Στέλιος Νικολαΐδης

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ!

today18 Ιουνίου, 2023

Background
share close

Η τρίτη βασική όψη του Θεού! Ο Θεός δεν αγαπά, είναι Αγάπη ο ίδιος. Δεν θα απείχαμε απ’ την αλήθεια αν λέγαμε ότι από τις Επτά Βασικές Όψεις του Θεού, αυτή είναι η πιο σπουδαία για μας από άποψη πρακτικών συνεπειών.

Ολόκληρη η Βίβλος ασχολείται με την φύση του Θεού και όσο προχωρά κανείς στη μελέτη των κειμένων της, τόσο γίνεται πιο ξεκάθαρη η ιδέα του Θεού, μέχρι που στο τέλος λέει: «Ο Θεός είναι αγάπη κι όποιος ζει μέσα στην αγάπη, ζει μέσα στον Θεό κι ο Θεός μέσα σ’ αυτόν» (Α΄ Επ. Ιω. Δ΄,16).

«Έτσι θα σας ξεχωρίζουν όλοι πως είστε μαθητές μου, αν έχετε αγάπη ο ένας για τον άλλον» (Ιω. ΙΓ΄,35). Εκεί όπου υπάρχει φόβος δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη. Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από τον φόβο, είναι να κατανοήσεις την Θεϊκή Αγάπη. Αν αγαπάς τον Θεό περισσότερο από όσο αγαπάς τα μικρόβιά σου, την αρρώστια σου, την κατάθλιψή σου, τις ελλείψεις σου ή τον φόβο σου, τότε θα θεραπευτείς. Όλοι μας έχουμε ακούσει ιστορίες για εκπληκτικούς ανθρώπους που επέζησαν ανάμεσα σε άγρια θηρία στην ζούγκλα και για άλλους που πέρασαν φοβερούς κινδύνους χωρίς να πάθουν τίποτα. Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από τον φόβο, είναι να κατανοήσεις την Θεϊκή Αγάπη.

Η Θεϊκή αγάπη δεν αποτυγχάνει ποτέ, αλλά εκείνο που πρέπει να αντιληφθείς είναι ότι η Θεϊκή Αγάπη πρέπει να βρίσκεται μέσα στην καρδιά σου, γιατί δεν μπορεί να επιδράσει απ’ έξω · για να το πούμε έτσι. Όταν δεν απαντώνται οι προσευχές σου, αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχεις εκπληρώσει τις συνθήκες του νόμου, και ενενήντα εννιά φορές στις εκατό, αυτό οφείλεται στο ότι στερούνται την αίσθηση της αγάπης προς όλους. Ναι εξασκήσου καθημερινά στην αγάπη, να προσέχεις την σκέψη σου, την γλώσσα σου και τις πράξεις σου. Έτσι ώστε να μην εκφράζεται τίποτα το αντίθετο προς την αγάπη μέσα από αυτά.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%