Στέλιος Νικολαΐδης

Μαγεμένοι από τις απολαύσεις, την καθημερινότητα και την χειραγώγηση των Μέσων…

today5 Μαρτίου, 2023

Background
share close

Είμαστε όπως προφητικά αναφέρει ο Όμηρος -ο οποίος φαίνεται να γράφει διαχρονικά- στο νησί της Κίρκης.

Όταν μετά από ξαφνικά γεγονότα και μεγάλες δοκιμασίες γυρίζουμε στην πατρίδα μας, βλέπουμε τους μνηστήρες -που σε αυτή την περίπτωση είναι όσοι διοικούν και έχουν θέση εξουσίας- να έχουν καταλάβει και να έχουν διαλύσει το βασίλειο της Ιθάκης.

Ένας από τους μνηστήρες ήταν ο Αγέλαος, που σημαίνει αυτός που άγει τον λαό, τον παραπλανά και τον οδηγεί προς μία κατεύθυνση.  Άλλος  μνηστήρας ήτανε ο Δαμάστορας, αυτός όποιος μηχανεύεται και δαμάζει τα γεγονότα. Ένας ακόμα ήταν ο Αμφίνομος που δεν χρειάζεται το όνομα του καμιά επεξήγηση -και έτσι καταλαβαίνεις όταν οι νόμοι αλλάζουν ή σταματούν να εφαρμόζονται. Τότε το όνομα αυτού του μνηστήρα αποκαλύπτει. Και καταλαμβάνεις μία χώρα.

Υπήρχαν και άλλοι πολλοί μνηστήρες που αν διαβάσεις τα ονόματα τους καταλαβαίνεις ακριβώς τι συνέβη στην Ιθάκη. Ό,τι ακριβώς συμβαίνει αυτή την στιγμή στην χώρα μας.

Πολλοί απ’ αυτούς τους Μνηστήρες υπήρξαν και στον πόλεμο της Τροίας. Άρα η ιστορία μας μας έχει δώσει την λύση για να ξεφύγουμε από όλα αυτά! Και η λύση είναι ο δούρειος ίππος! Ας σκεφτεί λοιπόν καθένας μας τι σημαίνει αυτό. Και θα επανέλθω.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%