Στέλιος Νικολαΐδης

Πάρις, ο ήρωας της ελληνικής μυθολογίας και γιος του βασιλιά της Τροίας, Πριάμου.

today11 Ιουνίου, 2023

Background
share close

Σύμφωνα με τον μύθο, η θεά Αφροδίτη του υποσχέθηκε την ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο, την Ελένη της Σπάρτης, αν αυτός της δώσει τον χρυσό μήλο που θα έδινε η θεά στην ομορφότερη θεά, ανάμεσα στις θεές Αθηνά, Ήρα και  Αφροδίτη.

Ο Πάρις επέλεξε την Αφροδίτη και πήγε στην Σπάρτη, όπου ερωτεύτηκε την Ελένη και την απήγαγε, προκαλώντας έτσι τον πόλεμο της Τροίας.

Η αρχαία Τροία βρισκόταν σε περιοχή που σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Στη σημερινή πόλη Τροία, που βρίσκεται στην περιοχή Canakkale της Τουρκίας, υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι που σχετίζονται με την αρχαία Τροία. Οι αρχαιολόγοι κάνουν ανασκαφές στην περιοχή από τον 19ο αιώνα και έχουν ανακαλύψει αρχαία κτίρια και αντικείμενα που σχετίζονται με την αρχαία Τροία.

Ο Πρίαμος ήταν ο βασιλιάς της Τροίας, στη μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων. Σύμφωνα με τον Ιλιάδα του Ομήρου, ο Πρίαμος ήταν ο πατέρας του ηρωικού Έκτορα και του Πάρι, που προκάλεσε τον πόλεμο της Τρωάδας με τους Έλληνες, απαγάγοντας την Ελένη της Σπάρτης. Στο τέλος του πολέμου, ο Πρίαμος σκοτώθηκε από τον Αχιλλέα, που εισέβαλε στην πόλη της Τροίας και κατέλαβε τον τόπο.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%