Στέλιος Νικολαΐδης

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

today13 Μαρτίου, 2023

Background
share close

Όταν ο Ναβουχοδονόσορας εξέδωσε ένα διάγγελμα
σύμφωνα με το οποίο όλοι οι πολίτες του βασιλείου του έπρεπε να γονατίσουν και να λατρέψουν το χρυσό ομοίωμα που είχε κατασκευάσει, υπήρξαν τρεις άνθρωποι που αρνήθηκαν να υπακούσουν. Ήταν οι Σεδράχ, Μισάχ και Αβδεναγώ, αξιωματούχοι της Βαβυλώνας.


Ο Ναβουχοδονόσορας τους κάλεσε ενώπιόν του κι εκείνοι του είπαν με θάρρος ότι ο Θεός τους θα τους έσωζε από το πυρακτωμένο καμίνι όπου θα τους έριχναν, αλλ’ ακόμη κι αν δεν τους έσωζε εκείνοι θα εξακολουθούσαν να τον λατρεύουν.

Ο Ναβουχοδονόσορας τους έριξε και τους τρεις μέσα στο πυρακτωμένο καμίνι και η θερμότητα ήταν τόσο μεγάλη ώστε έκαψε τους φρουρούς που τους έριξαν μέσα. Ύστερα, όπως τους παρατηρούσε είδε κατάπληκτος έναν τέταρτο άνδρα να βαδίζει μέσα στις φλόγες μαζί τους!


Οι Σεδράχ, Μισάχ και Αβδεναγώ βγήκαν σώοι απ’ την φωτιά χωρίς εγκαύματα ή σημάδια.


Το ίδιο συμβαίνει όταν μένουμε σταθεροί στον Θεό και του αποδίδουμε όλη τη δύναμη. Στέλνει τον άγγελό του να μας λυτρώσει από το καμίνι μας του φόβου και της απογοήτευσης. Τότε γνωρίζουμε ότι τίποτε δεν μπορεί να μας βλάψει με κανένα τρόπο.


«Εὐλογητός ὁ Θεός τοῦ Σεδράχ, Μισάχ καί ᾿Αβδέ-νεγώ, ὅστις ἀπέστειλεν τόν ἄγγελον αὐτοῦ καί ἠλευθέρωσε τούς δούλους αὐτοῦ, οἵτινες ἤλπισαν ἐπ᾿ αὐτόν…».

(Δανιήλ Γ΄, 28)

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%