Στέλιος Νικολαΐδης

ΝΑΙ, όσο πιο νοήμον είναι ένα ον, τόσο πιο ελεύθερο είναι.

today19 Ιανουαρίου, 2021

Background
share close

Αυτό σημαίνει ότι ο Θεός, ως απόλυτα ελεύθερος, έχει την απόλυτη νόηση και σοφία, πράγμα άλλωστε που φαίνεται και στο μεγαλείο της δημιουργίας Του.

Ο Θεός, είναι ένα ον εντελώς ελεύθερο, το μόνο που έχει την αιτία της ύπαρξής του στον εαυτό Του. Δεν περιορίζεται και δεν εξαρτάται από τίποτα, ενώ ο ίδιος μπορεί να κάνει (και κάνει) ό,τι βούλεται, με απόλυτη ελευθερία. Συνεπώς, όλοι εμείς, και όλη η υπόλοιπη κτίση, είναι αυτή που είναι, και έτσι που είναι, επειδή Εκείνος έτσι το θέλησε χωρίς ο ίδιος να έχει oποιαδήποτε ωφέλεια από την κτίση.

Εάν λοιπόν ο Θεός μας έφτιαξε ως αγάπες ανιδιοτελούς θέλησης, αυτό σημαίνει ότι είμαστε παιδιά της αγάπης Του, μια και δεν είχε άλλο λόγο να μας φτιάξει, εκτός από το να μας προσφέρει το κάθε τι που απολαμβάνουμε, ακόμα και την ίδια μας την ύπαρξη.

Επίσης η ύπαρξή μας σ’ αυτό το σύμπαν, φανερώνει και ένα σκοπό. Απομένει λοιπόν να τον ανακαλύψουμε, ώστε να έχουμε μια προσωπική σχέση με Αυτόν, που έφτιαξε το σύμπαν, και που τόσα τού χρωστάμε.

Σάς καλώ να ερευνήσουμε μαζί τα όσα Εκείνος μας αποκάλυψε γι’ Αυτόν, την κτίση Του και το σκοπό Του για τον άνθρωπο.

ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Νικολαΐδης

MHN ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ…

MHN ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΟΤΕ Ο,ΤΙ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ! Eίναι καιρός να αποδεχθούμε ότι η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τον τρόπο της ύπαρξης μας για πάντα. Πλέον, το ανθρώπινο είδος οφείλει να ξεκινήσει μια τεράστιας […]

today19 Ιανουαρίου, 2021


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%