Στέλιος Νικολαΐδης

ΠΑΝΟΠΛΙΑ!

today19 Δεκεμβρίου, 2022

Background
share close

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους προστατεύουμε τον εαυτό μας από καταστάσεις ή άτομα που αισθανόμαστε απειλητικά, είναι να δημιουργούμε ένα είδος πανοπλίας γύρω μας, μια «προστατευτική ασπίδα» που μας βοηθά να νιώθουμε ασφαλείς, σίγουροι, λιγότερο ευάλωτοι! Είναι εύκολο να το δούμε αυτό σε άλλους -έχουμε ακόμα και μία κοινή έκφραση για να το περιγράψουμε. Όταν, για παράδειγμα, ένα άτομο που συνήθως είναι ντροπαλό και συνεσταλμένο αρχίζει να μιλάει, λέμε ότι «βγαίνει από το καβούκι του».

Ορισμένες φορές, η πανοπλία αυτή μπορεί να είναι χρήσιμη, ακόμη και απαραίτητη. Αλλά το πρόβλημα είναι πως συχνά μετατρέπεται σε συνήθεια, σε πρότυπο, σχεδόν σαν δεύτερο δέρμα που μας εμποδίζει να νιώσουμε πραγματικά ζωντανοί, αυθόρμητοι, παιγνιώδεις, γεμάτοι σιγουριά για τον εαυτό μας και για το ποιοι είμαστε.

Έχει μείνει όμως μαζί μας για τόσο πολύ καιρό που δεν ξέρουμε πως να την ξεφορτωθούμε παρόλο που, στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να την βγάζουμε τόσο εύκολα όσο την βάζουμε!

Κουβαλάτε μια πανοπλία γύρω από σας! Είναι απλώς μια πανοπλία. Δεν είναι ραμμένη επάνω σας -εσείς έχετε αρπαχτεί από αυτήν. Έτσι, όταν συνειδητοποιείτε ότι την φοράτε, μπορείτε απλώς να την βάλετε στην άκρη!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%