Στέλιος Νικολαΐδης

Όλο το σύστημα είναι φτιαγμένο για να μπορεί ο νους μας να δικαιολογείται γιατί είναι σκληρός, αδιάφορος και απάνθρωπος προς τον κόσμο!

today6 Απριλίου, 2023 1

Background
share close

Έχουμε φτιάξει και υπάρχουν όλα όσα χρειάζονται για να φταίνε αυτά και όχι εμείς.

Υπάρχουν οι κυβερνήτες, οι θεσμοί, οι εκκλησίες, οι φιλοσοφικοί οργανισμοί, ειδικά κέντρα καθαρισμού και εξαγνισμού! Υπάρχουν τα πάντα για να μπορείς να κρύβεσαι από την αδυναμία σου να εκφράσεις αγάπη γύρω σου σε όποιον την χρειάζεται και με όποιο τρόπο μπορείς και διαθέτεις για να βοηθήσεις.

Μετά όσα έχεις θέσει ως δικαιολογίες για να κρύβεται η σκληρότητα σου, γίνονται τα κέντρα της οργής σου. Εκνευρίζεσαι γιατί δεν αλλάζουν ποτέ και γιατί δεν γίνεται κάτι για να αλλάξουν αυτά τα τέρατα που πάντα παραμένουν ίδια: πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θρησκευτικοί ηγέτες, διευθυντές και διαχειριστές, πνευματικοί δάσκαλοι. Και φταίνε αυτοί ποτέ όμως εσύ.

Ναι, φυσικά και έχουν ευθύνη γιατί θέλησαν να παίξουν αυτό το ρόλο, επειδή τους ταιριάζει και μπορούν να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο την δική μου, την δική σου και όλων μας την σκληρότητα! Μπορούν να γίνουν ο στόχος για τα βελάκια μας.

Καλά κάνουν, και ας γίνουν στόχοι, το θέλουν, Όμως για να αλλάξει πραγματικά κάτι εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε δεν έχει σημασία τι είναι αυτοί και τι θέλουν να γίνουν. Και επειδή ακριβώς εκφράζουν την κάλυψη μας, στην ουσία ποτέ δεν τους αλλάζουμε, ποτέ δεν τους αποστρεφόμαστε εντελώς, αλλά με ένα μαγικό τρόπο πάντα τους διατηρούμε, και είναι ίδιοι ακόμα και αυτοί που θα τους αλλάξουν! Είναι ίδιοι γιατί όλο αυτό είναι ένας ρόλος: «Πάρε μου τις ενοχές και εγώ σου δίνω κάθε εξουσία!»

Η άγραφη σύμβαση λέει:

Άσε με να παραμείνω μέσα στο παραμύθι, σκληρός και αμετανόητος, και να φαίνεται ότι εσύ φταις για όλα. Αυτό μου δίνει ελευθερία, ξεγελά τον εαυτό μου και τους γύρω μου και φυσικά τον Θεό.

Ο Θεός βέβαια δεν ξεγελιέται. Ο Θεός απλά σε ευλογεί και σε ανέχεται μέχρι ενός σημείου παραχωρώντας σου χρόνο για να αλλάξεις. Επειδή είσαι παιδί του…

Λες:  «Εγώ είμαι αθώος ένοχοι είναι οι άλλοι…»

Αν θες να το δεις και αντέχεις, δες το ολόκληρο, διαφορετικά έλα να ξαναμπούμε στον κόσμο των θεωριών και να μην αλλάξουμε τίποτα σε μας.

Η αλλαγή έρχεται όταν αναπτύξουμε συμπόνια, αγάπη και ενδιαφέρον πρώτα για τον εαυτό μας και αμέσως μετά για όλους γύρω μας. Έτσι θα αλλάξουν όλα! Φαίνεται απίστευτο αλλά η αλλαγή αρχίζει από σένα και δεν χρειάζεται να επεκταθεί. Μετά συμβαίνει ακαριαία.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%