Στέλιος Νικολαΐδης

MHN ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ…

today26 Νοεμβρίου, 2020

Background
share close

MHN ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΟΤΕ Ο,ΤΙ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ!

Αυτογνωσία, μεγάλο προσόν για όποιους από μας καταφέρνουν να αγγίξουν έστω και ένα μικρό κομμάτι της…

Είναι όμορφο να είσαι ο εαυτός σου!!! Κάθε φορά!!! Πρέπει να πετάς τα σχήματα που ενοχλούν ακόμη και αν είναι εκπαιδευτικά, γιατί κανενός η αλήθεια δεν πρέπει να διεκδικεί την ορθότητα της από τον “πόνο” του άλλου! Η επιβολή ακόμη και αν οδηγεί στο σωστό δεν προασπίζεται την αθωότητα που πρέπει να φτάσει στην ολοκλήρωση! Ό,τι άλλο και να φτάσει στην ολοκλήρωση, αν δεν φτάσει πρώτη η αθωότητα υπάρχει κίνδυνος ατελούς χρήσης της δύναμης της ΑΓΑΠΗΣ!

Με απλά λόγια, κάθε ένας που αισθάνεται Δάσκαλος θα σπάσει το κεφάλι του στις πέτρες των αντιθέσεων αυτών που συναντά και εκπαιδεύει, και ποτέ δεν πρόκειται να οδηγήσει την αθωότητα τους στην ολοκλήρωση της.

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ, ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΑΡΕΤ! ΜΕ ΣΟΦΙΑ! ΔΙΟΤΙ Η αγωνία για να σωθεί κάτι ποτέ δεν είναι δρόμος! Μόνον ο Θεός σώζει, με τον τρόπο που επιλέγει για τον καθέναν! Κανενός δεν είναι δουλειά η υπερβολή της ΑΓΑΠΗΣ που επιβάλει την σωτηρία!!! Αργά η γρήγορα ο καθένας θα περάσει από αυτό που τον κάνει σπουδαίο! Μακάρι να είναι ΠΑΡΩΝ!!!

Ας είμαστε χαρούμενοι

1. Σταματήστε να ζητάτε την προσοχή των άλλων
Σας αρέσει να διηγείστε στους φίλους σας τα στραβά και ανάποδα της ζωής σας; Γκρινιάζετε και παραπονιέστε; Είστε άρρωστοι ή αδιάθετοι όλη την ώρα; Πάντα βρίσκετε ένα ελάττωμα, ένα μειονέκτημα ή ένα μείον σε πρόσωπα πράγματα και καταστάσεις; Αν απαντήσατε «ναι» σε κάποιο από τα παραπάνω, αναρωτηθείτε αν επιζητάτε την προσοχή των άλλων. Αν διαρκώς ζητάτε από τους άλλους να σας προσέξουν, τότε μάλλον εσείς δεν δίνετε την απαιτούμενη προσοχή στον εαυτό σας…

2. Σταματήστε να νοιάζεστε για το τι θα πουν οι άλλοι και να χαλιέστε

Τι θα πει η θεία Κατίνα; Πώς θα το χαρακτηρίσει ο κύριος Επαμεινώνδας; Σταματήστε να βάζετε στην πρώτη θέση το τι θα πουν οι άλλοι. Πάρτε τις αποφάσεις σας και χαράξτε τον δρόμο σας. Καθένας έχει την γνώμη του και συχνά η γνώμη των άλλων είναι υποκειμενική και χρωματισμένη με ζήλεια, κακεντρέχεια, διαφορετικές εμπειρίες ή κοσμοθεωρία. Πάρτε την ζωή σας στα χέρια σας και μάθετε να ‘κόβετε’ ευγενικά αλλά αποφασιστικά αυτούς που σας λένε την γνώμη τους ή σας επικρίνουν.

3. Σταματήστε να κρατάτε κακία

Η εύκολη λύση είναι να κρατάτε κακία σε όσους σας έβλαψαν ή σας στεναχώρησαν. ΣΤΟΠ! Είναι πράγματι λύση; Και βέβαια όχι! Αν κρατάτε κακία στους άλλους, αυτό σημαίνει ότι τους δίνετε μεγαλύτερη σημασία από αυτήν που τους αναλογεί. ‘Ξεκολλήστε’ λοιπόν από την αρνητική κατάσταση και τους αρνητικούς ανθρώπους και πάτε παρακάτω, σε κάτι καλύτερο, που σας αξίζει!

4. Σταματήστε να αμφιβάλλετε

Συχνά οι άνθρωποι αμφιβάλλουν αν αυτό που διάλεξαν είναι το σωστό, αν πρέπει να κάνουν αυτό που αγαπάνε ή καλύτερα να το αφήσουν για κάτι που θα φέρει περισσότερα χρήματα, αμφιβάλλουν αν ο άνθρωπός τους είναι ο σωστός, αν αυτό που έχουν στην ζωή τους είναι καλό ή θα πρέπει να βάλουν πλώρη για κάτι καλύτερο… Η αμφιβολία είναι ο εχθρός της αυτοβελτίωσης: οι άνθρωποι που αμφιβάλλουν σπάνια περνάνε σε δράση, απλώς βράζουν στο ζουμί τους.

5. Σταματήστε να θεωρείτε τον εαυτό σας αδύναμο

Ένα τεράστιο μπλοκάρισμα στην αυτοβελτίωση και την εσωτερική ευτυχία είναι η αίσθηση αδυναμίας που έχει κάποιος. «Δεν έχω λεφτά,», «δεν μπορώ να αδυνατίσω», «μου είναι αδύνατον να κόψω το τσιγάρο», «δε μπορώ να φύγω από τον κακό γάμο μου», «ποτέ δε θα βρω έναν άνθρωπο να με κάνει ευτυχισμένο» και τόσες άλλες δηλώσεις αδυναμίας σαμποτάρουν την ζωή των ανθρώπων. Κι όμως, παρά τις όποιες δυσκολίες, έχετε την δύναμη να κάνετε αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεστε και, ανακαλύπτοντάς τις εσωτερικές σας δυνάμεις να αλλάξετε την ζωή σας!

6. Σταματήστε να φέρεστε άσχημα

Τσαντίζεστε με αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια τους στο δρόμο, που σας ‘κόβουν’ στην οδήγηση, που βρίζουν και χτυπάνε τα παιδιά τους, που βασανίζουν τα αδέσποτα, που δεν  στέκονται στην ουρά, που είναι αγενείς, που δεν σέβονται κανέναν; Μήπως όμως κάνετε κι εσείς κάποιο από αυτά τα πράγματα ή κάτι άλλο που ανήκει στην κατηγορία «κακή συμπεριφορά»; Αν ναι, φροντίστε να το αλλάξετε το συντομότερο. Η κακή συμπεριφορά είναι ένδειξη ότι το άτομο δεν έχει βρει εσωτερικά τις ισορροπίες του και προσπαθεί να επιβληθεί στους άλλους και να νιώσει καλύτερα με λανθασμένο τρόπο.

7. Σταματήστε να βάζετε τοξικούς ανθρώπους στην ζωή σας

Ένας αργός αλλά σίγουρος τρόπος να καταστρέψετε την εσωτερική σας ηρεμία και την ευτυχία σας είναι να αφήνετε αρνητικούς ανθρώπους να μπουν στην ζωή σας. Απλώς κλείστε τους την πόρτα ή, αν έχουν ήδη μπει, δείξτε τους την έξοδο!

8. Σταματήστε να φοβάστε να δείξετε αγάπη και θετικά συναισθήματα

Έχετε πληγωθεί, έχετε απογοητευθεί, έχετε αγανακτήσει από ανθρώπους που δεν δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους; Διαγράψτε τους ψυχικά! Αν δεν μπορείτε να δώσετε αγάπη στους γύρω σας, δεν μπορείτε να δώσετε αγάπη στον εαυτό σας και, τελικά, δεν πιστεύετε στον εαυτό σας. Δεν έχει σημασία τι θα κάνει ο άλλος με την αγάπη και τα θετικά συναισθήματα που θα του δείξετε- είναι ζήτημα δικής του ωριμότητας και επιθυμίας. Δώστε αγάπη και παρατηρήστε πόσο όμορφα νιώθετε!

9. Σταματήστε να φοβάστε το αύριο

Μάθετε να ζείτε την στιγμή, να απολαμβάνετε την στιγμή! Το παρόν είναι ένα πολύτιμο δώρο! Όταν έρθει το αύριο, θα το αντιμετωπίσετε.

10. Σταματήστε να φοβάστε και συνεχίστε την πορεία σας

Ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι σαμποτάρουν την ευτυχία και την αυτοβελτίωσή τους είναι όταν φοβούνται το δρόμο που χαράζουν. Έτσι, ενώ έχουν κάνει ένα καλό ξεκίνημα, ξαφνικά αναρωτιούνται αν βρίσκονται στον σωστό δρόμο και αυτό όχι γιατί υπάρχει κάποια ένδειξη λάθους, αλλά από τον φόβο της επιτυχίας! Ναι, σωστά διαβάσατε, ο φόβος της επιτυχίας (και των αλλαγών που φέρνει) συχνά είναι μεγαλύτερος από τον φόβο της αποτυχίας! Και γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν -ασυνείδητα- την επιτυχία και τις όποιες αλλαγές αυτή φέρνει.

11. Σταματήστε να κάνετε αυτά που δεν σας αρέσουν

Προφανώς όλοι κάνουμε κάποια πράγματα που δε μας ξετρελαίνουν αλλά είναι αναγκαία. Αυτό είναι διαφορετικό από το να επιλέγει κάποιος να κάνει πράγματα που δεν του αρέσουν και αυτή να είναι η ζωή του! Βάλτε στην ζωή σας περισσότερα πράγματα που αγαπάτε και σας αρέσουν, κάντε τα σε καθημερινή βάση και μη βρίσκετε δικαιολογίας να κάνετε τελικά σαν καταναγκαστικά έργα αυτά που δεν σας αρέσουν!

12. Σταματήστε να λέτε διαρκώς «ναι» και μάθετε να λέτε «όχι»!

Οι άνθρωποι που διαρκώς λένε «ναι» γίνονται χαλί να τους πατήσουν οι άλλοι και συχνά υφίστανται κάποιου είδους ψυχολογικής ή συναισθηματικής κακομεταχείρισης. Μάθετε να λέτε «όχι» για να μάθουν και οι άλλοι να σας ακούν και να σέβονται την επιθυμία και την γνώμη σας.

13. Σταματήστε να ‘μαζεύετε’ μόνο για τον εαυτό σας…
Μάθετε να προσφέρετε! Η προσφορά δεν χρειάζεται να είναι χρηματική: μάθετε να δίνετε το χρόνο σας και την καλή σας διάθεση. Μάθετε να δίνετε σε αυτούς που έχουν ανάγκη, και έτσι θα εκτιμήσετε την ζωή και την αξία της.

14. Σταματήστε να σκέφτεστε το παρελθόν

Η συναισθηματική ανεξαρτησία είναι πολύ σημαντική για την ευτυχία και την εσωτερική αρμονία του ατόμου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να σταματήσετε να σκέφτεστε το παρελθόν! Πολλοί άνθρωποι ‘κολλάνε’ στα προβλήματα και τις αποτυχίες του παρελθόντος και δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να πάει μπροστά. Άλλοι πάλι θυμούνται περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις και πάλι δεν πάνε μπροστά. Ατενίστε το μέλλον με αισιοδοξία!

15. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι μερικοί άνθρωποι έχουν την τύχη να είναι ευτυχισμένοι

Να θυμάστε ότι η προσωπική μας ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ! Με το μυαλό μας μπορούμε να καταλάβουμε τα συναισθήματά μας, να επιλέξουμε θετικές ή αρνητικές σκέψεις, μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις εμπειρίες μας, να ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας και να νιώθουμε ευτυχισμένοι με αυτό που είμαστε και ζούμε, και όχι με αυτό που έχουμε ή που θα θέλαμε να έχουμε!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Νικολαΐδης

Η μόνη διέξοδος είναι η πνευματική Σωτηρία του ανθρώπου! H ύλη έχει φτάσει στο τέλος της!

Το υλικό σύμπαν, μαύρη τρύπα, μέσα στο οποίο είναι εγκλωβισμένος ο άνθρωπος από την αρχή της δημιουργίας του, έχει σαν κυρίαρχο χαρακτηριστικό τον κατακερματισμό, την διάσπαση δηλαδή κάθε έννοιας, κάθε αλήθειας σε πολλές «απόψεις». Κάθε μια από αυτές τις απόψεις έχει ένα ποσοστό δικαίου όσον αφορά την ολοκληρωμένη αλήθεια, αλλά οι άνθρωποι σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους -που άλλες βασίζονται στην κουλτούρα τους, άλλες στον τρόπο που μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν […]

today26 Νοεμβρίου, 2020


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%