Στέλιος Νικολαΐδης

Μορφέας: Ξύπνα Νίο, ξύπνα! Από τον «ύπνο» στο «όνειρο»!

today14 Δεκεμβρίου, 2020

Background
share close

1. Μη θεωρείς ποτέ την κοινωνία δεδομένη, αιώνια και αναλλοίωτη. Ό,τι βλέπεις γύρω σου έχει αλλάξει άπειρες φορές στο παρελθόν. Διατηρείται μόνο χάρη στην δική σου ενέργεια.

2. Να έχεις πάντα κριτικό νου, γνωρίζοντας ότι η γνώση και οι όποιες πληροφορίες δέχεσαι, είναι επίτηδες επιλεγμένες μέσα από απειρία δεδομένων. Μόνο η διαρκής έρευνα και η εκμετάλλευση κάθε εναλλακτικής πληροφόρησης οδηγούν την ορθή και σφαιρική κατανόηση της πραγματικότητας.

3. Μην ακολουθείς δανεικά οράματα και πιστεύω, διαθέτοντας την ενέργεια σου στους γητευτές της εξουσίας και σε θρησκευτικές εξουσιαστικές κοσμοθεωρήσεις.

Με έμπνευση και φαντασία να θέτεις τους δικούς σου στόχους στην ζωή και να επενδύεις σε αυτούς τον καλύτερο εαυτό σου. Να είσαι σε επιφυλακή και ετοιμότητα ιδίως σε μελιστάλαχτα λόγια και υποσχέσεις, τυλιγμένα σε ροζ κορδελίτσες, που είναι πιο ύπουλα από την επίδειξη δύναμης και τρόμου.

Η ζωή δεν μια αφόρητη, τρομακτική υπόθεση, αλλά ούτε και ένα φθηνό σινερομαντζοσαπουνόπερας … Η ζωή είναι μια πρόκληση και ένα στοίχημα, ίσως και η εξέλιξη της Συνείδησης!

4. Να οραματίζεσαι και να εύχεσαι με επίγνωση και υπευθυνότητα τις επιδιώξεις σου λαμβάνοντας υπ’ όψη την αλληλεπίδραση και την αλληλεξάρτηση της ζωής. Να καθιερώνεις τα όνειρα σου στο ομαδικό υποσυνείδητο μέχρι να υλοποιηθούν στην εξωτερική πραγματικότητα.

5. Προσπάθησε να ξεπεράσεις κάθε μεταφυσικό φόβο θανάτου. Από αυτόν ξεκινάει κάθε ψεύτικη ελπίδα. Κάθε εξάρτηση, κάθε προσκόλληση, τρελή φιλοδοξία και εξουσιομανία. Αυτός που έχει αποδεχθεί τον θάνατο του δεν μπορεί να ελεγχθεί από κανένα και για κανένα λόγο. Μπροστά του όλοι φαίνονται φθαρτοί και πρόσκαιροι.

6. Ό,τι και να αποφασίσεις να κάνεις στην ζωή σου, μην το κάνεις για να αποφύγεις κάτι δυσάρεστο, ούτε για να αποκομίσεις κάποιο υλικό όφελος, αλλά για να ξεδιπλώσεις την δημιουργικότητα σου και να απολαύσεις την χαρά και την ικανοποίηση των πράξεων σου.

Τα υλικά αγαθά θα’ ρθούν αναπόφευκτα.

7. Να αντιμετωπίζεις κάθε δυσάρεστο συμβάν σαν μυητική, προσωπική δοκιμασία. Ως την απαραίτητη κάθαρση όπου θα ανασυνθέσεις τις ενέργειες σου σε μία ισχυρότερη, μέσα από διαυγέστερη γνώση του εαυτού σου και της πραγματικότητας, χωρίς να εθελοτυφλείς και να το «ωραιοποιείς»… για να το αντέξεις!

Μην το «ντύνεις», μην το «στολίζεις» με λέξεις και έννοιες που σε υπνωτίζουν, σε αφοπλίζουν και σε παγιδεύουν μέσα σε μια ομίχλη.

Για να το δεις καθαρά κοίταξε το! Αδυσώπητα και αμείλικτα να το εξετάσεις!

8. Να πολεμάς την αδικία και το κοινωνικό κακό πάντα και όποτε τα συναντάς, άσχετα από το αν πλήττεσαι εσύ προσωπικά. Αλλιώς κάποτε θα’ ρθεί και η σειρά σου…

9. Να θεωρείς το σεξ ως μια πολύ ισχυρή δύναμη και μην την χαρίζεις σε κανέναν διαφημιστή ή εκπροσώπους της εξουσίας.

10. Μην αφήνεις κανένα να σου κλέβει την προσοχή και να καθορίζει τα ενδιαφέροντα σου, τις ασχολίες σου… “τα νέα και τα επίκαιρα”.

Η τηλεόραση, τα σποτς, οι ομιλίες των «αρχηγών», οι εκφοβισμοί και οι υποσχέσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται κυρίως με χιούμορ, αποστασιοποιημένα, με νηφαλιότητα και σίγουρα χωρίς προσκολλήσεις σε κανέναν.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%