Στέλιος Νικολαΐδης

Όλος o πλανήτης Ελλάδα – Όλος ο κόσμος με ελληνικά ονόματα!

today14 Ιουλίου, 2023

Background
share close

Όταν η αλήθεια προσβάλει, προσπαθείς να την ανακαλέσεις με αντίθετες δηλώσεις… Όμως η αλήθεια έχει ήθος! Οπότε, δες… Η Ελλάδα είναι μία παγκοσμιότητα, γεωγραφική και ιστορική. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να την γνωρίσουμε και να την αναγνωρίσουμε.

Αμερική

Λέγεσαι Αμερική αλλά δεν λέγεσαι Αμερική, καθ’ ότι ο Αμέρικο Βεσπούτσι ήταν βαφτισμένος Όμηρος. Μικρό τον φώναζαν Ομέρικο και παραποιήθηκε σε Αμέρικο.

Γερμανία

Η συμπαθέστατη Γερμανία! Αυτοί αυτοαποκαλούνται Deutschland. Το πρώτο συνθετικό είναι το Deus δηλαδή Δίας, και το δεύτερο είναι land από την λέξη λας = πέτρα από όπου και το λατομείο. Τουτέστιν η Γερμανία είναι η χώρα του Δία.

Αγγλία

Η φιλτάτη Αγγλία, εκείνο το British που προέρχεται από την λέξη Βρυτός δηλαδή παρθένος, ήταν η χώρα με τις πολλές παρθένες. Από κει βγαίνει και το Αγγλικό virgin από όπου και η πολιτεία της Αμερικής Virginia προς τιμήν της Βασίλισσας που ήταν παρθένος.

Ιταλία

Ιταλία, είναι «εις άλω», εις την θάλασσα! Πιστεύω πως έχετε δει πώς μπαίνει η Ιταλία ορμητικά μέσα στην Μεσόγειο.

Ισπανία

Οι ίδιοι λένε την πατρίδα τους Espana, και σωστά την αποκαλούν έτσι αφού η χώρα λόγω των πολλών βροχών έχει πολλά δάση και ήταν αφιερωμένη στον Έλληνα θεό των δασών Πάνα. Εις τον Πάνα λοιπόν.

Αίγυπτος

Είναι χαρακτηρισμένη έτσι επειδή βρίσκεται υπτίως του Αιγαίου. Υπτία! Εκεί θα βάλουμε έναν τοποτηρητή μιάς και θα ελέγχουμε και την διώρυγα του Διός. Οι Άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά και το SUEZ διαβάζεται ως ΖΕΥΣ.

Ινδία

Ο Δίας είχε έναν μονάκριβο αναγνωρισμένον γυιό που τον έλεγαν Ιν. Ο Ιν του Δία.

Κίνα

Μία μεγάλη Κινεζική περιοχή λέγεται Yunnan, δηλαδή Ιωνία.

Ιαπωνία

«Η Άπω Ιωνία».

Η Ήπειρος Ασία

Πήρε το όνομά της από τον αδελφό της Εκάβης Άσιο που σκότωσε στην Τροία ο Αίας ο Τελαμώνιος .

Ευρώπη

Πήρε το όνομά της από την μεγαλομάτα (ευρύς+ωψ) Ευρώπη, κόρη του Αγήνορα και της Τηλεφάεσσας, εγγονής του Ποσειδώνα. Η Ευρώπη ήταν η κόρη του Αγηνόρα, βασιλιά της Φοινίκης,

Φιλιππίνες, από το Ελληνικό όνομα Φίλιππος (προς τιμήν του Φιλίππου Β’ της Ισπανίας).

Πολυνησία, πολλά νησιά

Ιρλανδία, εκ της Ίριδος,

Δανία, εκ των Δαναών,

Γαλλία εκ του Γαλάτη γιού του Ηρακλέους… κ.α.

Ακόμα και η κατάληξη «σταν» σε όλα τα κράτη τής Ανατολής είναι εκ τού ίστημι και παραπέμπει σε αυτό που στέκεται ως κράτος.

Ελληνικά όλα! Και όχι ελληνοποιημένα από ελληνολάγνους. Όσο και αν τους πονάει! Το παρεδέχθηκαν άπαντες στην υφήλιο. Totum grecorum est: «Τα άπαντα είναι των Ελλήνων!»  Κικέρων

«Ο κόσμος είναι η διαστελλομένη Ελλάς. Η Ελλάς είναι ο συστελλόμενος κόσμος!»  Βίκτωρ Ουγκώ

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%