, βέβαια, όσο παραμένει πλανεμένος, υποφέρει τις συνέπειες. Όλα πάντως αυτά είναι μια αυταπάτη ή πλάνη, που μπορεί να διαλυθεί, αν στραφείς στον Θεό.

Ο μόνος τρόπος να σπάσεις μια τέτοια μαγεία είναι να σκέφτεσαι τον Θεό. «Ω, ανόητοι Γαλάτες, ποιος σας εβάσκανε;», είπε ο Παύλος, όταν άκουσε ότι μερικοί από τους μαθητές του άρχισαν να πέφτουν σε τέτοιου είδους πλάνες. «Οι ασεβείς φεύγουσιν ουδενός διώκοντος»

(Παροιμίες ΚΗ’, 1)

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%