Στέλιος Νικολαΐδης

ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!

today20 Μαρτίου, 2023

Background
share close

ΤΟ «ΜΑΤΡΙΧ», ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ”ΕΙΚΟΝΙΚΟ” ΚΟΣΜΟ –ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ …

Που είναι επίσης συνδυασμός φιλοσοφιών, ιδεών, ιδρυματικών θεσμών, κοινωνικών δομών, και διατάξεων που έχουν αυτοσκοπό να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας και μας εμποδίζει να δούμε την ζωή όπως είναι στην πραγματικότητα.

Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο βαθιά υπνωτισμένοι που νομίζουν ότι έτσι είναι τα πράγματα και πως η μορφή της ζωής τους είναι φυσιολογική.

ΤΑ ΜΜΕ

Μπορεί να τονίζουν καθημερινά το πόσο ελεύθεροι είμαστε, αλλά αναλογιστείτε λίγο τι θα συμβεί βάση νόμου

Μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο  ακόμα και για ούρηση σε δάσος ή για περπάτημα χωρίς να φοράς μπλούζα η αν χρειαστεί να βγεις από το σπίτι σου χωρίς άδεια ή SMS! Τηλεφωνικές κλήσεις σας μπορούν να καταγραφούν ανά πάσα στιγμή. Η αναζήτηση στο διαδίκτυο παρακολουθείται. Το E-mail σας μπορεί να προσεγγιστεί από Υπηρεσίες Πληροφοριών ανά πάσα στιγμή.

Στις Η.Π.Α π.χ. αν πεις ένα λάθος πράγμα για τον πρόεδρο, η CΙΑ μπορεί να εμφανιστεί στην πόρτα σου την επόμενη ημέρα. Σε ορισμένες πολιτείες, δεν επιτρέπεται καν η κινηματογράφηση για προστασία των πολιτών και καλά. Δεν είσαι ελεύθερος. Έχεις την ψευδαίσθηση της ελευθερίας η οποία έχει «συνταγογραφηθεί» από το 1% των «ανθρώπων» που ελέγχουν τον πλανήτη μας.

Πιστεύετε ότι η ψήφος σας έχει σημασία; Έλα τώρα! Η ψήφος θα είχαν σημασία μόνο αν ζούσαμε σε μια υγιή κοινωνία!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια obligarchy. Αυτό σημαίνει ότι οι νόμοι και οι πολιτικές του συστήματος διαμορφώνονται γύρω από τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και την οικονομική ελίτ, αντί να διαμορφώνονται σε σχέση τις επιθυμίες και την ευημερία των πολιτών.

«Το κεντρικό σημείο που προκύπτει από την έρευνά είναι ότι η οικονομική ελίτ και οργανωμένες ομάδες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων προσδίδουν σημαντικές επιπτώσεις στην ανεξάρτητη κυβερνητική πολιτική των ΗΠΑ, καθώς βασίζεται σε πλαίσια ομαδικών συμφερόντων όπου οι μέσοι πολίτες έχουν μικρή ή και καμία επίδραση».

Τι να πρωτοαναφέρεις για την κατάσταση της Ελλάδας όπου μια ολόκληρη χώρα είναι υποδουλωμένη σε ένα κατασκευασμένο χρέος το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων, το οποίο πληρώνει δυσβάσταχτα ο μέσος Έλληνας χωρίς να έχει ερωτηθεί ποτέ αν θέλει και αν πρέπει να το κάνει, από την εκάστοτε κυβέρνηση!

Το εκπαιδευτικό σύστημα

Το σχολείο σού διδάσκει πώς να απομνημονεύεις, να επαναλαμβάνεις, και να αναμασάς. Ακριβώς το πρόγραμμα που χρειάζεται για να περάσεις την ζωή σου εργαζόμενος για την πραγματοποίηση των ονείρων κάποιου άλλου. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο δίνεται έμφαση περισσότερο στην απομνημόνευση της γνώσης και λιγότερο στη δημιουργικότητα και την κατανόηση.

Οι τέχνες είναι το μόνο πράγμα που αναστηλώνει την πίστη στο σχολικό σύστημα, διότι ενθαρρύνει την κριτική σκέψη, την οργάνωση της σκέψης και την δημιουργικότητα. Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει σχεδιαστεί αλλιώς όμως.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι: πήγαινε σχολείο, πειθαρχημένος, με το κεφάλι κάτω, απομνημόνευσε όσο μπορείς και επανέλαβε ξανά και ξανά! Έτσι θα πάρεις καλούς βαθμούς, θα πάρεις και το πολυπόθητο πτυχίο που θα σε προσγειώσει στη συνέχεια σε μια «δουλειά», στην οποία θα είσαι εργαζόμενος κάποιου άλλου για όλη σου την ζωή.

Τι κοινό έχουν οι Oprah, Μπιλ Γκέιτς, ο Michael Dell, Tiger Woods, ο Richard Branson, ο Simon Cowell, Walt Disney, ο Albert Einstein, και ο Τόμας Έντισον; Είναι όλοι εξαιρετικά επιτυχημένες περσόνες (κάποιοι είναι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι), και κανένας από αυτούς δεν έχει πτυχίο κολεγίου. Στην πραγματικότητα, περίπου οι μισοί από αυτούς δεν έβγαλαν ούτε το γυμνάσιο.

Πάρτε χαμπάρι πως το σχολείο δεν θα σας διδάξει να βρείτε το πάθος σας, την έκφρασή σας και την δική σας ταυτότητα. Απλώς σε προετοιμάζει για να γίνεις ένα αξιοπρεπέστατο μορφωμένο πιόνι του συστήματος που θα δουλεύει για κάποιον ΙΣΧΥΡΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ μέχρι να πεθάνει και να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο.

Το κυνήγι της ευτυχίας

Αυτή είναι μια αδιέξοδη επιδίωξη καθώς έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου από το μάρκετινγκ, την διαφήμιση και την προπαγάνδα ώστε να πιστεύουμε πως η ευτυχία έρχεται με την μορφή της ύλης και των υλικών αγαθών.

Τι είναι όμως η ευτυχία στην πραγματικότητα;

Σχέσεις αγάπης.

Πνευματικότητα.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Προβληματισμός. Σχέση με τον ΘΕΟ.

Αυτο-ανακάλυψη και προσωπική ανάπτυξη.

ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑ ΘΕΟ.

Αυτοπραγμάτωση. Ζώντας την παρούσα στιγμή ΘΕΙΚΑ. Συναισθηματική και πνευματική διανοητική γνώση.

Αυτά είναι τα πράγματα που περιλαμβάνουν την ευτυχία, αλλά μας έχουν μάθει ότι το να βρεις μια δουλειά, να παντρευτείς έναν εταίρο, το να αγοράσεις ένα σπίτι, και η ανατροφή των παιδιών σου είναι ο μοναδικός δρόμος που σε οδηγεί στην ευτυχία. Αν ήταν έτσι, τότε γιατί οι μισοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο; Γιατί η αυτοκτονία είναι η 10η αιτία θανάτου στην Αμερική; Γιατί η κατάθλιψη, το άγχος, και οι ψυχικές ασθένειες βρίσκονται σε τόσο υψηλό επίπεδο;

Γεννιόμαστε μέσα σε μία κοινωνία που σχεδιάστηκε για να μας κρατήσει μέσω των ΜΜΕ σε μία καταναλωτική εμμονή όπου αγοράζεις πράγματα για να καλύψεις το κενό σου, το οποίο έχει δημιουργηθεί με την σειρά του λόγω της κενότητας της γυάλινης κοινωνίας στην οποία ζούμε. Παρερμηνεύσαμε και ταυτίσαμε την επιδίωξη της ευτυχίας με την επιδίωξη του υλικού κέρδους.

Αρχηγοί και μάγοι έδεσαν το ανθρώπινο ον σε κομματικά, ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΚΑ δεσμά και σε ηθικοπλαστικούς εκβιασμούς ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ για να υπάρχουν δούλοι και τεμπέληδες αφεντικά!

Αν θέλουμε πραγματικά να ζήσουμε ελεύθεροι, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουμε τα πράγματα που μας εμποδίζουν να το κάνουμε αυτό. Η ζωή δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Το να γεννηθείς στις μέρες μας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το να γεννιόσουν 5.000 χρόνια πριν.

Τότε γεννιόσουν, ξεπλενόσουν σε κάποιο ποτάμι, και μεγάλωνες μαθαίνοντας πώς να εργάζεσαι και να κυνηγάς. Τώρα, όταν γεννιέσαι, σου δίνεται ένας αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, ένα πιστοποιητικό γέννησης από την κυβέρνηση, σε γαλουχούν με μία στοιβάδα έτοιμων ιδεών, που ξεκινούν από ένα έτοιμο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, και φυσικά επέρχεται η πλύση του εγκεφάλου πάντα σύμφωνα με τις κοινωνικές προσδοκίες των συνθηκών της εποχής.

Σήμερα έχουμε, υποτίθεται, εξελιχτεί σαν ανώτερο ον και αντί να είμαστε ελεύθερα πνεύματα, είμαστε δούλοι των ψεύτικων δυνάμεων που  αποπροσανατολίζουν από το αληθινό μέλλον μας που είναι η ολοκλήρωση της αποστολής να ανακαλύψεις την προέλευση σου και τον σκοπό της ύπαρξη σου μέσα στο σύμπαν!

Όμως έχει δοθεί υπόσχεση: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΛΑΨΕΙ!

(Λουκ. Ι. 19)

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%