Στέλιος Νικολαΐδης

ΟΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΟΤΕ! ΡΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ! ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ! ΜΟΝΑΔΙΚΑ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ…

today21 Δεκεμβρίου, 2022

Background
share close

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΣΗ! Ο έρωτας συσχετίζει, αλλά δεν είναι σχέση. Μια σχέση είναι κάτι το τελειωμένο. Μια σχέση είναι ένα ουσιαστικό· έχει έρθει η τελεία, ο μήνας του μέλιτος έχει πάρει τέλος. Τώρα δεν υπάρχει χαρά, δεν υπάρχει ενθουσιασμός, τώρα όλα έχουν τελειώσει.

Μπορείτε να συνεχίσετε, έστω και μόνο για να κρατήσετε τις υποσχέσεις σας. Μπορείτε να συνεχίσετε επειδή αυτό σας προσφέρει άνεση, βολή, ζεστασιά. Μπορείτε να συνεχίσετε επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνετε. Μπορείτε να συνεχίσετε την σχέση επειδή αν την διακόψετε, αυτό θα σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Σχέση σημαίνει κάτι ολοκληρωμένο, τελειωμένο, που έχει κλείσει. Ο έρωτας ποτέ δεν είναι σχέση· έρωτας σημαίνει σχετίζομαι. Είναι πάντοτε ένας ποταμός που κυλάει αδιάκοπα.

Ο έρωτας δεν γνωρίζει τελεία!

Μην κάνεις σχέσεις!Τελειώνουν άδοξα είτε είσαι μέσα είτε απομακρυνθείς! Μείνε με τον ενθουσιασμό μείνε με την χαρά! Και αντί για σχέση έχε επίγνωση με αυτούς που αγαπάς και θέλεις να είσαι.

Η σχέση είναι προσβλητική, μιλάει για κτήματα για ιδιοκτησίες, έχει κανόνες, έχει άβατο! Η επίγνωση και η ενσυναίσθηση σε φέρνουν κοντά στον άλλον, αλλά μέσα από τον Θεό που κατοικεί μέσα σε σένα και σε εκείνη ή εκείνον.

Είναι αισχρή προσβολή να θεωρείς τον άλλο κτήμα σου! Καμιά αγάπη δεν το υπαγορεύει αυτό.

Ο σεβασμός, η χαρά και ο ενθουσιασμός, είναι άλλα μεγέθη! Ο περιορισμός και η δέσμευση, όπως και η υποχρέωση, είναι άλλα κόλπα δήθεν αγάπης. Εξυπηρετείς ή εξυπηρετείσαι…

Αν είσαι ελεύθερος, όποιος είναι κοντά σου, με όποιο τρόπο, θα είναι ελεύθερος!  Και αυτό το καταλαβαίνεις γιατί είσαι  χωρίς καθόλου περιορισμούς ούτε συναισθηματικούς ούτε διανοητικούς ούτε επιβαλλόμενους !

Γιατί  έχεις σεβασμό και θαυμασμό! Δεν δεσμεύεις ακόμη και όταν συγκατοικείς! Και το κυριότερο, δεν εξαρτάσαι από τον άλλον ούτε αυτός από σένα, οπότε υπάρχει χώρος και χρόνος Θεού μεταξύ σας.

Όλα τα άλλα είναι βολικές συνταγές και παυσίπονα για να αντέξουμε τον εαυτό μας… Καιρός να ξυπνάμε πια από όλα αυτά! Και να αφήνουμε τον εαυτό μας και τους άλλους γύρω μας ελεύθερους μέσα στο φως, την αγάπη, τον σεβασμό και την χαρά.

Είμαι βέβαιος ότι δεν συμφώνησες σε όλα αυτά, όπως επίσης είμαι βέβαιος ότι κι εσύ γνωρίζεις την αλήθεια!

Άλλαξαν οι εποχές, όλα βάλλονται! Πρέπει να αλλάξουμε και τις δομές των σχέσεων, γιατί αυτός ο τύπος σχέσεων που έχουμε μέχρι τώρα, έκλεισε τον κύκλο του! Δεν είναι χρηστικός, όπως φαίνεται! Και αντί για καλό δημιουργεί παρεμβολές και στρεβλώσεις.

Χρειαζόμαστε έναν κόσμο πιο κοντά στην ελευθερία, την αγάπη και την συμπόνια για όλους παρά εξατομικευμένη, επιλεκτική αγάπη και συμπόνια βάσει συμβάσεων με ένα ή κάποια άτομα.

Πρέπει να είμαστε πολίτες του κόσμου! Επιβάλλεται να συνδεθούμε με τον Ζώντα Θεό! Και να βοηθήσουμε τον κόσμο τώρα που προσπαθούν να τον δέσουν και να τον αιχμαλωτίσουν σε παλιά μοντέλα διαχείρισης της ζωής του  ώστε να δεσμευθούν τα πρόσωπα μέσα από αυτά! Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο τρόπο ύπαρξης και δράσης πιο κοντά στον Θεό, την αγάπη και την συμπόνια για όλους!

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%