Στέλιος Νικολαΐδης

ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ!

today18 Οκτωβρίου, 2023

Background
share close

Ακόμα και όταν σου περάσει αυτό οι άλλοι θα θυμούνται βαθιά μέσα τους τι τους κέρασες. Οι περισσότεροι, άθελά μας ή ηθελημένα, μέσα από την συμπεριφορά μας μπορεί να γίνουμε επιθετικοί, εκδικητικοί προς τους ανθρώπους που μας αγαπούν και αγαπάμε. Και αυτό συμβαίνει όταν είμαστε θλιμμένοι, απογοητευμένοι και πολλές φορές τρομαγμένοι, και έχουμε τοποθετήσει τον εαυτό μας σε μία θέση χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Τις περισσότερες φορές το γνωρίζουμε αυτό αλλά μας ευχαριστεί για μία περίοδο να το κάνουμε αδιαφορώντας για το τίμημα που πληρώνουν οι άλλοι βλέποντας μας σε αυτή την κατάσταση. Άλλοτε πάλι θέλουμε να το αλλάξουμε και δεν μπορούμε. Θυμήσου όμως ότι σε κάθε περίπτωση όλα είναι εκπαίδευση.

Έχεις τη δύναμη, αν το θέλεις, να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου! Να είσαι λαμπερός, φωτεινός και χαρούμενος κυρίως προς τα άτομα που σε αγαπούν, είναι γύρω σου και σε φροντίζουν αλλά και γενικότερα προς όλο τον κόσμο.

Μία αντίθετη συμπεριφορά, για να μπορέσουμε να την καταλάβουμε καλύτερα, είναι σαν να ουρείς ή να κάνεις άλλες ανάγκες σου δημόσια. Χάνεις εν τέλει την αξιοπρέπειά σου γιατί δεν μπόρεσες ή δεν ήθελες να σταματήσεις την εκδικητική συμπεριφορά σου -που μπορεί να περιλαμβάνει λόγια, επιθέσεις ή μία συγκεκριμένη μούρη την οποία προβάλλεις προς όλους ώστε να δυσαρεστηθούν ιδιαίτερα αυτοί που είναι γύρω σου.

Είναι λυπηρό το 2023 να μην έχουμε μάθει κάτι τόσο απλό: ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας ώστε να είμαστε σε λαμπερή, φωτεινή διάθεση προς αυτούς που μας αγαπούν αλλά και προς όλο τον κόσμο. Αυτό λέγεται εξέλιξη.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%