Στέλιος Νικολαΐδης

ΠΕΡΙ ΓΑΜΟΥ, ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ, ΠΙΣΤΗΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΙΝΩΝ

today22 Αυγούστου, 2020

Background
share close

Ελληνική έρευνα-σοκ! – Το «κέρατο» πήγε… σύννεφο μετά το lockdown

Μία απρόσμενη συνέπεια φαίνεται πως είχαν τα περιοριστικά μέτρα που έφερε ο κορωνοϊός Covid-19 στη ζωή μας. Μια νέα ελληνική έρευνα αποκαλύπτει πως, μετά την άρση τους, η πλειονότητα των ζευγαριών οδηγήθηκε στην απιστία. Και το κυριότερο: για πρώτη φορά ήταν περισσότερες οι γυναίκες που απάτησαν τον μόνιμο σύντροφό τους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Όπως έδειξε, η απιστία μετά το lockdown ήταν μάλλον ο κανόνας παρά η εξαίρεση. Και αυτό, διότι επτά στις δέκα γυναίκες και πέντε στους δέκα άνδρες δήλωσαν ότι απάτησαν το μόνιμο ερωτικό ταίρι τους.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι πολλές Ελληνίδες στράφηκαν στην απιστία μετά το lockdown (και) εξαιτίας της ενδοοικογενειακής βίας που υπέστησαν στη διάρκειά του.

Η νέα έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά τον Ιούλιο. Συμμετείχαν 600 άνδρες και 600 γυναίκες, ηλικίας 18-54 ετών, απ’ όλη τη χώρα. Στόχος της ήταν να διερευνήσει την ερωτική συμπεριφορά μετά τον εγκλεισμό που επέφερε ο νέος κορωνοϊός.

Στην ερώτηση «έχετε απατήσει τον/την σύντροφό σας;» το 67,5% των γυναικών και το 53% των ανδρών απάντησαν καταφατικά. Το εύρημα αυτό συμφωνεί με εκείνο πανευρωπαϊκής μελέτης που είχε δείξει ότι στην απιστία έφτασε το 64% των γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 49% των ανδρών.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%