Στέλιος Νικολαΐδης

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΗ

today18 Ιουνίου, 2023

Background
share close

Η πέμπτη βασική όψη του Θεού! Η Ψυχή είναι η όψη εκείνη του Θεού με τις δυνατότητες της οποίας μπορεί να εξατομικεύεται. Η λέξη «ατομικότητα» σημαίνει «μη διαιρετότητα». Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι σημαίνει ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή σημαίνει κάτι το διασπασμένο, αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει κάτι το αδιαίρετο και ο Θεός έχει την δύναμη να εξατομικεύεται χωρίς να διασπάται.

Είσαι στην ουσία μια εξατομίκευση του Θεού. Μόνον ο Θεός μπορεί να εξατομικευτεί σε απεριόριστες μονάδες συνειδητότητας χωρίς να υποδιαιρείται, γιατί ο Θεός είναι πνεύμα. Η ύλη δεν μπορεί να εξατομικευτεί αλλά μόνο να διασπαστεί. Έτσι ο αληθινός σου εαυτός, ο εντός Χριστός, ο πνευματικός άνθρωπος, το «Εγώ είμαι» ή η Θεϊκή Σπίθα, είναι μια εξατομίκευση του Θεού. Είσαι η παρουσία του Θεού στο σημείο ακριβώς που βρίσκεσαι.

Ο άνθρωπος μπορεί να παρομοιωθεί με μια ηλεκτρική λάμπα. Το ρεύμα υπάρχει σε όλα τα μέρη του κυκλώματος, αλλά φωτίζει ή -θα μπορούσαμε να πούμε αποκτά αυτοσυνειδησία, μέσα στη λάμπα.

«Ο Ιησούς, αποκρίθηκε, Δεν είναι γραμμένο στο νόμο σας, Εγώ είπα, είστε θεοί;» (Ιω. Ι΄,34)

Όταν καλείσαι να εκτελέσεις κάποιο καθήκον ή να αναλάβεις κάποια ευθύνη που φαίνεται να είναι υπερβολικά βαριά για σένα, πρέπει να αντιληφθείς ότι είσαι ένα με τον Θεό και το καθήκον αυτό θα είναι πια «δουλειά μας» και όχι «δουλειά μου».

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%