Στέλιος Νικολαΐδης

Με πολύ αγάπη, Χρόνια Πολλά και φώτιση στους Εκπαιδευτικούς και στην υπέροχη Νεολαία της χώρας μας!

today30 Ιανουαρίου, 2023

Background
share close

Με την ονομασία «Τρεις Ιεράρχες» αναφέρονται τρεις άγιοι και Θεολόγοι της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Θεολόγος.

Οι Τρεις Ιεράρχες σε αγιογραφία

Αναδείχθηκαν Πατέρες της Εκκλησίας και Άγιοι. Η σοφία και η δράση τους, τούς έδωσε τον τίτλο των Μεγίστων Φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους: «Τους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας Της Τρισηλίου Θεότητος…».

Σήμερα εορτάζουμε τους Τρείς Ιεράρχες, τους προστάτες των γραμμάτων, των τεχνών και της παιδείας. Το κήρυγμα, αλλά και το παράδειγμα του βίου τους παραμένει ζωτικό και επίκαιρο όσο ποτέ για την Εκπαιδευτική κοινότητα και την Νεολαία μας. Η σημερινή ημέρα θεωρείται η εορτή των ελληνικών γραμμάτων γιατί οι Τρεις Ιεράρχες συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων και ιδεών και στη σύνδεσή τους με τις πανανθρώπινες αξίες της Χριστιανικής διδασκαλίας.

Εύχομαι στην Εκπαιδευτική Κοινότητα, στους μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, στους γονείς και στους νέους, υγεία, χαρά, πνευματική δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους και τα όνειρά τους!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%