Στέλιος Νικολαΐδης

ΠΙΣΤΗ Ή ΛΟΓΙΚΗ;

today16 Δεκεμβρίου, 2020

Background
share close

Πίστη και λογική δεν πηγαίνουν μαζί. Εκεί που υπάρχει πίστη, η λογική δεν χωράει. Εκεί που μπαίνει η λογική η πίστη εξατμίζεται.

Γιατί;

Γιατί η πίστη είναι μια μορφή προσωπικής δέσμευσης σε μια προσωπική επιλογή που ξεπερνάει το λογικό, το φυσιολογικό, το συνηθισμένο. Που υπερβαίνει το οικείο, το γνώριμο, το βολικό.

Η πίστη ΠΑΝΤΑ κάνει θαύματα! Το ίδιο όμως, κάνει και η “ετεροθαλής αδελφή” της, η αμφιβολία. Λες για παράδειγμα, αυτό το φαγητό δεν πρόκειται να μου αρέσει γιατί ένα από τα συστατικά του είναι το κόκκινο πιπέρι, ενώ παράλληλα, δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ στη ζωή σου. Το δοκιμάζεις, και… θαύμα! Δεν σου αρέσει.

Τα θαύματα όμως, της πίστης ξεκινούν πρώτα από το μυαλό αυτού που πιστεύει σ΄ αυτά. Γιατί ο νους είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε τι!!!

“Πίστη σημαίνει ότι έχω προκαταβολικά αποδεχτεί ότι αυτό για το οποίο αγωνίζομαι έχει ΗΔΗ πραγματοποιηθεί, ενώ όλα μου πηγαίνουν κόντρα και δεν έχω καν αρχίσει να βλέπω φως στην άκρη του τούνελ”.

Έχω άπειρα παραδείγματα και ιστορίες από την προσωπική μου ζωή να σας αφηγηθώ για την δύναμη των δυο μορφών πίστης: της πίστης ή της αμφιβολίας. Γιατί αμφιβολία δεν είναι παρά μια μορφή αντίστροφης πίστης!

Παρόλα αυτά, να θυμάστε ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε οι κατασκευαστές της πίστης. Η πίστη γεννιέται και θεριεύει μέσα στο μυαλό μας και το μυαλό μας προκαθορίζει -με την ευφυΐα των επαναλαμβανόμενων νευρωνικών ομοειδών συνάψεων- αν οι πράξεις που θα ακολουθήσουν θα οδηγήσουν στο θαύμα ή την τραγωδία!

Η αλήθεια δεν μειώνεται ακόμη και όταν κάποιος δεν την αναγνωρίζει!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Live Streaming

Ο Θοδωρής Κοτονιάς live αυτό το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου | Guest: Σαββέρια Μαργιολά

Αυτό το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου θα μεταδοθεί στο Facebook και στο YouTube το 2ο μέρος της μουσικής βραδιάς του Θοδωρή Κοτονιά από την ομάδα: Ζωντανοί Μουσικοί – Live Stage Web Project. Καλεσμένη η Σαββέρια Μαργιολά και μία εξαίρετη ομάδα μουσικών: Κιθάρα: Μιχάλης Ατσάλης Βιολί: Νίκος Βερύκοκκος Κλαρίνο: Διονύσης Θεοδώσης Μπάσο: Κώστας Μαυριδάκης Τύμπανα: Θάνος Μιχαηλίδης Τα γυρίσματα έγιναν στην μουσική σκηνή “Χαμάμ“. Είσοδος Ελεύθερη! Απολαύστε τους εντελώς δωρεάν διαδικτυακά στο Youtube και στο Facebook Παραγωγή: www.atwproductions.gr#livestagewebproject#musicalive Η ATW […]

today16 Δεκεμβρίου, 2020


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%