Στέλιος Νικολαΐδης

Πάντοτε να ερωτεύεσαι κάτι ανώτερο από σένα

today22 Αυγούστου, 2020

Background
share close

Πάντοτε να ερωτεύεσαι κάτι ανώτερο από σένα, έτσι ποτέ δεν θα μπαίνεις σε μπελάδες. Πάντοτε να ερωτεύεσαι κάτι μεγαλύτερο από σένα. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να ερωτεύονται κάτι κατώτερο από τον εαυτό τους, κάτι μικρότερο από τον εαυτό τους. Το μικρότερο μπορείς να το ελέγξεις, το μικρότερο μπορεί να το εξουσιάσεις και μπορείς να νιώθεις πολύ καλά με το κατώτερο, επειδή σε κάνει να φαίνεσαι ανώτερος.

Τότε ικανοποιείται το εγώ.
Και από τη στιγμή που αρχίζεις να δημιουργείς εγώ από τον έρωτά σου, τότε έχεις αναχωρήσει με προορισμό την κόλαση.

Ερωτεύσου κάτι ανώτερο, κάτι μεγαλύτερο, κάτι που να χαθείς μέσα του. Μπορείς να κυριευτείς απ’αυτό, μα δεν μπορείς να το κατέχεις.

Τότε το εγώ εξαφανίζεται.
Κι όταν ο έρωτας είναι χωρίς εγώ, είναι προσευχή.

Υ.Γ.
Όταν έχεις παραδοθεί στον Θεό, τότε δεν είναι πολύ σημαντικό το αν ο σύντροφός σου παραμείνει μαζί σου ή αν σε αφήσει ή το αν τον αφήσεις εσύ.

Δεν υπάρχει λόγος να γίνεσαι σκιά κανενός. Εσύ παραμένεις ο εαυτός σου κι ο σύντροφός σου παραμένει ο εαυτός του. Για την ακρίβεια, με το να παραδοθείτε στον Θεό γίνεστε αυθεντικοί. Δύο αυθεντικά όντα μπορούν να ερωτευθούν και μπορούν να αγαπήσουν βαθιά, και τότε δεν υπάρχει λόγος να συγκρατιέστε.

Οι εραστές μπορούν να αλλάξουν, ο έρωτας όμως μπορεί να παραμείνει. Από τη στιγμή που το έχεις καταλάβει αυτό, δεν υπάρχει κανένας φόβος.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Νικολαΐδης

Η πραγματική θρησκεία δεν είναι μια άρνηση της ζωής, είναι μια σκάλα για να κατεβαίνεις βαθιά μέσα στη ζωή

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟ, ΤΩΡΑ ΤΙ ; Η πραγματική θρησκεία δεν είναι μια άρνηση της ζωής, είναι μια σκάλα για να κατεβαίνεις βαθιά μέσα στη ζωή. Η πραγματική θρησκεία δεν είναι να γυρίζει κανείς την πλάτη του στη ζωή, είναι να ανοίγει τα μάτια του στη ζωή. Θρησκεία δεν είναι απόδραση από τη ζωή· θρησκεία είναι ο πλήρης […]

today22 Αυγούστου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%