Στέλιος Νικολαΐδης

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

today5 Ιουλίου, 2023

Background
share close

Η δεύτερη βασική όψη του Θεού είναι η Αλήθεια. Ο Θεός δεν είναι γεμάτος Αλήθεια, είναι αυτή η ίδια η αλήθεια και όπου υπάρχει Αλήθεια, υπάρχει Θεός.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι σχετικά αληθινά σε ορισμένο τόπο και χρόνο, ο Θεός όμως είναι η απόλυτη Αλήθεια σε όλους τους χρόνους και σε όλες τις περιστάσεις. Μόλις αγγίξουμε τον Θεό που είναι το Απόλυτο, όλα τα σχετικά εξαφανίζονται.

Όταν γνωρίζεις την Αλήθεια για κάποια κατάσταση, μπορείς να την θεραπεύσεις. Ο Ιησούς είπε: «Γνωρίστε  την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει»  (Ιω. Η΄,32).

Όταν ζητάς πληροφορίες για κάποιο θέμα, πρέπει να κατανοείς ότι ο Θεός είναι η Αλήθεια. Το ίδιο και όταν υποπτεύεσαι ότι έχεις να κάνεις με ένα ψεύδος ή απάτη.

Όταν έχεις λόγους να πιστεύεις ότι κάποιος προσπαθεί να σε ξεγελάσει, σκέψου τον Θεό σαν Αλήθεια και πίστεψε ότι η Θεϊκή Αλήθεια κατοικεί μέσα σ’ αυτό το άτομο και ότι εκφράζεται απ’ αυτό. Αν το πιστέψεις αυτό, τότε θα σου φερθεί με ειλικρίνεια.

Όταν πρόκειται να διεκπεραιώσεις κάποια σπουδαία δουλειά, όπως είναι λόγου χάρη η υπογραφή ενός μισθωτηρίου ή ενός συμβολαίου, ξόδεψε λίγα λεπτά συλλογιζόμενος την Θεϊκή Αλήθεια, και αν είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζεις θα σου αποκαλυφθεί.

Βέβαια, ενώ δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την πρόθεση να σε εξαπατήσουν, εν τούτοις ίσως να μην σου πουν «όλη την ιστορία».

Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες προλήφθηκαν σοβαρές παρεξηγήσεις, επειδή κάποιος πίστεψε στον Θεό ως αλήθεια και έτσι όλα φανερώθηκαν. Ξέρω επίσης αρκετές περιπτώσεις που ματαιώθηκε από την ίδια αιτία κάποια «στημένη» απάτη.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%