Στέλιος Νικολαΐδης

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ!

today28 Δεκεμβρίου, 2022

Background
share close

Ο Θεός είναι απεριόριστη τελειότητα και δεν ασχολείται με τις περιορισμένες μας απόψεις για τον χρόνο, τον χώρο και την ύλη. Είναι «Ο “Ύψιστος καί ὁ Ὑπέρτατος, ὁ κατοικῶν τήν αἰωνιότητα, τοῦ ὁποίου τό ὄνομα εἶναι ὁ “Αγιος» (Ησαΐας ΝΖ΄, 15).

Ο Θεός δεν προοδεύει ούτε βελτιώνεται. Αυτό που βελτιώνεται είναι η κατανόησή μας και όσο συμβαίνει αυτό βελτιώνονται και οι συνθήκες της ζωής μας. Δεν υπήρξε ποτέ περίπτωση που ο Θεός να μην ήταν όπως είναι σήμερα, ούτε και θα υπάρξει.

Οτιδήποτε χρειάζεσαι είναι μέρος της έκφρασης του Θεού αυτήν ακριβώς την στιγμή. Πράγματι, αυτό που ονομάζουμε ανάγκη ή επιθυμία, δεν είναι παρά η μάλλον θολή αντίληψη της παρουσίας αυτού του πράγματος.

Δεν υπάρχει κανενός είδους έλλειψη στο Θεϊκό Νου. Η κάθε έλλειψη είναι η δική σου αποτυχία να αντιλαμβάνεσαι την Παρουσία του Θεού σ’ εκείνο το σημείο.

Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις για τον Ύψιστο που κατοικεί στην αιωνιότητα. Είσαι η έκφρασή Του και οι καθυστερήσεις που μπορεί να συμβαίνουν οφείλονται στη δική σου αποτυχία να αντιληφθείς την παρούσα αρμονία.

Ο Θεός εκφράζεται συνεχώς με νέους τρόπους, αυτό όμως δεν είναι βελτίωση αλλά αναδίπλωση. Η ζωή σου αποτελεί μέρος αυτής της αναδίπλωσης που είναι η μόνη αιτία για την ύπαρξή σου. Είσαι η ζωντανή έκφραση του Θεού. Η κατανόηση αυτού του γεγονότος είναι η σωτηρία.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%