Στέλιος Νικολαΐδης

Οι δέκα πληγές ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ! ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ;;;

today3 Ιουλίου, 2022

Background
share close

Οι Δέκα Πληγές του Φαραώ ή αλλιώς Πληγές της Αιγύπτου ήταν, σύμφωνα με τη Βιβλική αφήγηση, δέκα καταστροφικές συμφορές με τις οποίες έπληξε ο Θεός τον Φαραώ και το λαό του, καθώς δεν επέτρεπε στον καταπιεσμένο λαό να φύγει ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ώστε να λατρεύει ελεύθερα το Θεό του.

Τα νερά του ποταμού Νείλου μετατράπηκαν σε αίμα, με αποτέλεσμα να πεθάνουν τα πλάσματα που ζούσαν σε αυτόν και να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού (εδ. 7:14-21)

Βάτραχοι κάλυψαν όλη την επικράτεια της Αιγύπτου, μπαίνοντας στα σπίτια των ανθρώπων.

Ο αέρας της Αιγύπτου γέμισε με σκνίπες και άλλα μικρά πλάσματα παρενοχλώντας ανθρώπους και ζώα (εδ. 8:16-19)

Σμήνος από αλογόμυγες εισέβαλε σε κάθε κατοικία των Αιγυπτίων, σε σημείο που, όπως αναφέρει η αφήγηση, «η γη καταστράφηκε από τις αλογόμυγες» (εδ. 8:20-32)

Βαριά επιδημία έπληξε όλα τα κοπάδια των Αιγυπτίων, ώστε «κάθε είδους ζωντανά της Αιγύπτου άρχισαν να ψοφούν» (εδ. 9:1-7)

Άνθρωποι και ζώα γέμισαν εξανθήματα, μεγάλα σπυριά και πληγές (εδ. 9:8-12)

Έπεσε πολύ βαρύ χαλάζι και φωτιά από τον ουρανό, που όμοιό του δεν είχε πέσει ποτέ στην Αίγυπτο μέχρι τότε, τσακίζοντας ανθρώπους, ζώα και βλάστηση (εδ. 9:13-26)

Σκοτείνιασε η γη της Αιγύπτου από τα σμήνη των ακρίδων, τα οποία κατέφαγαν τη βλάστηση και τους καρπούς που είχαν απομείνει από την πληγή του χαλαζιού με αποτέλεσμα να καταστραφούν τελειωτικά οι σοδειές.

Για τρεις ημέρες πυκνό σκοτάδι σκέπασε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια, σκοτάδι που «μπορούσε κανείς να το ψηλαφίσει» σαν να επρόκειτο για πολύ πυκνή ομίχλη

Σκοτώθηκαν όλοι οι πρωτότοκοι γιοι των Αιγυπτίων < περιλαμβανομένου και του γιου του Φαραώ > καθώς και τα πρωτότοκα των ζώων τους…

 

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Νικολαΐδης

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΕΥΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ

 ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ! ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ, Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ Η ΛΗΨΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΣ, ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΑ, ΑΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΙΣΩΣ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! […]

today3 Ιουλίου, 2022

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%