Στέλιος Νικολαΐδης

ΟΙ ΕΠΤΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

today5 Ιουλίου, 2023

Background
share close

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς είναι ο Θεός; Μας λένε να προσευχόμαστε αφήνοντας κατά μέρος το πρόβλημα και σκεπτόμενοι τον Θεό. Πώς όμως μπορούμε να σκεφτούμε τον Θεό; Ποια είναι η φύση Του; Ποιος είναι ο χαρακτήρας Του; Πού βρίσκεται; Μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί Του, και αν ναι, με ποιο τρόπο;

Το πρώτο και βασικότερο που πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι ο Θεός δεν είναι απλά ένα ανώτερο είδος ανθρώπου. Η Βίβλος λέει ότι ο Θεός είναι πνεύμα και ότι αυτοί που Τον λατρεύουν πρέπει να Τον λατρεύουν με την δύναμη του πνεύματος και της αλήθειας.

Το να Τον λατρεύεις πνευματικά σημαίνει να διακατέχεσαι από μια πνευματική κατανόηση για την φύση Του. Το να θέλουμε να Τον προσδιορίσουμε, θα σήμαινε ότι Τον περιορίζουμε, μπορούμε όμως να έχουμε μια καλή και λειτουργική γνώση του Θεού αν εξετάσουμε τις διάφορες όψεις της φύσης Του.

Απ’ αυτές υπάρχουν επτά βασικές όψεις που είναι πιο σημαντικές από τις άλλες. Πρόκειται για επτά θεμελιώδεις αλήθειες για τον Θεό, αλήθειες που δεν αλλάζουν ποτέ. Αν συλλογιέσαι οποιαδήποτε από τις όψεις του Θεού, αυτό θα λύσει σταδιακά το πρόβλημα που έχεις, αν όμως επιλέξεις την κατάλληλη όψη, θα έχεις ταχύτερα αποτελέσματα και με μεγαλύτερη ευκολία.

«Διότι οι αόρατες ιδιότητές του, δηλαδή η αιώνια δύναμή του και η Θεότητά του, βλέπονται καθαρά, αφ’ ότου δημιουργήθηκε ο κόσμος, καθώς γίνονται νοητές δια μέσου των δημιουργημάτων».

(Ρωμ. Α΄, 20)

Μερικές από τις όψεις του Θεού στο Αγγελικό Ρολόι: Αγάπη, Ζωή, Σοφία, Χαρά, Αλήθεια, Νοημοσύνη, Φως, Πνεύμα, Ψυχή, Αρχή, Ομορφιά, Ισχύς.

 Ο συνδυασμός που μπορούμε να κάνουμε ανάλογα με το πού βρίσκονται οι δείκτες, είναι μια καλή άσκηση για τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του Θεού. Αλλά και την κατανόηση τους.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%