Στέλιος Νικολαΐδης

Μη βλέπετε τους ανθρώπους ως μέσα, είναι σκοποί από μόνοι τους! Σχετιστείτε μαζί τους, με αγάπη, με σεβασμό!

today22 Δεκεμβρίου, 2022

Background
share close

Ποτέ μην τους κατέχετε και ποτέ μην κατέχεστε από αυτούς.

Μην εξαρτάστε από αυτούς και μην κάνετε τους ανθρώπους γύρω σας να εξαρτώνται από σας.

Μη δημιουργείτε εξαρτήσεις με οποιονδήποτε τρόπο· παραμείνετε ανεξάρτητοι και αφήστε τους να παραμείνουν και εκείνοι ανεξάρτητοι.

Αυτό είναι μουσική! Την διάσταση αυτή την αποκαλώ διάσταση της μουσικής.

Και αν μπορείτε να είστε όσο το δυνατόν πιο επιστημονικοί με τα αντικείμενα, η ζωή σας θα είναι πλούσια, γεμάτη αφθονία. Αν μπορείτε να είστε όσο το δυνατόν πιο μουσικοί, η ζωή σας θα έχει ομορφιά.

Και υπάρχει και μια τρίτη διάσταση, πέρα από το μυαλό -οι άλλες δύο ανήκουν στο μυαλό: ο επιστήμονας και ο καλλιτέχνης. Υπάρχει η αόρατη διάσταση του μη-μυαλού. Αυτή ανήκει στον όσιο.

Αυτή είναι διαθέσιμη μέσω της Ζώσας προσευχής.

Επομένως, αυτούς τους κόσμους πρέπει να θυμόμαστε: μαθηματικά, ο χαμηλότερος· μουσική, ακριβώς στη μέση και προσευχή ο υψηλότερος.

Ένας τέλειος άνθρωπος είναι επιστήμονας με τα αντικείμενα, καλαίσθητος, μουσικός, ποιητής με τα άτομα, και διαλογίζεται για τον εαυτό του. Εκεί που συναντιούνται αυτά τα τρία, υπάρχει μεγάλη χαρά.

Αυτή είναι η πραγματική τριάδα της ανάπτυξης! Λατρεύουμε τα έσω μέρη όπου συναντιούνται τρεις ποταμοί -το ονομάζουμε σημείο συνάντησης, συμβολή. Απλώς αντιπροσωπεύει, συμβολικά, την εσώτερη συνάντηση των τριών. Βλέπετε τα μαθηματικά, βλέπετε την μουσική, αλλά δεν μπορείτε να δείτε την προσευχή.

Βλέπετε τον επιστήμονα, η δουλειά του είναι εκεί έξω. Βλέπετε τον καλλιτέχνη, η δική του δουλειά είναι εκεί έξω. Αλλά ΔΕΝ μπορείτε να δείτε τον όσιο, η δική του δουλειά είναι υποκειμενική.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑ ΘΕΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΥΤΗ… Αλλιώς μπορεί να πιστεύετε στον Θεό αλλά δεν θα τον γνωρίσετε. Η πίστη απλώς κρύβει την άγνοια σας.

Η γνώση μεταμορφώνει μόνο, η γνώση φέρνει κατανόηση. Και γνώση δεν σημαίνει πληροφορία… Γνώση είναι η σύνθεση, η ενοποίηση όλων των δυνατοτήτων σας.

Εκεί όπου ο επιστήμονας, ο ποιητής και ο όσιος συναντιούνται και γίνονται ένα! Όταν συμβεί αυτή η σπουδαία σύνθεση, όταν τα τρία πρόσωπα του Θεού εκφράζονται μέσα σε σας, τότε γίνεστε θεός κατά χάρη. Τότε μπορείτε να πείτε «εγώ είμαι παιδί του θεού». Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι δεν προσεύχονται.

Ολόκληρη η κοινωνία αναγκάζει τον άνθρωπο να ανήκει στο μυαλό και όχι στην προσευχή και στο Ζωντανό Θεό!

Απλώς φανταστείτε έναν κόσμο που οι άνθρωποι ζουν με τον Θεό και προσεύχονται! Θα είναι ένας κόσμος απλός αλλά με τρομερή ομορφιά!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%